Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bawarka 23:45, 30 mar 2022

Do góry
Joku napisał(a)
Nieźle sobie poczynają twoje lotosowe dzieci. Piwonie masz przepiękne. Jak na nie patrzę to żałuję że mam tak mało miejsca na ich posadzenie.
Pozwoliłam sobie skopiować twój wpis odnośnie towarzystwa dla piwonii.

Jolu, dziekuje slicznie I ja juz z pewna obawa, zamawiam kolejne odmiany...Gdzie je posadze?
To towarzystwo dla piwonii...Oczywiscie ze polecane jest, by rosly same, dostojne krolowe, ale...W ogrodzie na wiele rzeczy przymykamy oko...
Lubie np polaczenie piwonii i szczypiorku
lubie piwonie w czarnym koprze
Moim zdaniem, zapachowo swietnie sie uzupelniaja, a i wizualnie...Sama ocen

Taka ze mnie, byle jaka ogrodniczka z glowa w chmurach...Tfuuu. W piwoniach
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:42, 30 mar 2022

Do góry
effka napisał(a)
Ogród pusty ale iedlugo się zazieleni. Trawnik zwertykulowany, nawieziony i podlany.

Oczko w trakcie czyszczenia:

I czysta woda że studni nalana

Witam Ewka

Tyle grabi to już pewnie masz wszystko zrobione. Ja to dopiero z mielenia przycinek wyszłam, odkurzania żwiru i skalniaka. Reszta nic nie ruszone bo u mnie ledwo co wychodzi z ziemi. W piątek kra na oczku zniknęła a znowu śnieg i mróz zapowiadają.

Chce też w tym roku takie mini oczka zrobić dla ptactwo no i mikroklimat inny a rośli mam do nich pod dostatkiem.

Są takie fontanny solarne do takich oczek.

Z tą ściana wodna bym się zastanowiła jest duży szum (głośna jest) długo tego nie można słuchać. Są różne inne ciurkadla rozpoznaj się.

Pozdrawiam Ewka
Magary Dramaty z Rabaty 23:39, 30 mar 2022

Do góry
Czy ktoś podpowie co to:

Raczej nie jest to jakiś carex bo wąziutki liście i nie zimozielony.
Kupiłam całkiem sporo sadzonek w zeszłym roku w przycmentarnej kwiaciarni (jedno z dwóch moich stacjonarnych źródeł roślinnych zakupów, drugie to skład opałowy ).
Ładnie rosły, budowały się, dzieliłam chyba dwa razy, posadzone w wielu miejscach, fajnie świeciły. Jakiś czas temu w ferworze przedwczesnych wiosennych porządków oczywiście przycięłam. Dziś oglądałam - no nie wyglądają dobrze. A nawet hakone u mnie nieśmiało coś tam z ziemi wystawiają.
Nie wiem czy czkać czy już myśleć o czymś na podmiankę. Szkoda by mi było...
Własny Vengerberg 22:53, 30 mar 2022

Do góry
Popatrzyłam dziś na swój rozpi.... znaczy bałagan budowlany. Widzicie tu ogród ze mną, prawda?

Z pozytywów:
w poniedziałek wracają murarze dokończyć fundament pod zewnętrzną jednostkę pompy ciepła. To będzie znaczyło, że wszystkie zewnętrzne prace budowlane są zakończone i można sprzątać

W ogródku Martki 22:24, 30 mar 2022

Do góry
Sylwia, na razie trzymam towarzystwo w domu, do oranżerii przeniosę po wschodach Chyba okryję też w związku z mrozami klony Orange Dream i Pixie, te są już najbardziej zaawansowane, a mają mało zaciszne miejscówki.

Wiola, znalazłam zdjęcia z pierwszego sezonu Edith Dudszus. Drobne sadzonki przyszły, ale wszystkie dobrze się przyjęły. W tym sezonie spodziewam się o wiele więcej

Judith, wrzucam zdjęcie róży Piano Jutro wykopuję

Moja ostoja 22:02, 30 mar 2022

Do góry
Adela napisał(a)
Niewiele kwiatów mam w ogrodzie, więc jeszcze raz łączka krokusowa w fazie pełnego rozkwitu. Krokusiki stopniowo już się pokładają

Ślicznie to wygląda
W ogródku Martki 21:21, 30 mar 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Dziewczyny, coś mi nie pasuje, chciałam posadzić seslerię jesienną w miejsce hakonechloa, które masowo zaginęły w akcji zasiedlania rabaty. Jednak zaczynam się niepokoić, bo jakoś niemrawo się po zimie rozkręca, a Wy piszecie, że już w lutym potrafi ruszyć, i ten kolor nijak nie przypomina limonkowego. Czy jest szansa, że to jest sesleria jesienna?

