Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lecę w kulki... 06:01, 18 maj 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Najzabawniejsze, że wybraliśmy się nie na zakupy, tylko pooglądać........
Pojechaliśmy z wujkiem, jego samochodem....
A wujek ''bryka''sobie takim mustangiem

Po załadowaniu, wyglądało to tak......

...wersja EKO, zielone dopalacze

Gratuluję tajemnych mocy, skoro wujek pozwolił Ci włożyć "pachruszcze" do takiego auta
Lecę w kulki... 01:40, 18 maj 2012

Do góry
motylla napisał(a)

Najzabawniejsze, że wybraliśmy się nie na zakupy, tylko pooglądać........
Pojechaliśmy z wujkiem, jego samochodem....
A wujek ''bryka''sobie takim mustangiem

Po załadowaniu, wyglądało to tak......

...wersja EKO, zielone dopalacze

Rewelacja
A zakupy piękne!

Mobilny ogród Fajny
Ogród w Alei Lipowej... 01:12, 18 maj 2012

Do góry
justi napisał(a)
Spiralki odrastają, a myślałam że przemarzły w tej donicy.

jodła(chyba) ma ładne młode przyrosty

Justi co to za spiralki?
Mój ogród - co dalej? 01:03, 18 maj 2012

Do góry
ewaglen napisał(a)

Przychodzę się przywitać jak tu pięknie . A cóż to za roślinka na ostatnim zdjęciu? Pozdrawiam
Ogródek Hanusi po zimie 00:34, 18 maj 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Spieszę się,kochani,żeby jeszcze trochę pożyć w jakim takim zdrowiu.....Za paręl at,być może już się nie spotkamy,nawet wirtualnie.
Dlatego, staram się nie zgrzybieć,chociaż grzyby uwielbiam!
Dla was dziś jeden zeszłoroczny...

I jeszcze jeden

Pierwszy piękny, a drugi????????????????????? gałęziaka takiego znam http://atlas.grzybland.pl/v/R/Ramaria/Ramaria+botrytis/17.jpg.html
Lek na całe zło czyli mój ogród 00:34, 18 maj 2012

Do góry
Małgosiu, Aniu i Marzenko uwielbiam irysy, mam ponad 80 odmian. Na koniec maleńki iris cristata

Lek na całe zło czyli mój ogród 00:29, 18 maj 2012

Do góry

Lek na całe zło czyli mój ogród 00:23, 18 maj 2012

Do góry

Mój kawałek raju 00:20, 18 maj 2012

Do góry
Robert czy to leszczyna Fuscorubra?
Lek na całe zło czyli mój ogród 00:18, 18 maj 2012

Do góry

Lek na całe zło czyli mój ogród 00:10, 18 maj 2012

Do góry

A jakie są Wasze pomysły? 00:07, 18 maj 2012

Do góry
a ja całkiem inaczej.... ale nie w moim stylu w każdym razie utknęłam na lewym rogu hahahha

Lek na całe zło czyli mój ogród 00:06, 18 maj 2012

Do góry
Dzisiaj na dobranoc irysy pumila. Mam ich ponad 30, niektóre wsadzone w tym sezonie i nie zakwitną, moje ulubione.

Hirutkowy raj:)) 23:59, 17 maj 2012

Do góry
Krys napisał(a)
Moje hosty

i wczorajszy nabytek

Jeśli ta pierwsza na biało kwitnie, to ją mam. Tych następnych niestety, nie
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:54, 17 maj 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Te dziewiczo piękne. Inne zaś z charakterem. Masz je już któryś sezon w ziemi, czy dopiero wsadzane?
Bo ja się zastanawiam nad ich trwałością?

Te na dolnym zdjęciu rosną w tym samym miejscu trzy lata, a teraz przytłoczył je jeszcze barwinek. Są bezproblemowe. Ten z górnego zdjęcia wsadzony jesienią, ale nie sądzę,żeby były z nim jakieś problemy.
Pejzaże 23:51, 17 maj 2012

Do góry
Ukochane Roztocze i koniki polskie:

A to już pobliskie łąki:
Ogród Magdalenka 23:45, 17 maj 2012

Do góry
Spóźnione serdeczności z okazji 100....
na tym forum zawsze jestem w tyle.....

