Idę położyć Antoniego spać i może dziś uda mi się popracować w ogrodzie - do przekopania caaała rabata na górce
I z cebulkami i sianiem jestem spóźniona już!
I jeszcze kolejny fragment. Tym razem otoczenie wysepki z magnolią, oznaczonej na schemacie numerem 3. . Wysepka otoczona jest funkiami. W tyle za magnolią umiściłam cyprysik groszkowy ale nie wiem czy jest to najszczęśliwsze połączenie tu bardzo proszę o sugestie i podpowiedzi. Koło cyprysiku kalina koralowa, przed cyprysem szpaler miskantów i zastanawiam się czy nie pociągnąć go na całej długości lawendy czyli aż do wysepki 1. Po drugiej stronie tawuła biała i dereń biały a pod nimi lilak fioletowy i krzewuszka różowa a na samym dole trzmielina.
Ja dopiero dzisiaj miałam chwilkę.
Pobawiłam się w rysowanie na programie który miałam pod ręką.
Pomyślałam,żeby wykorzystać łuk kostki i przedłużyć go na rabatę
zasadzić żółte i bordowe żurawki z bukszpanami i trawami - pokazuję do przemyslenia.
a nie myslałas Linko, żeby na tej rabacie pod oknami nawiązać trochę do tej rabaty świerkowej miedzy ścieżką a podjazdem. Zajrzałam do watku głównego trochę, no i wiem, nie lubisz jej, tej świerkowej, ale za to mąż ja lubi a to tez jest argument.
Bo teraz rabata ze świerczkami jest taka oderwana od reszty ogrodu, żwirowa i stonowana, a reszta kolorowa, liściasta, kulkowa. To może pod oknami też zrobić żwirową, tylko dłuższą, jak Danusia napisała - do końca tarasu? Ze stożkami , ale tez świerkowymi, i trawami i może z bukiem, ale przesunietym w lewo?
Męża nie dałoby się namówić na dodanie traw między świerkami? Może chociaż kostrzewy troszkę?
No i znowu...ławeczka...wiem niektórzy mają jej dość!
Uhm...ja mam DOŚĆ silne uczucie, że mi ZA MAŁO - i ławeczek i zdjęć. Mogłabym oglądać Twój ogród bez końca, cudowny jest! A powiedz mi te trzy stożki to co to? Thuje? Bo ja szukam coś do siebie, a na takie wielkie bukszpany i cisy kasy brak
rozplenica przepiękna! Na prawdę mocno rośnie? Mam ją zaplanowaną w 3 szt pod dość niskim modrzewiem na pniu i sie zastanawiam czy nie dać tylko jednej jak matrzę na Twoja fotkę