Moim zdaniem to sesleria jesienna,tylko trochę źdźbła zmieniły kolor po przymrozkach
Kiedy ja przycinałaś ?
A i jesienna wiosną ma taką żywa zieleń,a latem dopiero robi się limonkowa jak ma dużo słońca.

Jeżówka Green Jewel rusza później. U mnie są mikro kiełki dopiero.

Iryski niezmiennie śliczne moje już przekwitły.
W ogródku Martki 21:15, 30 mar 2022

Do góry
W tym tygodniu nie mam okazji pogrzebać w ziemi, dopiero w weekend. Za to regularnie praktykuję obchody ogrodu i wyraźnie zauważam postępy wiosenne. Odkryłam, że wychodzą z ziemi jeżówki te "pospolite" różowe i białe, nie widzę Green Jewel i odmianowej Blackberry Truffle, nie widzę Pallidy i Pretty Parasols. Dam im jeszcze szansę.
Obie Gillenie dały o sobie znać. Taniec radości miał oczywiście miejsce.

Liści na drzewach jeszcze nie ma. Wiąz zaczyna podrygi.

Irysy wciąż zachwycają.

Przez ostatni tydzień bardzo zmienił się wygląd trzcinnika KF. Tyle zieleni!

Ku mojej radości ujrzałam oznaki życia na trzcinnikach brachytricha. Tylko hakonechloa milczą jak zaklęte. Czy choć jedna obudzi się po zimie?...
Ogród w Klein Kottorz 21:09, 30 mar 2022

Do góry
Nadal ścinam niskie trawy: kosmatki i turzyce Silver Sceptre.
Wyglądało to niewinnie, ale na dzisiaj mam już do wywiezienia 7 worków 120 l.
Na pewno będzie jeszcze jeden worek turzyc i ze dwa worki bambusów.

W ogródku Martki 20:56, 30 mar 2022

Do góry
Dziewczyny, coś mi nie pasuje, chciałam posadzić seslerię jesienną w miejsce hakonechloa, które masowo zaginęły w akcji zasiedlania rabaty. Jednak zaczynam się niepokoić, bo jakoś niemrawo się po zimie rozkręca, a Wy piszecie, że już w lutym potrafi ruszyć, i ten kolor nijak nie przypomina limonkowego. Czy jest szansa, że to jest sesleria jesienna?

Bawarka 20:54, 30 mar 2022

Do góry
Kasiek napisał(a)

Co to za cudo? I jak pachnie?
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 20:39, 30 mar 2022

Do góry
ajka napisał(a)
Jeszcze zdjęcie z wczorajszego wieczoru

Piekny wieczór Nie obawiasz się ze te mebelki się obdrapią na tych kamykach?
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - part 2. 20:38, 30 mar 2022

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Obłędne zachody słońca, ale też kondycja trawnika po zimie, patrzę z niedowierzaniem i gratuluję
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 20:23, 30 mar 2022

Do góry
Jeszcze zdjęcie z wczorajszego wieczoru

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:17, 30 mar 2022

Do góry
Magleska napisał(a)
Kasiu ile już u Ciebie kwiatów wiosna na całego masz tak idealnie skomponowany ogród ,że każda pora roku ma inną odsłonę -super

Madziu faktycznie kwiecia sporo, bo cebulowe robia robotę
A odkąd nie ma psa to tez koci ogród i myszy lub nornicy nie uraczysz

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 20:11, 30 mar 2022

Do góry
Widok na wawrzywniaczek, w miarę uprzątnięty czeka by coś w nim posadzić

Skandynawia po krzyżacku 2 20:07, 30 mar 2022

Do góry

[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/231/2316391/original.jpg[/img]

Świetne są te Twoje obrazy gratuluję
Ogród ciągłych zmian. 20:02, 30 mar 2022

Do góry
Szklarenka postawiona

Martwiłam się,że będzie mało stabilna ale jest ok. Chyba nie będzie potrzebowała dodatkowych wzmocnień.
Nasiona pięknie powschodziły. Żmijowiec tylko kilka sztuk, tojeść purpurowa całkiem nieźle, nawet mekonopsów kilka. Penstemon ani jeden. Chyba niepotrzebnie stratyfikowałam.
Zebrane pod koniec zimy nasiona przetacznikowca wysiały się bardzo obficie.
Dalie posadzone do donic w garażu . Zastanawiam się czy mogę je wstawić do szklarenki i w razie przymrozków okrywać agrowłóknina czy jeszcze nie ryzykować?

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:56, 30 mar 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Se wreszcie kupiłam . Nie prezentują się póki co, bo kontekstu brak, ale co to będzie latem wśród traw!

Ale ładne.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:55, 30 mar 2022

Do góry
Słonecznie i zimno, na ocieplenie bratki samosiejki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies