Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 12:24, 20 maj 2012

Do góry
Teraz dopiero pora na prezent od Szefowej i jej męża Witka. Powodem że dopiero jest teraz ten prezent pokazywany jest to że mimo że znają sie świetnie na najnowszych trendach modowo- ogrodowych Wituś (jak mawia Danusia) nie zrobił tego prezentu sam.
Jest to domek dla owadów. Piękny i oczywiście wg najnowszej mody że owady musza też miec swoje domki jak ptaki bo są w ogrodach tak jak ptaki potrzebne. Moda bardzo potrzebna bo słuszna.Oto on.

Czerwona częśc jest dla złootooków które wszyscy znamy, a boczne dla innych owadów.

Jesli by przypadkiem zdarzyło sie że Wituś jednak zrobił sam ten domek- bo wiem że potrafi (np kapliczka) to przesunę ten wpis na wyzsze miejsce, oczwiście jesli Ronin mi pomoże.
Kasia w ogrodzie 12:22, 20 maj 2012

Do góry
ka79sia napisał(a)

Fajny ten kamień, super mam formę, ale musisz zmniejszyć moc pompki, bo jak Ci wodę zmarnuje ze zbiornika to pompka cała pójdzie...
A jakie są Wasze pomysły? 12:21, 20 maj 2012

Do góry

Poszukuję pomysłów na zagospodarowanie tego niewielkiego spadu. Ciężko się to kosi, brzydko wygląda więc pomyślałem, że czas to zmienić. Na pewno chciałbym usunąć płotek, a dalej nie wiem czy lepiej byłoby usunąć czy dosypać ziemi. Tam gdzie wysypane są kamyki znajduję się zbiornik, zabezpieczający przed zalaniem piwnicy.
Ogród pokazowy firmy GAMA z Łodzi 12:16, 20 maj 2012

Do góry
Bogdzia w ramach dodatkowych atrakcji zorganizowała nam zwiedzanie ogrodu pokazywanego w programie "Maja". Przesympatyczny właściciel umożliwił nam pobuszowanie w jego zakątkach. Było co oglądać....

Najpiekniejsze Kwiatuchy

Jaskółki przyleciały do wodopoju

Obiekt moich westchnień...ciurkadełko kamienne i żywopłocik w tle......

I staw, strumyk..... pięknie
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 12:14, 20 maj 2012

Do góry
,, Chleba naszego powszedniego......"

Dostałam chleb--własnoręcznie wykonany przez Gabrysię. Kto był u niej na spotkaniu ten pewnie jeszcze pamięta jego smak , a ja poznałam go dziś.

I na dokładkę dostałam ten słoiczek. Kto wie co to jest? Pewnie nie wiecie ale większośc chciała by ten słoiczek dostac bo to jest zaczyn na następny pyszny chleb tym razem ja go będę musiała wykonac. Z jaką pieczołowitością taki zaczyn był dawniej przechowywany na wsiach i przekazywany od jednej sąsiadki do drugiej wiedzą ci którzy są starsi wiekiem. Taki zaczyn to skarb i pewnośc że od dziś można jesc już tylko zdrowe i pyszne pieczywo, oczywiście po samodzielnym zrobieniu. ( przepis jest w kuchni ogrodowej). Jestem pewna że mi tego prezentu zazdrościcie, ale uwaga , nim mozna sie dzielic, tak jak kiedyś robiły to wiejskie kobiety, wiec jesli będą chętni to będziemy go ,,produkowac".
Gabrysiu, bardzo dziekuje i za obecnośc i za ten chleb.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:05, 20 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Irenko wyglądałaś zachwycjąco, potwierdzam!!!
No i ta zachwycjaca energia życiowa i radość i sympatia do ludzi

Marzenka, przede wszystkim bardzo się cieszę, że ciebie znam, nawet nie wiesz jak bardzo jesteś energiczna, wesoła, dowcipna i urodziwa dzięki

i my z Marzenką w tym cudownym ogrodzie jeszcze wrzucę fotkę z Danusią, a pozostałe na wątku, spotkanie u Bogdzi

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:01, 20 maj 2012

Do góry
Marzenko stokrotek u siebie w tym bogactwie flory to zwyczajnie nie jesteś w stanie namierzyć ... co do anonimowości w sieci to temat rzeka ... inna rzecz anonimowość na "ogrodowisku" po relacji z wczorajszego spotkania u Bogdzi w jej absolutnie magicznym kawałku raju na ziemi uważam, żę o anonimowości tu nie można mówić ... wcale mnie to nie dziwi ... wszak tu ludziska do kfiatków mówią !!! ...