Mój kawałek raju 23:44, 17 maj 2012

Do góry
miniaturowa kokoryczka
moja Perovskia odbija od dołu, góra była zmarznięta
Ogród w budowie - nieustającej 23:43, 17 maj 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Po pół roku czytania tego forum, a nawet czasami czynnego w nim udziału, postanowiłam założyć ten wątek. Może dlatego tak późno, że wydaje mi się taki bardzo osobisty, a ja nawet nie mam konta na Facebooku?
Czy nie macie wrażenia, że przedstawiając tu swoje ogrody, przedstawiamy część siebie, zdradzamy nasze upodobania? Myślę że tak właśnie jest. Zauważyłam tu jednak tyle wzajemnej życzliwości, uprzejmości, chęci pomocy, w końcu pasji w uprawianiu swojego „małego świata”, jakim dla wielu z nas jest ogród, że moje opory zniknęły. Danusiu, bardzo podoba mi się to forum!
Po tym przydługim wstępie, przechodzę do rzeczy. Dlaczego „ogród w budowie” i to „ nieustającej”? Bo ta nazwa najlepiej oddaje to co się z nim dzieje. Urządzamy go z moim mężem – metodą prób i błędów od ok. 10 lat. Jest to mój drugi ogród, ale i moje miejsce na ziemi, myślę że tak już zostanie i że ciągle będzie w nim coś do zrobienia, bo przecież urządzanie ogrodu nigdy się nie kończy…
Ogród jest spory, zajmuje 4, 5 tys. m2, czyli prawie pół hektara. Ma kształt prawie kwadratowy, teren jest lekko pochylony, w tej chwili znajdują się na nim jakby trzy poziomy, odgraniczone niewielkimi skarpami. Stoją na nim dwa parterowe domy – mój trochę większy i moich rodziców – trochę mniejszy, oba parterowe. Mój dom to ten sam projekt, który jest na stronach realizacji Danusi – o tutaj: http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-milosnikow-roslin , ale ogród jest zupełnie inny. Niestety, kiedy nabyliśmy działkę, nie rosło na niej absolutnie nic większego, nawet jednego krzaczka nie było, to była po prostu w połowie łąka z koniczyną, a w połowie pole uprawne, ale tak średnio uprawne, sądząc po zasobności gleby. Dlatego drzewa, które rosną u nas, nie są jeszcze duże, niestety.
Bardzo podobają mi się ogrody naturalistyczne, angielskie i dążę do zbudowania właśnie czegoś w tym stylu.
Ogrodnictwo jest moją wielką pasją od lat, kupuję i czytam mnóstwo literatury na ten temat, jeździmy co roku z moim mężem oglądać różne ogrody (założone przeze mnie wątki są na forum), a mimo to popełniłam sporo błędów typu: za gęste sadzenie i uciążliwe potem przesadzanie, złe przygotowanie ziemi pod trawniki, drzewa itp.) Gdyby nie to, mój ogród wyglądałby zapewne teraz dużo lepiej.
Pora na zdjęcia, zapraszam do mojego ogrodu, wpadajcie co jakiś czas, będzie mi miło jak coś doradzicie, ocenicie, obiecuję się dzielić nie tylko sukcesami, ale i porażkami, razem raźniej.
Na początek uchylam przed wami okno od strony tarasu, zdjęcia zrobiłam w lipcu:

Gabrysiu jest cudnie już od pierwszego ujęcia widoku z tarasu.To otwarcie na panoramę okolicy to takie piękne odniesienie do zjednoczenia z naturą.Też marzęo takim tarasiku! Widok niestety mam amknięty ścianą lasu ale wsch.bok ogrodu odsłaniam na piękną polanę z wielkim dębem.Następne zdjęcia faktycznie odtwarzają angielskie rabaty,a Twoje róże i ta przestrzeń to taki duch wolności ,otwartośći -to ja uwielbiam.
Ania i róże i cała reszta :) 23:31, 17 maj 2012

Do góry
Aniu, gratuluję setki i pozdrawiam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies