A mąż mi rano wysłał takie zdjęcie zrobione przez okno w kuchni Chodziło mu pewnie o nowe trawki, napisałam mu, że nie wiem skąd się wzięły i chyba ktoś w nocy podrzucił to mi odpisał, że wyrzuci, a ja na to, że szkoda, bo ładne
Wczoraj padało cały dzień Trawnik po takich opadach wygląda zdecydowanie lepiej! A hakonki mi bardzo pasują na tę rabatę, robią za takie małe słoneczka
W końcu zdjęłam kawałek trawnika przy tarasie, już się zaczął ukorzeniać, odłożyłam go na kawałku folii, może się go wkrótce uda zawieźć na działkę azalki pięknie kwitną w tym roku, ale i tak ta rabata wymaga przeróbki
I takie tam jeszcze obrazki, żeby Was nie zanudzać
Te kolorki to mi bardzo pasują
Trzy krzewy tawuły mam obsypane pąkami, jedna już zaczyna kwitnąć.
A przywrotnik rośnie na jakiegoś wielkiego potwora
I orliczek!
Na listkach grabu, który mam w donicy mam takie cosik. Jest też taki pyłek, który po potarciu schodzi. Nie wiem czy to już mączniak, czy co to jest. Jakiś atak donicowy.
Fajnie zestawiłaś zdjęcie pomarańczowego maku z tym irysem. Piękny zestaw do wspólnej rabaty. Muszę pomyśleć, bo mam tylko białe maki.
Ogród zachwycająco piękny i co jest rzeczą oczywistą w każdym sezonie inny
Dzień dobry, przepraszam, że tutaj u Wioli podpytuje. Ale na moich kalinach nie ma lisci a jak są to pozwijane. Wygladaja tak jak na zdjęciu. Czy da się kaliny uratować?
Trochę się zmartwiłam, bo to jak przedziorki wygląda?