Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Tess 12:59, 22 sie 2014

Sylwia, cudnie!
Wszystko obejrzałam.
Zaskakujące jest to, że już wcześniej było pięknie.
A mówią, że lepsze jest wrogiem dobrego

Masz jakieś info w sprawie Żurawek?
Syla 17:45, 24 sie 2014

Tess napisał(a)
Sylwia, cudnie!
Wszystko obejrzałam.
Zaskakujące jest to, że już wcześniej było pięknie.
A mówią, że lepsze jest wrogiem dobrego

Masz jakieś info w sprawie Żurawek?

Tessiu witaj Nie byłam jeszcze u profesorka w sprawie Żurawek ....

Jestem po urlopie (wróciłam wczoraj w nocy ) a przed ....wiesz , dużo pracy

Ale ....... przed urlopem się nimi zaopiekowałam solidnie.... oskubałam z każdego zdechłego listka i oczyściłam z tego co powinno być zrobione wczesną wiosną ....

Cały sierpień leje z chwilowymi przerwami ..... Wszystkie rośliny dostały preparat przeciwko grzybowi i obserwując żurawki po powrocie z urlopu nie widzę kolejnych brązowień (może dlatego ,że słońce nie zagląda? )

Obserwuję dalej a jak znajdę chwilę to wpadnę z liściem (o ile sytuacja się powtórzy) do gościa i zobaczymy

Na pewno podzielę się z Tobą wiedzą !!!!

Syla 17:48, 24 sie 2014

AsiaK_Z napisał(a)
Witaj. Jako nowa w Ogrodowisku, chciałam pogratulować Tobie przepięknego ogrodu. Dużo pracy, czasu poświęciłaś, aby tak wyglądał. Jak widać - opłaciło się. Ja, póki co, mogę tylko pozazdrościć i mam cichutką nadzieję, że mój ogród będzie kiedyś choć w małym procencie podobny do Twojego.
Ja dopiero zaczynam przygodę. Zaczynam od likwidacji chmelu i podglądam Twój ogród oraz innych wspaniałych Ogrodników w Ogrodowisku

Pozdrawiam serdecznie

Witam nową ogrodniczkę Dużo pracy za mną ... hmmm i po urlopie znowu mi się coś w nim nie podoba .... nie powinnam nigdzie się ruszać

Cieszę się że zaglądnęłaś pozdrawiam
Zielona 18:13, 24 sie 2014

Hej, urlopowiczko Mam nadzieję, że jesteś wypoczęta i zadowolona. A co Ci się przestało podobać?
Syla 18:42, 24 sie 2014

amyma napisał(a)
Witaj, znam cały Twój ogród i od wielu miesięcy zaglądam tu i czytam
Jesteś naprawdę pracowita i widać jak wiele wkładasz w swój ogród serca.
Chciałam Cię zapytać jakiej wysokości kupowałaś świerki pospolite na żywopłot i po jakim czasie zamierzasz je formować docelowo? Czy przycinasz je już żeby się zagęszczały? o ile cm? Wiem, że sadzone są co metr, a w wiekszości czytam, że polecane jest sadzenie co 50 cm? Co o tym myślisz? Będę Ci ogromnie wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam

Cześć To są świerki serbskie .... kupowałam o takie

sadziłam co 1m i jest wystarczająco dobrze i już strzygę na razie tylko boki o tak Na ścisły efekt muszę poczekać . Jeśli Ci zależy na natychmiastowym efekcie to pewnie sadzenie co 50cm to zapewnią ....

Syla 18:45, 24 sie 2014

Zielona napisał(a)
Hej, urlopowiczko Mam nadzieję, że jesteś wypoczęta i zadowolona. A co Ci się przestało podobać?

A tak sobie kapryszę .... czas na wyjeździe szybko przeleciał przez palce Tam 46stopni tu tylko 14st i ciągle pada .... Nie wiem co lepsze ?

To miejsce z hortensjami , rozplenicami, lawendą i gracillimusami mnie przytłacza .... Już bym chciała przeorać ale leje i wejść się nie da bo się utonie .... Leje cały już miesiąc z malusimi przerwami ... chwilami intensywnie ....
Syla 18:46, 24 sie 2014

nicol21 napisał(a)
Postałam przy płocie, popatrzyłam, pozachwycałam się! Ehhhh i jak tu spać!?

A dlaczego przy płocie ??? ja przecież gościnna jestem
Syla 18:47, 24 sie 2014

katiaxx napisał(a)
to werbena patagońska (? wtranacam się) - cudna,mam ja na mojej liście, wskoczyła na miejsce namber 4

tak
Syla 18:48, 24 sie 2014

katiaxx napisał(a)
tak sobie przeglądam i przeglądam i szukam aktualnego zdjęcia z choinami kan. czy przegapiłam, jakoś tak nie mogę ich wypatrzeć a ciekawam bo sadze te choiny i cholercia wie co to z tego mi wyjdzie, na żywo żywopłotu z choin nie widziałam i tak łażę i się proszę

tu przycięta ... poszukam jeszcze innego ujęcia ...
ana_art 19:01, 24 sie 2014

Syla napisał(a)

A tak sobie kapryszę .... czas na wyjeździe szybko przeleciał przez palce Tam 46stopni tu tylko 14st i ciągle pada .... Nie wiem co lepsze ?

To miejsce z hortensjami , rozplenicami, lawendą i gracillimusami mnie przytłacza .... Już bym chciała przeorać ale leje i wejść się nie da bo się utonie .... Leje cały już miesiąc z malusimi przerwami ... chwilami intensywnie ....
ufff lubię ciepełko, ale chyba już z dwojga złego wolę 14 niż 46