dziewczyny a teraz pokażę Wam to, co kwiatki lubią bardzo...
i niby samo się produkuje...
...właśnie dzisiaj przerzucałam widłami kompost ( jeszcze niedojrzały) z jednej skrzyni do drugiej ... no nie dałam rady wszystkiego zrobić... te moje kompostowniki mają spore wymiary (200x160x40) no i są w takim zakątku, którego raczej nie pokazuję ...
Celinko ona tak długo siedzi cicho w ziemi -całą zimę -odstawiam donicę i o nią nie dbam,dopiero jak zaczyna wychodzić zaczynam podlewanie -jest do niej wątek.
Bardzo chciałem mieć cisa na pniu między kulkami z bukszpanu i udało się go kupić a nawet już posadzić chciaż nie było łatwo bo mało miejsca a dodatkowo dokupiłem jeszcze małą kulę bukszpanową i 15 szt trzmieliny Emeranldn Gold.
I na koniec nasz ostatni nabytek z maminego ogrodu - mój mąż z córką jadą a moja mama z drugą córką ich asekurują - niestety szwagier siedzący z tyłu za choiną na przyczepce nie zmieścił się w kadr
Musiałam ich uwiecznić bo wyglądało to czadowo jak z tą choiną jadą drogą i mają uśmiechy od ucha do ucha Radochę mamy z tego przesadzania, ale nie wiem czy nie przesadzamy z wielkością tych drzew - jak się okaże, że cały trud na marne to nam miny zdrzedną !
Dzieki dziewczyny za odwiedziny i fajnie że wiosenka się podoba u nas dzisiaj cieplutko było wreszcie
Monitka, piekna wiosna u Ciebie...Z kolem tez sobie super poradzilas
eee tylko koncepcja mi się zmieniła .... piaskownicę postawię przy zjeżdżalni (chyba...) mam trochę kostek brukowych i pomyślałam że zrobię tam mini placyk. Narysowałam mniej więcej co chcę ale nie mam pojecia jak to połączyć w całość i jak zestawić rośliny ze sobą.
Wykorzystałam zdjęcie z planem rabatek ell bo to jest mniej wiecej to co od początku planowałam (placyck zachciałam ogladając realizacje Danusi ale czy to sie u mnie sprawdzi, nie wiem) Tak to wyglada:
1. przy podjeżdzie wisnie w obwódkach z bukszpanu
2.zakątek brzozowy z berberysami, trawami i sosenkowymi kulkami ściągniety od Danusi z ogrodu z lustrem
3. rabata ze świerkami, trawami, kulkami i stożkami z bukszpanu z dodatkiem krzewów (nie wiem jeszcze jakich)
4. dalej rabata z hortensjami
5 narożnik ze śliwą wiśniową Pissardi hortensjami i różanecznikami
czerwone kropki to drzewa: podoba mi się klon odessanum, magnolia, śliwa wiśniowa pissardi
Zrobiłam też rabatę narożną narysowaną baaaardzo amatorsko ale niestety nie mogę ogarnąć garden puzzle...czy to do siebie pasuje? i co dać na niższe piętro?
wszystkie tulipki jak narazie robią za botaniczne chociaż nimi nie są, zobaczymy jakie będą następne, może będzie cieplej jutro też będę musiała przy liliach porobić, wszystkie maja jakiś brązowy kolor nie wiem czy będą kwiaty