prawda Hanusiu i to jak ... wierszem mówią ... jesteś cudowna ... w czterech wersach tyle prawdy i rozsądku ... chapeau bas

Boćku nie ogarnę ... to już wiem ...
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 12:01, 20 maj 2012

Do góry
Następny prezent również samodzielnie wykonany jest od Joli - Jotki. Nie dośc że przyjechała aż ze Szczecina to jeszcze wymyśliła oryginalny prezent.

to w woreczku wszyscy znają, ale co jest w tej kolbie którą znamy z lekcji chemii? Otwieram i tez zapachy. I jeszcze wstążeczka w piekne gwiazdki. A na tej wstążeczce pewnie po to by upiększyc jej brzydszą stronę wiersz:

Dawniej pisali na papirusie
Ja dziś na wstążce zmieścic się muszę...
bo dzień naszego spotkania
wart jest na wstążce pisania.
Jechac, nie jechac --co dzień myślałam
aż się przed M o tym wygadałam...
Mój M zawsze spełnia me życzenia
więc zaraz chętny był do podwiezienia.
Nad prezentem długo myślałam
i jak zwykle pomysłu nie miałam!
Aż tu nagle....Mam!!!
Napiszę wiersz okolicznościowy
Ot! I prezent gotowy.
Wstążeczkę łatwo wyrzucisz
Lecz gdy zachowasz
myślami do spotkania wrócisz.

Na pamiątkę od ,, Jotki"

Jolu bardzo dziekuję - ja takich wstążeczek nie wyrzucam.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:59, 20 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Irenko, jak wizyta???

Teraz już wypoczęta, zdaję relację
Ogromnie się cieszę, że pojechaliśmy do Bożenki i Władysława, są to cudowni, serdeczni ludzie, przyjęli nas po królewsku i napracowali się sporo; podziwiam ich za organizację tego wszystkiego
ogród cudny, i żadne zdjęcie nie odda tego, co zobaczyłam na żywo
Dzięki temu spotkaniu, miałam okazję poznać tyle wspaniałych osób, które do tej pory znałam tylko wirtualnie, na żywo było jeszcze lepiej
i oczywiście podziękowania dla Danusi, dzięki, której mamy swoje forum, ogrodomaniaków, z którymi gada się, gada i nigdy dość Danusia jest bardzo sympatyczną i skromną osobą

i teraz trochę pisma obrazkowego, jak mawia moja siostra duchowa Ania asc

było nas naprawdę sporo; mój samochód cały załadowany roślinami dziękuję wszystkim, którzy mnie tak hojnie obdarowali

trudno nas było zebrać w kupę, bo ciągle rozłąziliśmy sie i podziwialiśmy Bożenki królestwo

złapane na gorącym uczynku, fajeczki ale nie zaśmiecałyśmy Bożence
Anię poznajecie

z Bożenką wcale nie jest zasadnicza, to tylko pozory, jest ciepła, wesoła i życzliwa
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:53, 20 maj 2012

Do góry
nasturcje też ... chwilowo w makro doniczki skąd trafią całą bryłą do właściwego miejsca ... ta gracja oszroniona też ... skojarzenia z numerem siedem to wyjaśniłam tam gdzie zaistniały i coś w tym jest bo jak muł się dziś zaparłam żeby pesto lubczykowe z makaronem na obiadek zrobić ... będzie aromatycznie
Ogrodnik mimo woli 11:48, 20 maj 2012

Do góry
Anka ... siódma ? ... hmmm ... nie wiem czemu ale pierwsza myśl jaka mi wkroczyła gdzieś w meandry istot tzw w mózgu to jakiś tam odległy niedzielny poranek ... i serial zacny, o który o ile pamiętam z mszą jakąś i walczyć musiałam jak lew o oglądanie "Niedźwiedź Pana Adamsa" ... Anka ... ty wiesz jaki numer miał tam ten muł ????? ... oj ogrodniczko toście zagrabli

ok małż mówi, że normalny człowiek jak usłyszy 7 to myśli szczęśliwa cyfra ... dobra ... niech będzie
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 11:48, 20 maj 2012

Do góry
Następny prezent to równiez rękodzieło. Jest to przecudne poidełko dla ptaków wykonane specjalnie dla mnie na warsztatach terapii zajęciowej. Dostałam go od Joli- Yen.Sami zobaczcie.

