Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród Sylwii od początku cz.II 19:13, 24 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ufff lubię ciepełko, ale chyba już z dwojga złego wolę 14 niż 46

hehehehe ja trafiłam na zdecydowanie lżejsze warunki cieplarniane 38st.... w dniu wylotu pojawiło się 46st - parzyło !
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:06, 24 sie 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Też się zastanawiam nad umbrami...myślę czy one czy graby formowane. Z umbrami latwiej bo nie trzeba regularnie przycinać prawda?

pod biurem rosną sobie nietykane, same ładnie się kształtują w lizaki a jak się okaże że są za gęsto będziemy formować
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:01, 24 sie 2014

Do góry
Syla napisał(a)

A tak sobie kapryszę .... czas na wyjeździe szybko przeleciał przez palce Tam 46stopni tu tylko 14st i ciągle pada .... Nie wiem co lepsze ?

To miejsce z hortensjami , rozplenicami, lawendą i gracillimusami mnie przytłacza .... Już bym chciała przeorać ale leje i wejść się nie da bo się utonie .... Leje cały już miesiąc z malusimi przerwami ... chwilami intensywnie ....
ufff lubię ciepełko, ale chyba już z dwojga złego wolę 14 niż 46
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:19, 24 sie 2014

Do góry
Danusiu czy do bukszpanów są jakieś jesienne nawozy? zauważyłam że nowo posadzony stożek ma braki...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:17, 24 sie 2014

Do góry
martaibartek napisał(a)
Ana zawijaskowa BOMBA!!!!

Kiedy tniesz świerki conica? Myślisz, że jeszcze można?
miałam taki plan, ale pogoda się zepsułą.... pamiętam rozmawiałam z Goniak że można je delikatnie 'przyczesać'
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:16, 24 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Pieknie wyszło. Szczęka mi gdzieś spadła i po podłodze szukam. Genialne rozwiązanie , a przecież takie oczywiste, aby przejść z jednej rabaty na drugą. Nawet ta wypalona dziura na trawie robi za następną kulkę, która przypadkiem wysypała się na drugą rabatkę. Zawsze chciałam cię skopiować i nie potrafię.
Zbyt oryginalne są twoje rabaty. Iwreszcie się doczekałam tego widoku. Następnym razem Aniu od razu poproszę Małą Mi, aby cię poprosiła.Ma większą siłę przebicia

hahah a wiesz, że mój M stwierdził, że tam szamotową kulkę można położyć od biedy ale będę robiła przeszczep z trawy na placu zabaw, albo może dosieję.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:13, 24 sie 2014

Do góry
jolka napisał(a)
Ana, zawijasowa w nowej odsłonie fantastyczna!
Bardzo elegancka, idealnie pasuje do Twojego całego pięknego ogrodu.
super, cieszę się. Miałam na nią chyba 100 pomysłów, ciągle zmieniałam, wyszło jak widać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:13, 24 sie 2014

Do góry
jolka napisał(a)
Ana, zawijasowa w nowej odsłonie fantastyczna!
Bardzo elegancka, idealnie pasuje do Twojego całego pięknego ogrodu.
super, cieszę się. Miałam na nią chyba 100 pomysłów, ciągle zmieniałam, wyszło jak widać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:12, 24 sie 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Ana- bardzo proszę o podpowiedź -do jakiej ziemi najlepiej sadzić ML? i czy muszą mieć cały czas słońce?

ja sadziłam do takiej uniwersalnej, u mnie póki co chyba wszystkie w słońcu. Może kiedyś dorobię się cienia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:11, 24 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Wow!!! Warto było czekać na zawijaskowo, ktora nią już nie jest
Czy hakone rośnie w teraz w słoncu? Czy kupisz ciemny kamień do hakone, bo cudownie kontrastuje na tej macie. Myśle o czymś takim przy tarasie kuchennym i sie łamię,

A gdzie Ty takiego wielkiego kulasa bukszpanowego nabyłaś, bo przeciez to nie wroclawski bukszpan???

Czy ja dobrze zrozumiałam, że co drugą umbę z przedpłocia zastapisz ML?

dużego kulasa - on jest naprawdę spory przywlokłam ze stolycy jakiś czas temu
Hakone rosła na tej rabacie tylko w innym ustawieniu, takim łukiem na skraju kamyków i kory. Tam gdzie hakone jest wysypana drobno mielona kora - to nie mata. Szmata jest przy kulkach bo tam będzie kamyk wysypany po całości. Już pisałam, że nigdy więcej kamyków bez maty

Może nie wyraźnie napisałam ale nie zamierzam wywalać umberek tylko co drugiego ML, już teraz widzę że chyba będzie za gęsto. Mam na jednym prześle posadzone po dwa ML, a poza nimi są róże i inne towarzystwo. Wydawało mi isę że ML to taka niewielka trawka ale po tym jak widzę jak się rozrasta przy brzozach to zmieniłam zdanie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:44, 24 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
i ona, tzn zawijasowa bez zawijasa... Zamysł był taki by 'zamknąć' ogród od strony bramy przez bukszpan, z drugiej strony linie dzielące rabate są odzwierciedleniem linii z prawej strony. Poza tym chciałm wykorzystać rośliny które miałam a miałam 4 stożki dwa bukszpanowe i 2 coniki, dokupiłam jednego, miałam 3 kulki (które formowałam na przechowalniku z wrocławskich) reszte kulek dokupiłam, hakone te duże miałam małe dokupiłam
Póki co mi się podoba, jak kamień dojdzie to będzie wylądało lepiej (chyba )

