Danusiu, jak się nazywają te odmiany róż? ta kremowa i różowa. Widziałam w jednym sklepie krzaczki z przywieszką "róża historyczna"..... ale trochę to było dziwne, bo na jednej przywieszce owszem była taka różowa, ale na następnej pod taką samą nazwą zupełnie inna. Marzę o takich pnących różach od lat i dokładnie o takim wyglądzie ("zagęszczonym"), ale również pięknym zapachu, szczególnie te różowe mają piękny zapach ach
Takie miejsce w ogrodzie to po prostu skarb po ciężkim dniu pracy to aż by się chciało wygodnie odpocząć ... w otaczającej nas roślinności .
zazdroszczę wrrrrr
Przyznam się, że ubiegłym sezonie letnim raz udało mi się tam poleżeć .Tylko dlatego, że ktoś z kim się umówiłam spózniał się więc przeczekałąm cierpliwie .Jestem z natury nie spokojną duszą za długo nie lubie odpoczywać ...wole aktywny wypoczynek ! zieleń rzeczywiście wpływa na mnie kojąco ...Dzieci moje mają hamak w pokoju częściej na nim siedze ... wygodny polecam !
Lubię te tulipany bo mają takie fajne, kolorowe listki.
fajne sa nawet, gdy nie ma jeszcze kwiatów...
no i wracając do pytania kaśki_kadysz.....sa wczesne, a takie najbardziej cieszą.....obok nich botaniczne się szykują...w końcu......
Pokazujcie kalosze
Fajna robótka się udała. Żeby jak najszybciej zarosło, to zniweluje się ogrom kamienia.
Wiem , że dopóki roślinki małe to ogrom kamieni przytłacza. Ale jak to podrośnie to zazieleni większość skarpy. No i tu musimy uzbroić się w cierpliwość.
Dołem dosadzę jeszcze lawendę szerokim pasmem w dwóch miejscach i na końcu łezki trzy rozplenice japońskie.
Pokazałam fotki w ramach propozycji dla tych którzy szukają rozwiązań na swoje skarpy.
Dla informacji jeszcze dodam, że kamienie są mocno wsadzone /wkopane do połowy/ w ziemię w celu zapobiegnięcia osuwania.