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 11:44, 20 maj 2012

Do góry
Jeszcze dno

Gosiu ja bardzo się zastanawiam jak można machac kosą co wszyscy widzieliśmy i robic takie delikatne cudeńka tymi samymi dłońmi?. Bardzo Ci dziękuję.Szkoda bardzo że nie przyjechałaś.
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 11:39, 20 maj 2012

Do góry
Ścianki boczne:
Na pierwszej kalendarz z zaznaczoną datą naszego spotkania.

Na drugiej i trzeciej -wiersz Dajany który wygrał konkurs przedspotkaniowy. ( Dajana będzie miała obiekcje- nie powiem dlaczego, ale nam się podoba, to co Dajanę zaniepokoi bierzemy za humor)

Czwarta ścianka to dedykacja

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 11:33, 20 maj 2012

Do góry
Teraz wieczko, jest na nim napis bardzo delikatny i dlatego nie wyszedł na zdjęciu ,, Especinlly for you"

Otwieramy , pudełko się rozkłada i widzimy fruwajace przecudne ważki.

ogrodoweimpresjejolki 11:27, 20 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Wczoraj u Bogdzi - chwilo trwaj

więcej na spokojnie może wieczorem lub w poniedziałek ...

Szczecińska Syrena,jakie urocze zdjęcie!
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 11:26, 20 maj 2012

Do góry
Chciałam Wam pokazac niektóre prezenty jakie dostałam i za które bardzo dziękuję. Pierwszy jako ze powitalny od Kaisog, która już drugi raz robi robi mi prezent ale dotad się nie widziałysmy czego bardzo żałuję. Prezent jest niezwykły i tylko ja jedna na świecie taki posiadam. Jest to laurka. Jak sobie wyobrażamy laurkę?- kazdy pomyślał o tym samym . Ta laurka jest jednak całkiem inna. Danusia juz opokazała jej zdjęcia ale jest to takie cudo i tak misterna praca że chcę Wam pokazac ją dokładnie. Laurka ma kształt sześcianu.

Teraz jej sciany boczne

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 11:15, 20 maj 2012

Do góry
Danusia jak ten dobry pasterz – ciągle w otoczeniu swojej trzódki

Nasi paparazzi

Ciągle rozłaziliśmy się jak mrówki, ale jakoś udało się nas zebrać do kupy

A tu odbywał się nasz bankiet. Stoły nakryte adekwatnie do panującego obecnie kryzysu....... morze kanapek, owoców, ciast..........

Ale nie zdążyliśmy tego uprzątnąć, jak po kolei wjeżdżały jeszcze: zupa gulaszowa, barszczyk z krokietami, sałatki, kotlety zapiekane z serem i ananasem, PIEROGI!!!! Biedne, spracowane ręce Bogdzi..............!!!!!!!!!!!!!!

Potem już przestałam się orientować, co jeszcze wjeżdżało, słyszałam tylko jak Wiesia mnie popędzała: Elfik, jedz! Ale załamałam się, jak na koniec wjechało tirmisu.... Już nie było go gdzie wepchać

Na koniec uszczęśliwione lureatki konkursu sponsorowanego przez Bogdzię

..laureatki.......

Wyjeżdżamy.........
Bagażniki jak zwykle są z gumy....

A ja... No cóż.... Jak ZAWSZE po wizycie w czyimś ogrodzie , idę przerabiać swój!!!
Kasia w ogrodzie 11:13, 20 maj 2012

Do góry
Przejrzałam włąśnie cały wątek i muszę powiedzieć, że z każdą stroną było coraz ładniej... a jak doszłam do tego zdjęcia:

ka79sia napisał(a)

to wkurzyłam się na siebie, że wcześnie tu nie trafiłam, bo te dwa połączone koła są mistrzowskie Bardzo mi sie podoba i chętnie bym odgapiła gdyby nie to, że wczoraj już zasadziłam roślinki... W razie czego, uśmiecham się po oficjalną zgodę na odgapienie pomysłu...?
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 11:11, 20 maj 2012

Do góry
Nawiązując do relacji słownej ze str. 48 załączam dokumentację fotograficzną (a raczej próbuję załączyć, bo każde zdjęcie wchodzi mi ponad 5 min ).

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies