A ja Ci zazdroszę twojego domku gościnnego Zrobiłabym w nim domek ogrodnika
Miejsce masz na szklarenkę Zbieraj kasurkę i Ci zrobimy taka szklarnie
Ja już założyłam skarbonkę z przeznaczeniem na nową szklarenkę Szkoda, że do mnie masz tak daleko ..
To tylko kwestia wielkości skarbonki Dojechać można wszędzie Dawno temu byłam w Szczecinie...z jakieś 30 lat temu i bardzo mi sie podobało..a najbardziej jezioro Szmaragdowe pod Szczecinem Do tej pory je pamietam. Chętnei bym przyjechaął jeszcze raz
Zaczynam tuczyć moją świnkę
W tym roku jeszcze ma służyć stara szklarnia, ale jesienią będzie rozbierana, albo się sama rozleci ...
Mam nadzieję, ze kiedyś zahaczysz o Szczecin - zapraszam niezależnie od zawartości mojej skarbonki
Agnieszko, ten trzcinnik to Calamagrostis acutiflora' Overtam', jego kwiatostany nie są rewelacyjne, ale liscie tak lubię te trawę, nie rozkrzewia się za bardzo, w ubiegłym roku podzieliłam ją i na fotkach, które znalazłam z kwiatostanem, nie wygląda zbyt okazale - ale już widzę, ze obecnie fajnie się rozwija...
a tu część oddzielona od matecznej kępy w ubiegłym roku na rabatce żwirowej za jukką...fotka sprzed kilku dni
1/świerk zostaje, wyspa znika. Ślicznie usuwasz wszystkie rośliny z wyspy, równacie teren, nawozicie i zakładacie nowy trawnik. O który mocno trzeba będzie dbać żeby rósł pod tym świerkiem.
Jak dla mnie ta lepsza Nie wydaje mi się, że ktoś zetnie takie piękne drzewo.
Wyspa do likwidacji. W koło drzewa może cos jak z realizacji Danusi, chosty jako obwódka? Zobacz Ogród z brzozami Danusi.
Marto, cynie siałam do gruntu w maju, było za gęsto, to przerzedziłam je i wsadziłam w miejsce po tulipankach. W dwóch miejscach rosły świetnie, podlałam je kilka razy roztworem gnojówki z pokrzyw. Jestem wielką fanką tego cudownego, śmierdzącego płynu, jak tylko pokrzywa będzie spora, zaraz z niej zrobię gnojówkę. Uratowałam bób od mszyc, opryskując go dokładnie roztworem. Trochę pośmierdziało, ale bób był super.
Zeszłoroczne cynie
Popcarol, moje tulipanki są pod iglakami, może mają cieplej? Jak pojadę za tydzień, mam nadzieję że inne już pokażą kwiaty, te niestety już będą przekwitnięte.
Przespacerowałam się razem z Tobą Wszystko zachwycające, ale najbardziej mnie ten trzcinnik zachwycił - bo już taki duży!!! Mariusz trzcinniki zachwala i to jest dowód na to, że warte są zachwalania. Miskanty śpią jeszcze, a tu proszę - taka trawka!!! No i tym sposobem zaś musze planować, gdzie by tu trzcinniki posadzić
A masz Marzenko jego zdjęcie w "dorosłości" ? Jaka to w ogóle odmiana? Zastanawiam się czy i jak kwitnie? Bo szczerze mówiąc nie lubię kwitnących traw, ale dla tego pana się poświęcę