Angielski ogród zobowiązuje
Jestem pod wrażeniem gościnności miłych Gospodarzy, zwiedziliśmy z ukontentowaniem cały ogród.
Z jakimi roślinami będzie mi się kojarzył się ogród Gabrieli?
Z bergeniami o urokliwych kwiatach, kwitnącą magnolią, zapachem gardeni i różowymi kwiatami oleandra.
Dziękuję za spotkanie.
Pozdrawiam Jasia
teraz pochwalę się nową-starą rabatą w kształcie półkola. Żeby nie wciskać się dłużej z kosiarką na pasek trawy oddzielającej tę rabatę od chodnika i tarasu,postanowiłam zlikwidować pasek trawy, a rabatę "przytulić do tarasu i chodnika. Nadałam jej też bardziej równomierny kształt i dosadziłam kilka roślin
Było tak:
a jest tak:
Koszenie trawy jest teraz łatwiejsze, a ja zyskałam jeszcze miejsce na rząd żurawek. Na razie mam tam 20 palace purple bo takie mi się wysiały więc je miałam w odpowiedniej ilości, ale chcę tam kiedyś mieć lime rickey, żeby rozwświetliła tę ciemną korę
http://www.futuregardens.pl/magnolia-nigra.html , Marzenko to Nigra na zewnątrz ciemna w środku biała i pachnie Marzenko na imieninki spóźnione lecz bardzo szczere życzenia ślę za pośrednictwem mojego tulipka też jestem teraz zaganiana
Nie byc tu ze 2 dni i trzeba z 10 stron nadrobić. Bardzo ladne ujęcia domu. A i wszystkiego najlepszego z okazji imienin. Spóźnione bez załącznika ale szczere. Pozdrawiam Marzeno
A skoro się już dorwałam do zasobów karty aparatu to wrzucę jeszcze mój dzisiejszy spacer po ogrodzie i sadzie. Nie było mnie 5 dni w domu i jak przyjechałam, to nie mogłam uwierzyć jak wszystko urosło. Bombowo jest. Całe popołudnie chodziłam boso po trawie i podglądałam roślinki
GRATULACJE pięknych 800 stron czekam na ciąg dalszy
Kasiu dziękuję jaki piękny powojnik, podasz nazwę?
Cześć Aniu starałam się wybrać dla Ciebie coś specjalnego pzepraszam, że dopiero odpisuję, ale trochę zarobiona byłam ) to jest Błękitny Anioł kwiaty średniej wielkości, raczej drobniejsze, spokojnie go polecam, bo jako jedyny po zimie pięknie odbił i już jest gęsty
a tak wyglądał w ubiegłym roku Serdeczności dla Ciebie