Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Iwk4 17:27, 24 sie 2014

ana_art napisał(a)
i ona, tzn zawijasowa bez zawijasa... Zamysł był taki by 'zamknąć' ogród od strony bramy przez bukszpan, z drugiej strony linie dzielące rabate są odzwierciedleniem linii z prawej strony. Poza tym chciałm wykorzystać rośliny które miałam a miałam 4 stożki dwa bukszpanowe i 2 coniki, dokupiłam jednego, miałam 3 kulki (które formowałam na przechowalniku z wrocławskich) reszte kulek dokupiłam, hakone te duże miałam małe dokupiłam
Póki co mi się podoba, jak kamień dojdzie to będzie wylądało lepiej (chyba )

Pieknie wyszło. Szczęka mi gdzieś spadła i po podłodze szukam. Genialne rozwiązanie , a przecież takie oczywiste, aby przejść z jednej rabaty na drugą. Nawet ta wypalona dziura na trawie robi za następną kulkę, która przypadkiem wysypała się na drugą rabatkę. Zawsze chciałam cię skopiować i nie potrafię.
Zbyt oryginalne są twoje rabaty. Iwreszcie się doczekałam tego widoku. Następnym razem Aniu od razu poproszę Małą Mi, aby cię poprosiła.Ma większą siłę przebicia
Iwk4 17:44, 24 sie 2014

ana_art napisał(a)
i ona, tzn zawijasowa bez zawijasa... Zamysł był taki by 'zamknąć' ogród od strony bramy przez bukszpan, z drugiej strony linie dzielące rabate są odzwierciedleniem linii z prawej strony. Poza tym chciałm wykorzystać rośliny które miałam a miałam 4 stożki dwa bukszpanowe i 2 coniki, dokupiłam jednego, miałam 3 kulki (które formowałam na przechowalniku z wrocławskich) reszte kulek dokupiłam, hakone te duże miałam małe dokupiłam
Póki co mi się podoba, jak kamień dojdzie to będzie wylądało lepiej (chyba )

Pieknie wyszło. Szczęka mi gdzieś spadła i po podłodze szukam. Genialne rozwiązanie , a przecież takie oczywiste, aby przejść z jednej rabaty na drugą. Nawet ta wypalona dziura na trawie robi za następną kulkę, która przypadkiem wysypała się na drugą rabatkę. Zawsze chciałam cię skopiować i nie potrafię.
Zbyt oryginalne są twoje rabaty. Iwreszcie się doczekałam tego widoku. Następnym razem Aniu od razu poproszę Małą Mi, aby cię poprosiła.Ma większą siłę przebicia
Madzenka 17:49, 24 sie 2014

Wow!!! Warto było czekać na zawijaskowo, ktora nią już nie jest
Czy hakone rośnie w teraz w słoncu? Czy kupisz ciemny kamień do hakone, bo cudownie kontrastuje na tej macie. Myśle o czymś takim przy tarasie kuchennym i sie łamię,

A gdzie Ty takiego wielkiego kulasa bukszpanowego nabyłaś, bo przeciez to nie wroclawski bukszpan???

Czy ja dobrze zrozumiałam, że co drugą umbę z przedpłocia zastapisz ML?
ana_art 18:11, 24 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Wow!!! Warto było czekać na zawijaskowo, ktora nią już nie jest
Czy hakone rośnie w teraz w słoncu? Czy kupisz ciemny kamień do hakone, bo cudownie kontrastuje na tej macie. Myśle o czymś takim przy tarasie kuchennym i sie łamię,

A gdzie Ty takiego wielkiego kulasa bukszpanowego nabyłaś, bo przeciez to nie wroclawski bukszpan???

Czy ja dobrze zrozumiałam, że co drugą umbę z przedpłocia zastapisz ML?

dużego kulasa - on jest naprawdę spory przywlokłam ze stolycy jakiś czas temu
Hakone rosła na tej rabacie tylko w innym ustawieniu, takim łukiem na skraju kamyków i kory. Tam gdzie hakone jest wysypana drobno mielona kora - to nie mata. Szmata jest przy kulkach bo tam będzie kamyk wysypany po całości. Już pisałam, że nigdy więcej kamyków bez maty

Może nie wyraźnie napisałam ale nie zamierzam wywalać umberek tylko co drugiego ML, już teraz widzę że chyba będzie za gęsto. Mam na jednym prześle posadzone po dwa ML, a poza nimi są róże i inne towarzystwo. Wydawało mi isę że ML to taka niewielka trawka ale po tym jak widzę jak się rozrasta przy brzozach to zmieniłam zdanie
ana_art 18:12, 24 sie 2014

Kasik napisał(a)
Ana- bardzo proszę o podpowiedź -do jakiej ziemi najlepiej sadzić ML? i czy muszą mieć cały czas słońce?

ja sadziłam do takiej uniwersalnej, u mnie póki co chyba wszystkie w słońcu. Może kiedyś dorobię się cienia
martaibartek 18:13, 24 sie 2014

Ana zawijaskowa BOMBA!!!!

Kiedy tniesz świerki conica? Myślisz, że jeszcze można?
ana_art 18:13, 24 sie 2014

jolka napisał(a)
Ana, zawijasowa w nowej odsłonie fantastyczna!
Bardzo elegancka, idealnie pasuje do Twojego całego pięknego ogrodu.
super, cieszę się. Miałam na nią chyba 100 pomysłów, ciągle zmieniałam, wyszło jak widać
ana_art 18:13, 24 sie 2014

jolka napisał(a)
Ana, zawijasowa w nowej odsłonie fantastyczna!
Bardzo elegancka, idealnie pasuje do Twojego całego pięknego ogrodu.
super, cieszę się. Miałam na nią chyba 100 pomysłów, ciągle zmieniałam, wyszło jak widać
ana_art 18:16, 24 sie 2014

Iwk4 napisał(a)

hahah a wiesz, że mój M stwierdził, że tam szamotową kulkę można położyć od biedy ale będę robiła przeszczep z trawy na placu zabaw, albo może dosieję.
ana_art 18:17, 24 sie 2014

martaibartek napisał(a)
Ana zawijaskowa BOMBA!!!!

Kiedy tniesz świerki conica? Myślisz, że jeszcze można?
miałam taki plan, ale pogoda się zepsułą.... pamiętam rozmawiałam z Goniak że można je delikatnie 'przyczesać'