Pieknie wyszło. Szczęka mi gdzieś spadła i po podłodze szukam. Genialne rozwiązanie , a przecież takie oczywiste, aby przejść z jednej rabaty na drugą. Nawet ta wypalona dziura na trawie robi za następną kulkę, która przypadkiem wysypała się na drugą rabatkę. Zawsze chciałam cię skopiować i nie potrafię.
Zbyt oryginalne są twoje rabaty. Iwreszcie się doczekałam tego widoku. Następnym razem Aniu od razu poproszę Małą Mi, aby cię poprosiła.Ma większą siłę przebicia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:27, 24 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
i ona, tzn zawijasowa bez zawijasa... Zamysł był taki by 'zamknąć' ogród od strony bramy przez bukszpan, z drugiej strony linie dzielące rabate są odzwierciedleniem linii z prawej strony. Poza tym chciałm wykorzystać rośliny które miałam a miałam 4 stożki dwa bukszpanowe i 2 coniki, dokupiłam jednego, miałam 3 kulki (które formowałam na przechowalniku z wrocławskich) reszte kulek dokupiłam, hakone te duże miałam małe dokupiłam
Póki co mi się podoba, jak kamień dojdzie to będzie wylądało lepiej (chyba )

U BusyBee w ogródku... 16:42, 24 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
u mnie praire fire nawet tej zimy nie dała rady
cudne kulki jestem ciekawa gdzie je posadzisz

U mnie w tum roku przetrwały wszystkie praire fire- mam 8 sztuk- były dobrze zabezpieczone, ale wiadomo, jaka była zima

Ta sirocco kupiona w szkółce koło Lublina i pani twierdziła, że mają w stałej sprzedaży, bo nie przemarza... kupiłam 3 sztuki, zobaczymy....
U BusyBee w ogródku... 16:33, 24 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

wyczytałam kiedyś że strefa przemarzania 7 czyli -12,3, -17
W tym roku też ją widziałam w jednym z ogrodniczych, Pani nie potafiła mi nic o niej powiedzieć...
o ile w ziemi jest szansa o tyle w donicy cienko to widzę

Kompozycja jesienią pójdzie na rabaty, w donicy nie ma żadnych szans. Nawet wrzosy przemarzną.

Do góry
BusyBee napisał(a)

Tu na wschodzie leje cały dzień i zimno.
O tej ostnicy słyszałam, że daje radę- mam nadzieję, bo kolor ma trochę jak praire fire, a tamta raczej przemarza u nas....

Kompozycji jestem bardzo ciekawa- lecę do Ciebie

Do góry
BusyBee napisał(a)

Tu na wschodzie leje cały dzień i zimno.
O tej ostnicy słyszałam, że daje radę- mam nadzieję, bo kolor ma trochę jak praire fire, a tamta raczej przemarza u nas....

Kompozycji jestem bardzo ciekawa- lecę do Ciebie
U BusyBee w ogródku... 16:32, 24 sie 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Poczytałam o tej ostnicy i zastanawiam się dlaczego nie kwitnie. Piszą że czerwiec-sierpień...ciekawe. Narazie posadziłam w donicy w kompozycji z wrzosami i żurawką, nawet nieźle wygląda.
W szkółce tej powiedzieli, że nie przemarza. Wiosną się okaże czy mówią prawdę.
Pada i pada u nas, nosa nie chce się wychylić z domu

wyczytałam kiedyś że strefa przemarzania 7 czyli -12,3, -17
W tym roku też ją widziałam w jednym z ogrodniczych, Pani nie potafiła mi nic o niej powiedzieć...
o ile w ziemi jest szansa o tyle w donicy cienko to widzę
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:46, 24 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a co Ty chcesz zmieniać jak masz tak pięknie?

Ann, potrzebuję tulipków, mój ogród tak nie do końca jest ogrodem naturalistycznym, bo chce cebulowe nie wiem jak sobie z tym poradzić? ...na temat cebulowych nie mam żadnej wiedzy, będąc w twoim ogrodzie tulipanki tylko mam na myśli, bo nowe horti z patyczków ukorzenionych wiosną już rosną
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:24, 24 sie 2014

Do góry
a co Ty chcesz zmieniać jak masz tak pięknie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:21, 24 sie 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Na wspominki Cię zebrało, mój ogród ma 10 lat, ale dużo mu brakuje do twojego, efekt uzyskałaś niesamowity, może wpadniesz do mnie z podpowiedziami, brakuje mi weeny, wieeesz kibicuję twojemu ogrodowi, bo jest naprawdę prześliczny, ja drepczę w miejscu i nad jego wykończeniem i brakuje mi pomysłów, ale jeszcze w ciągu miesiąca dużo może się zmienić...nad tymi tulipankami myślę

Pozdrawiam całą rodzinkę

mieliśmy wybyć dzisiaj z domu, ale pogoda nam pokrzyżowała plany. Mam lenia i nic nie robię. No soory robię porządki w zdjęciach, bo po zmianie komputera bałagan mi się zrobił i tak jakoś mimo chodem jakieś starocie wygrzebie. Gdyby nie zdjęcia chyba bym nie zauważyła tej różnicy na przestrzeni 3 lat
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies