W drugim rogu tarasu donice ceramiczne, a w nich petunie fioletowo-niebieskie, heliotrop (jeszcze go nie widać bo w małych pąkach) i kolejne tegoroczne odkrycie - szafranki Zakochana jestem w nich bardzo, zwłaszcza w chabrowym oczku
W wiklinowym koszyku moje szafirki - dzielnie się trzymają W mniejszej donicy niezapominajka i biała pelargonia
Krótka fotorelacja z nasadzeń tarasowych - na razie skromnie, bo kwiaty jeszcze w pąkach i efekt mniejszy niż pożądany - mam nadzieję, że za miesiąc będzie mnóstwo kwiecia już
W skrzynkach są: kocanka, niezapominajki (kiedy przekwitną zastąpię je lobelią i heliotropem) i białe pelargonie
Witajcie,dzisiaj w końcu trochę popadało,ale od razu zrobiło się zimniej.Zaczyna coraz więcej roslin kwitnąć,ale wychodzi też więcej strat po zimie.Poszedł piękny ligustr,irgi sztuk 4,magnolia,rutewka i wiele innych,nie wspomnę o żonkilach.
Działo się działo u mnie w ogródku Obiecane foteczki
Stanęła altanka mam nadzieje, że drewno wytrzyma chociaż 5 lat I już bałagan zrobiony przez moje dziewczynki Trzeba ją teraz ładnie obsadzić. Planuje róże, milin, bukszpan i tuje. Bluszcz zwykły już tam rośnie
Kratka pod róże i powojniki też już jest zamontowana. Mordercze było jej malowanie A były aż 4 szt
nowy nabytek - 10 bukszpanków - posadzone jupi Dużo tu jeszcze roboty. Całość chcę obsadzić jakoś ładnie
Po ognisku została dziura, zasypałam ją i posadziłam trawę.
I koniec upałów.Zachmurzyło się, pada.I niestety zrobilo się chłodno.
Ale przynajmniej podlane
Dzisiaj moze późnym popołudniem na działeczkę, na chwilkę.
Teraz trzeba trochę odgruzować chałupę ,bo sie narobilo zaległości.I oczywiście nadrobić ogrodowisko