Zrobiłam bazgrołki, ale nie wiem czy to tak ma być. Paula chce wykorzystać w ten narożnik 2 pierisy i 1 Rh Cunnigham White. A co dać tu gdzie znaki ?? Ja proponowałam dwie trawy wysokie.
A teraz strona z tarasem.
Taras juz pokazywalam w watku z projektami.Szukalam czego na osloniecie sie od sasiadow.
Zdecydowalam sie na Miskanty Gracillismusy caly rzad z jednej i drugiej strony schodow.
Myslalam jeszcze aby wsadzic jeszcze 2 drzewa (Danusia tez proponowala):wisnia Umbra. lub jakies inne
Moge Ci podratowac rozchodnikiem niskim... idzie jak burza i nie jest taki inwazyjny, bo się tylko kępa powiększa. Ja sobie rozsadziłąm kamienistą rabatę rpzy parkingu....co kawałek wsaziłam wysokiego rozchodnika..i fule bezinwazyjne. mam tylko taka łopatkę do chwastów (dłua a wąska) i jak jakiś mlecz wyrosnie to go wykopuje
Latem jest zielony, kwitnie na żółto, a i tak najładniejszy wiosną..... tę rabatkę robiłam na początku lata...a tak wygląda we wrześniu Kopnę Ci kawałek i rób dziurki i co 3-5 cm jeden kawałek do ziemi...do jesieni zadarni ładnie. te brązowe to uschnięte kwiatki ..nie chiało mi się ich obrywac...zrobiłam to teraz Jutro zrobię lepsze zdjecie to wstawię u siebie..jak nie zapomnę
Narcyzy piekne, moje w gruncie chyba zgniły a tyle ich wsadziłam, tych pełnych, może za głęboko. W 2-3 miejscach wyszły ale maluśkie w ogóle nie rosną. Mam tylko jedną doniczke z narcyzami
... piwonia chińska (drzewiasta) którą w ubiegłym roku dostałam od mojej sąsiadki Krysi , na razie jest malutka , ale skoro przetrzymała takie mrozy jakie były w styczniu i lutym to bedzie żyła ...
Basiaw , Maciej - dziękuję
kupiłam już Topsin, kupię i maść i zasilę świadomie NPK i jeszcze z nim pogadam to może się uda przepędzić te grzyby
a efekty na pewno Wam pokażę
dziekuję !
pozdrawiam
ps
może kiedyś doczekam się takiego parasola nad bramą wjazdową
Azlan to chihuahua przyjechał do nas z Belgii, ponieważ poprzedni właściciele chyba już się nim ''znudzili'', a u nas Azlan odżył jest bardzo zaborczy i groźny ma dwojke ukochanych wlascicieli moich rodziców, tata szukał dla niego ładnej suczki z rodowodem ale nie ma chetnych , ale mam Danusiu 6 kotków i tylko jedna nie wysterylizowana narazie, więc jak bedzie miala dzieciaczki moge chetnie oddac bo swoich kochanych zwierzatek nie oddam