Dosadzić piennych roślin, inne kolory zieleni, bo wszystko jest takie smutne. Trzeba je ożywić formami piennymi, najtaniej trzmielinami Emerald'n Gold, które są wesołe, bo żółto-zielone. Posadź żurawki albo więcej wrzośców (wrzosy są kiepskiego koloru) w jaskrawych barwach, dosadź miskant Variegatus. Od razu zrobi się weselej. Zabierz te pojedyncze iglaki.
Poniżej - Niby też wrzosowisko, ale jakoś weselej jest, dosadź te same rośliny co na zdjęciach. Użyłam kolorowych wrzośców i wrzośców po kilkanaście sztuk jednego koloru
Tutaj trzmielina
Tutaj widać kolorowe wrzośce, różne odcienie zieleni, ale nie sine.
Obiecane fotki ale wklejam u Ciebie
Parter stanowi jedno pomieszczenie za wyjątkiem toalety. Umożliwa to konstrukcja stalowa i słupy, które stojąw salonie i kuchni/
Salon
Tytus najważniejszy "element" wystroju.
I najpiękniejszy!!!
Witajcie, po bardzo długiej mojej nieobecności. W ogrodzie nic się nie działo od listopada, stąd ta cisza, ale wraz z pojawieniem się u mnie wiosny i ja powróciłam do Was
Danusiu niestety nie udało się znaleźć właściciela
monteverde - do weselicha fakt przygotowywuję się już tylko 2,5 miesiąca zostało, więc i czasu mam coraz mniej bo jeździmy z Lubym i prosimy gości.
Noo i moje krokusiki, które zaczynają się pojawiać
Dzisiaj była u nas piękna pogoda, wiosenna, w słoneczku było bardzo ciepło.
Wybrałam się dzisiaj z młodszą córcią do teatru dla dzieci a potem do parku. Było super, krokusiki na szczecińskich Błoniach coraz śmielej wychylają się z trawy. W pełni rozkwitu, trawa pomiędzy platanami jest dosłownie usiana krokusami. Piekny widok, mam nadzieję, że uda mi się go uchwycić i pokazać Wam.
Pięknie
Z tym miejscem mam same dobre wspomnienia A wiosną jest tam cudownie!
Witam! Gabrysiu ,Bogdziu,Marzenko Miro dzięki ,że wpadacie do mnie Wandziu patyki to moja specjalność Basiu milo Cię spotkać u mnie. Tak to klapsy.Nota bene dziwna nazwa ciekawe od czego się wzięła?
U nas rano deszczowe i pochmurne.Ale teraz wyjrzało słonko i pojadę posadzić irysy cebulkowe i trochę lilii .Na razie fotka z zielenią ubiegłoroczną.Na pierwszym planie "ławka maszkara".Robi się już nowa
Witaj Vivo, Twój ogród zachwyca, każde kolejne zdjęcie odkrywa coś nowego.
Masz duży ogród, więc bardzo dużo pracy włożonej, ale pięknie się uporałaś z tym rozległym terenem.
Pozdrawiam.
Agato, dziękuję za miłe słowa, teraz na wiosnę bardzo "czuć" wielkość naszego ogrodu, gdy trzeba w każdym miejscu coś zrobić, choćby tyko wzruszyć ziemię.
Nie mam jeszcze wiosennych kwiatków więc tylko wspomnienie sierpniowego poranka
Vivo,witam Cię serdecznie! Zajrzałam do Twojego ogrodu i aż westchnęłam.Powiem tak: ALE BAJKA Uroczo u Ciebie i tyle kolorów.Na pewno będę Cię podglądać w Twoim wątku!
Poraz drugi spaceruję po twiom ogrodzie i naoglądać sie nie mogę ...pięknie !!! to za mało powiedziane ..utrzymane w pięnej kompozycji i starannie wypielęgnowane...cudo..
Alinko, witam Cię i dziękuję za miłe słowa Zapraszam