Martek szkoda trochę, że Ci się nie udało. Ale nie zniechęcaj się.
A Irci się udało
Juzia sprzęt taki zwykły, nie wiem czy dobry bo pierwszy raz takie cudo mam. Ale wybraliśmy tej samej firmy co kosiarka. Mam nadzieję, że te zabiegi polepszą wygląd mojego chwastowiska
Też się melduję . Lepiej późno niż wcale. Komputer z rana mi zarekwirowali niestety. Ciepełko się robi i trzeba coś działać w ogródku. Pozdrawiam skowroneczki.
Na takie widoki trzeba jeszcze chwilkę poczekać.
dalej, od słupa w stronę domu, na tej rabacie był totalny misz-masz:
było:
jest:
i prawa strona tej rabatki:
było:
jest:
Za modrzewiem (macie jakiś pomysł jak go wyprostować? żadna podpora nie wytrzymuje wiatrów)
Uwielbiam zdjęcia "było" "jest"!!! Widać ogrodm pracy jaki włożyłaś w przeorganizowanie tych rabat !
Konstruktywnej krytyki nie będzie z mojej strony, bo nie widzę nic, co można by było skrytykować
Jesli chodzi o wyprostowanie modrzewia - polecam specjalne sznurki (do nabycia np.w Casto), które nie uszkadzają pnia drzewa. Sznurek należy obwiązać wokół pnia i przymocować do jakiegoś małego palika wbitego w ziemię, naciągając tak, aby roślinka się wyprostowała. Sposób polecany przez szkółkarza, od niedawna przez nas stosowany i sprawdza się lepiej niż kijki bambusowe. Jedyny problem jest taki, że trzeba uważać, żeby się nie potknąć o te linki .
Wczoraj działałam troszkę na rabatkach, wyrywałam chwaściki, wzruszałam ziemię i dosypywałam kompostu. Jeszcze dużo pracy mi zostało, rabaty niewyściółkowane więc szybko zarastają.
Pokażę Wam jaki mam kompost, chyba dobry...
Irenko - mam nadzieję
W sobotę pan od łąwek będzie w Łodzi, miałby promocyjną cenę transportu na ławkę tekową. Długości 180 cm kosztuje 2tys zł plus transport 150 zł. Tylko głupio taką samą jak Danusia kupować...
Ale piękna jest Będzie bardzo okropnie jak się skuszę??