Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Spotkania » Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012

Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012

Bogdzia 11:48, 20 maj 2012

Następny prezent to równiez rękodzieło. Jest to przecudne poidełko dla ptaków wykonane specjalnie dla mnie na warsztatach terapii zajęciowej. Dostałam go od Joli- Yen.Sami zobaczcie.

Sebek 11:51, 20 maj 2012

Przepiękny upominek
an_tre 11:56, 20 maj 2012

Bozenko miła siedzę iuż dłuższy czas przed monitorem jak urzeczona...i serce wyje cichutko z żalu, że mnie tam nie było...cudna pogoda wspaniali ludzie i niezwykli gospodarze cieszę się, ze chociaż dzięki tym pięknym, wiele mówiącym fotkom mogę duchowo w tym spotkamiu uczestniczyć pozdrawiam serdecznie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 12:01, 20 maj 2012

Następny prezent również samodzielnie wykonany jest od Joli - Jotki. Nie dośc że przyjechała aż ze Szczecina to jeszcze wymyśliła oryginalny prezent.

to w woreczku wszyscy znają, ale co jest w tej kolbie którą znamy z lekcji chemii? Otwieram i tez zapachy. I jeszcze wstążeczka w piekne gwiazdki. A na tej wstążeczce pewnie po to by upiększyc jej brzydszą stronę wiersz:

Dawniej pisali na papirusie
Ja dziś na wstążce zmieścic się muszę...
bo dzień naszego spotkania
wart jest na wstążce pisania.
Jechac, nie jechac --co dzień myślałam
aż się przed M o tym wygadałam...
Mój M zawsze spełnia me życzenia
więc zaraz chętny był do podwiezienia.
Nad prezentem długo myślałam
i jak zwykle pomysłu nie miałam!
Aż tu nagle....Mam!!!
Napiszę wiersz okolicznościowy
Ot! I prezent gotowy.
Wstążeczkę łatwo wyrzucisz
Lecz gdy zachowasz
myślami do spotkania wrócisz.

Na pamiątkę od ,, Jotki"

Jolu bardzo dziekuję - ja takich wstążeczek nie wyrzucam.

Bogdzia 12:02, 20 maj 2012

Sebek napisał(a)
Przepiękny upominek

Wszystkie piękne.
Bogdzia 12:03, 20 maj 2012

an_tre napisał(a)
Bozenko miła siedzę iuż dłuższy czas przed monitorem jak urzeczona...i serce wyje cichutko z żalu, że mnie tam nie było...cudna pogoda wspaniali ludzie i niezwykli gospodarze cieszę się, ze chociaż dzięki tym pięknym, wiele mówiącym fotkom mogę duchowo w tym spotkamiu uczestniczyć pozdrawiam serdecznie

Aniu obydwie żałujemy że Ciebie nie było.

Zaraz dalszy ciąg prezentów.
Bogdzia 12:14, 20 maj 2012

,, Chleba naszego powszedniego......"

Dostałam chleb--własnoręcznie wykonany przez Gabrysię. Kto był u niej na spotkaniu ten pewnie jeszcze pamięta jego smak , a ja poznałam go dziś.

I na dokładkę dostałam ten słoiczek. Kto wie co to jest? Pewnie nie wiecie ale większośc chciała by ten słoiczek dostac bo to jest zaczyn na następny pyszny chleb tym razem ja go będę musiała wykonac. Z jaką pieczołowitością taki zaczyn był dawniej przechowywany na wsiach i przekazywany od jednej sąsiadki do drugiej wiedzą ci którzy są starsi wiekiem. Taki zaczyn to skarb i pewnośc że od dziś można jesc już tylko zdrowe i pyszne pieczywo, oczywiście po samodzielnym zrobieniu. ( przepis jest w kuchni ogrodowej). Jestem pewna że mi tego prezentu zazdrościcie, ale uwaga , nim mozna sie dzielic, tak jak kiedyś robiły to wiejskie kobiety, wiec jesli będą chętni to będziemy go ,,produkowac".
Gabrysiu, bardzo dziekuje i za obecnośc i za ten chleb.
Bogdzia 12:24, 20 maj 2012

Teraz dopiero pora na prezent od Szefowej i jej męża Witka. Powodem że dopiero jest teraz ten prezent pokazywany jest to że mimo że znają sie świetnie na najnowszych trendach modowo- ogrodowych Wituś (jak mawia Danusia) nie zrobił tego prezentu sam.
Jest to domek dla owadów. Piękny i oczywiście wg najnowszej mody że owady musza też miec swoje domki jak ptaki bo są w ogrodach tak jak ptaki potrzebne. Moda bardzo potrzebna bo słuszna.Oto on.

Czerwona częśc jest dla złootooków które wszyscy znamy, a boczne dla innych owadów.

Jesli by przypadkiem zdarzyło sie że Wituś jednak zrobił sam ten domek- bo wiem że potrafi (np kapliczka) to przesunę ten wpis na wyzsze miejsce, oczwiście jesli Ronin mi pomoże.
kaisog1 12:29, 20 maj 2012

Bożenko cieszę się, że się podobało pudełeczko A ja strasznie, ale strasznie żałuje, że nie mogłyśmy się spotkać....
Gabriela 12:32, 20 maj 2012

Bożenko, a ja właśnie napisałam Ci wiadomość na PW.
Potwierdzam, że zawartość słoika to jest "zaczyn dobrej woli", ja też go od kogoś dostałam i kilku osobom rozdałam, już mają trzy forumowiczki.
Laurka od Kaisog - rewelacja, piękna robota, podziwiam.

Oglądałam Wasze zdjęcia, ale tych co nie byli wczoraj, muszę zmartwić, bo żadne zdjęcia nie są tak piękne jak ten ogród, tym bardziej dziękuję Bożence, że zgodziła się go nam pokazać.

A propos konkursu, donoszę Małopolanom, że zwyciężyła Małopolska, czyli Ela i ja, zajęłyśmy pierwsze i drugie miejsce, jedyne reprezentantki naszego regionu, dostałyśmy wspaniałe nagrody, tak że Sebek niepotrzebnie się martwił czy godnie zaprezentujemy nasze strony.

Pękam z dumy i wklejam to, co mi się spodobało najbardziej:

Leśny ogród

Ogród lila-niebieski

Ach, te zakręty:

Pożar w ogrodzie: