Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Krys 22:58, 29 maj 2012

Karolina ale pięknie wszystko wyrosło a ja mam robale na cyprysiku
Borbetka 23:40, 29 maj 2012

Karola, wszystko rośnie u Ciebie jak na drożdżach! Dorodność i ręka mistrza ogrodnictwa tutaj występuje! Ja miałam chrapkę na truskaweczki, ale ... u mamy. A tu grad potrzaskał niestety i było ich tylko 17 sztuk ... budulek takich. Zatem truskawki nabędę w drodze zakupu. A czereśnie też dorodniutkie u Ciebie. Szacunek dla pracy. Będę lukać.
Klamber 07:39, 30 maj 2012

Nie wysyłajcie roślin w kopertach bąbelkowych, bo się nadają tylko do wyrzucenia, dostałem ostatnio 3 takie przesyłki, to po prostu tragedia. Zobacz jak wygląda miskant, który przyszedł 3 tyg. temu. powiem że na zdjęciu wyszedł rewelacyjnie w rzeczywistości wygląda dużo gorzej. Może wydobrzeje jest to silna roślina ale jest to męczarnia dla rośliny, dla mnie też, bo co dzień ją ogladam i medytuję czym jej tu dogodzić. Jakaś delikatniejsza roślina na pewno nie przeżyje takiej podróży. Po drugie taka roślina zamiast zdobić rabatę to ją szpeci, Ja posadziłem takich 5 więc widok mam nie ciekawy, głównie z tego powodu nie reklamuję swojej rabatki trawiastej. Może za miesiąc. Ja swoje wysyłam w paczkach dla tego nie opłaca się wymieniać na jednego badyla tylko na trochę więcej żeby to nie wyszło drożej jak w sklepie.
Trochę jestem zły, bo wysyłam extra towar a dostaję takie coś.

Na zdjęciu miskant jeszcze chwilę i zielsko będzie większe od niego. Miłego dzionka wszystkim.
mira68 08:12, 30 maj 2012

Karolino warzywniaczek wypasiony całe lato niebędziesz musiała biegać do sklepu po warzywa
popcorn 08:26, 30 maj 2012

Krysiu - pokaz swoje cyprysikowe robale - najlepiej w watku o szkodnikach roslin, tam na pewno ktos bedzie wiedzial co to i jak to zwalczyc! Ja sie nie znam
Borbetko truskawek nie mam duzo, a dodatkowo w tym roku w zimie polowa-ponad! zmarzla. Wiec kilka krzaczkow sie ostala.. pokazuje akurat te ktore dojrzaly... oczywiscie bede kupowac truskawki, juz kupilam pare dni temu, jeszcze w lodowce sa musze zjesc

Robercie wydaje mi sie ze dobrze zapakowalam - z usztywniajacymi listewkami w srodku. Wykopalam, zabezpieczylam bryle korzeniowa wilgotnymi chusteczkami i woreczkiem foliowym, w ciagu godziny bylam na poczcie, nadalam priorytetem, 1-2 dni i jest u adresata. Mysle ze bedzie ok! To tylko 2 roslinki - nie bylo co wkladac do paczki...

Mireczko - w warzywniku glownie fasola, zielony groszek, ciut marchewki i buraczkow i to wszystko Jakies ziola, resztki truskawek ktore nie wymarzly. Ciesze sie z owocow, uwielbiam takie prosto z krzaczka - zreszta nawet na targu trudno kupic agrest czy porzeczki. A czeresnie wczoraj widzialam na targu po 26 zl/kg...

Miłego dnia wszystkim!
popcorn 09:39, 30 maj 2012

Hortensje rosną, może za rok zakwitną?

Jedyna duża ma pąki kwiatowe:

Obwódka lawendowa będzie kwitła

I pomidorek koktajlowy od Krysi (Krys) Reszta niestety zmarzla, ale niektore odrastaja - moze cos z nich bedzie

Mój żłobek cisowy wygląda marnie
Przyjęły się może ze 3 szt... ale lepsze 3 niz nic, bo te czubki bym i tak wyrzucila pewnie... Jednak trudno jest z cisami - mimo ukorzeniacza, podlewania co 2 dni i posadzenia w cieniu kompostownika na dobrej ziemi...

Nie wiem czy pokazywałam runiankę japońską od Ewy (Bacowa). W cieniu rośnie całkiem dobrze:

Ale niektóre w słońcu wyglądają tak

Podlewane tak samo, więc jednak nie lubią słońca...
Juzia 09:50, 30 maj 2012

Ale u Ciebie wszystko duuuuuże!!! A niby masz złą ziemię Dbasz o roślinki
Moje runianki po prawej stronie schodów brzydkie a po lewej w miarę. Chyba mus wsadzić tam cosik innego
popcorn 09:56, 30 maj 2012

Justynko moim wyraźnie słonko szkodzi Bo podlewałam i te w cieniu i te na słońcu - a jak sobie radzą widać na obrazku... chyba je ze słonka zabiorę i dosadzę do cienia - może odżyją...
Dbam, dbam Sąsiad się wkurza, bo w ogrodnictwo wkręciłam jego żonę i teraz jeździmy razem i kombinujemy - wczoraj sadziłyśmy do 20tej tujki Danica - przeprowadziły się ode mnie do ich ogródka
shrekol 10:03, 30 maj 2012

Karolino ja mam pasychandrę na wystawie południowo-zachodniej i jest świetna, zobacz na tej rabacie z cisen na nodze
może dałaś za ciężką ziemię i jednak za sucho...
popcorn 10:06, 30 maj 2012

Przemku nie zmieniałam ziemi i nie podsypywałam dobrej - może to błąd
Podlewałam częściej zaraz po posadzeniu, teraz co 3-4 dni... może za sucho... zobaczymy. Jakieś świeże przyrosty mają, ale starsze listki przypalone i biedne...
U Ciebie wypasione