Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Mala_Mi 16:37, 07 cze 2012

bociek napisał(a)

Kolekcja traw niezła..niech tylko się rozrosną to i oprócz kolekcji będzie niesamowity widok... na szczęście rosna szybko

Jak grzyb to trzeba kilkakrotnie, co tydzień pryskać. i po opadach deszczu jak nie systemiczny.. różnymi środkami, jednokroty oprysk nic nie da.... Zwłąszcza teraz po opadach deszczu...choroby grzybowe stoja juz w natarciu...

Bardzo bym chciala, zeby sie rozrosly, ale wiadomo trzeba czekac

Aniu, myslisz, ze to grzyb jednak???

Ja nie jestem fachowcem tylko samoukiem z własnym doświadczeniem (jeżeli idzie o choroby roślin to niedługo doktorat zrobię..... ) i z pomocą wujka Gooogla...... i moim zdaniem to choroba grzybowa...
bociek 16:58, 07 cze 2012

sylllwia napisał(a)
Ależ Ty masz tych trawek dużo

No zebralo sie troche. Ja uwielbiam trawy, chociaz na wiosne duzo roboty z nimi
bociek 17:03, 07 cze 2012

Elfik napisał(a)
O matko, boćku, Tobie też Anabelka choruje?????????? Bo moja też! Ale moja chyba w gorszym stanie, choć też psikałam... Co to się w tym roku porobiło?! Ależ Ty masz trawek... Norrrmalnie kolekcja!!! I takie wielkie już hakone??? O rety, kiedy te moje dwa piórka bedą takie??? U mnie z traw najpiękniej przezimowały seslerie, aż się dziwię. Przy swojej napisałaś "chyba", ja też się przyglądam - moje są ciemniejsze, ale to może zależy od gleby?
A ja wpadłam zapytać, jak się u Ciebie mają te podziemne weredy... Bo wyobraź sobie, mnie dały spokój! Nornice najbardziej aktywne przy powojnikach, na rabatach sporadycznie, a kretów nie ma w ogóle! Czego i Tobie życzę! Buziaki!

Elfiku, no choruje... Teraz popsikalam Mospilanem, bo to wyglada jak wygryzione
Hakone zielone mam drugi sezon, zolte pierwszy i te zolte jakby szybciej sie rozrastaly
Krety sa na razie nieaktywne, za to nornice sie rozszalaly, ale futro na strazy, co jakis czas przynosi zdobycz
Elfiku, trzymam kciuki za Twoj wolny od wredot ogrod. Buziaki
bociek 17:05, 07 cze 2012

asc napisał(a)

Kolekcja traw niezła..niech tylko się rozrosną to i oprócz kolekcji będzie niesamowity widok... na szczęście rosna szybko

Jak grzyb to trzeba kilkakrotnie, co tydzień pryskać. i po opadach deszczu jak nie systemiczny.. różnymi środkami, jednokroty oprysk nic nie da.... Zwłąszcza teraz po opadach deszczu...choroby grzybowe stoja juz w natarciu...

Bardzo bym chciala, zeby sie rozrosly, ale wiadomo trzeba czekac

Aniu, myslisz, ze to grzyb jednak???

Ja nie jestem fachowcem tylko samoukiem z własnym doświadczeniem (jeżeli idzie o choroby roślin to niedługo doktorat zrobię..... ) i z pomocą wujka Gooogla...... i moim zdaniem to choroba grzybowa...

Aniu, no pieknie, nie przeczytalam na czas i psiuknelam Mospilanem, bo mi sie wydawalo, ze cos je jednak gryzie... Teraz musze poczekac z tydzien... Moze nie padna
bociek 17:13, 07 cze 2012

Zeby nie bylo zbyt nudno kombinujac sobie kolejne zmiany (chociaz nie wszystkie zaplanowane juz wprowadzilam) wymyslilam nowa koncepcje przejscia na tyly domu.
Otoz wymyslilam sobie, ze posadze szpaler wisni na przemian z istniejacymi powojnikami. I juz, juz bylam zdecydowana, ale zaczelam sie zastanawiac czy to bedzie dobrze wygladalo...
Co myslicie???
Troszeczke zaslonilibysmy sobie sasiada, jesli korona bylaby powyzej ogrodzenia...

Uprasza sie o nie zwracanie uwagi na to klepisko imitujace trawnik

widok od strony kul cisowych

i to samo z drugiej strony

A taki widok mamy z tarasu, wiec tutaj wisnie moglyby za kilka lat pelnic funkcje oslaniajace

Mala_Mi 21:42, 07 cze 2012

Bociek .,.jeszcze klika traw wrzuciłąm, bo soibe o nich przypomniałam

A ten widok nie lepiej jakimś iglakiem zasłonić..bo i zimą bedzie.... ekran???
bociek 21:44, 07 cze 2012

Aniu, widzialam Twoje sliczne trawki

To jest trakt komunikacyjny i na iglaki nie ma miejsca Nie zmiesci sie, tam jest jakies 1,5 m szerokosci Zreszta zima nie musi byc ekranu, bo nie mamy z tej strony okien
Elfik 21:57, 07 cze 2012

Boćku, ja mam żywotniki zachodnie Malonyana. To są żywopłotowe, bardzo szybko rosnące (do 8 m), a najważniejsze, że wąziutkie na 60 cm. Kupowałam 6 lat temu takie małe, cienkie pędzelki wys. 80 cm. Teraz mają chyba ze 4 m. Bardzo Ci je polecam.
monitka 21:59, 07 cze 2012

Kasiu imponująca ta twoja kolekcja traw! szałwia biała cudo

wiśnie fajny pomysł, a ile sztuk musiałabyś posadzić? bo widzę że to dosyć długi odcinek
anula_wn 22:04, 07 cze 2012

wow, Boćku ale traw ! piękne wszystkie