Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

AniaDS 15:18, 28 maj 2012

Wspaniałe zdjęcia, oczu nie można oderwać .
baraga1904 15:22, 28 maj 2012

Witaj Dominiko - śąsiadko ze Śląska. Pierwszy raz przychodzę i witam się z Tobą serdecznie.
Ogród masz.... łał!!! Szokistycznie fajny. Całego jeszcze nie przeszłam ale szybko nadrobię, obiecuję, bo warto.

I oczywiście serdecznie gratuluję córki, to największe szczęście....
butterfly 15:57, 28 maj 2012

Oj jak dobrze Dominiko, że przypomniałaś fotki z bukiem bo mój 'Purple Fountain' mikrusek w porównaniu z Twoim.
Ile lat już go masz, szybko rośnie?
Ginger 17:45, 28 maj 2012

Ogród o tej porze roku jest chyba najładniejszy: nowe przyrosty na roślinkach, zieleń aż bucha z każdej strony. Szkoda, że mróz niedawno pouszkadzał mi tyle roślin. Najgorzej wyglądają klony palmowe: jakby ktoś im listki poprzypalał. Begonie bulwiaste, które sadziłam ostatnio są do wyrzucenia. Nic już z nich nie będzie. Winorośli też się dostało. Azalie japońskie straciły ponad połowę kwiatów. Hortensje pnące były piękne, w kolorze soczystej zieleni, a teraz są brązowe. Liście na perukowcu pokurczyły się i krzew wygląda jak chory.
Różaneczniki bardzo słabo kwitną u mnie w tym roku. Niektóre w ogóle straciły wszystkie pąkii nie zakwitły.Cóż jednak zrobić...

Dominiko u Ciebie każdy najmniejszy kwiatek wygląda jak dzieło sztuki !!! Zdjęcia cudowne ! A przymrozek też uszkodził mojego perukowca, ale wypuszcza nowe listki więc żyje
Buziaki dla córci . Oj bakterie to przytul ją od cioci
Madzenka 18:04, 28 maj 2012

Domi napisał(a)

Ślicznie ujęłaś goździki
Chcialam Ci się pochwalić, źe jedną sosnę varella sobie kupiłam Moźe Shrekol zdobędzie mi w dobrej cenie jeszcze kilka, bo za tę jedną to majątek zapłaciłam...

Widziałam właśnie w Twoim wątku ten nowy nabytek. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona. W ogóle u mnie ciężko jest dostać tę odmianę, a jak już sosenka jest ładna to baardzo droga. No ale ma ładny kształt bez formowania, no i kolor.

Domi Shrekol mi dokupil 3 szt w cenie 92 zł, dzisiaj będą zdjęcia zakochałam się w tych sosnach i dziekuję Ci za informacje o nich gdyż dzięki Tobie sosny wróciły na swoje miejsce na rabacie Tylko muszą do mnie dojechać ze Zgierza
Madzenka 18:05, 28 maj 2012

Domi napisał(a)

A trawnik to jak mój dywan po wizycie na trzepaku

Jolu, muszę pokazać Twój wpis mojemu M. Będzie bardzo dumny ze swojej pracy. Sumiennie robi wszelkie wertykulacje, aeracje, nawożenia, wapnowania itd. Wprowadził też standard koszenia w widoczne pasy Ja tylko czasem wydłubuję szpikulcem do chwastów z trawnika pojedyncze stokrotki i mniszki zcałymi korzeniami i rozetkami liści, bo to dużo skuteczniejszy sposób, niż oprysk. Jak się ich pozbywam regularnie, nie mają możliwości rozsiania się.

Fajnie czytać o hobby naszych M Mój też się szczyci swoim mini tarwniczkiem 90m2
Pozdrowienia dla juniorki Marty
Ginger 18:20, 28 maj 2012

Domi, a jak Twoje rozplenice ? Bo zatrzymałam się na tym jak jeszcze spały i nie wiem czy przegapiłam ich pobudkę czy nic o nich nie pisałaś ?
bell 00:52, 30 maj 2012

Domi napisał(a)

witaj Domi
mogłabym prosić o zdjęcie rabaty z bukiem Purple Fountain?
chyba, że pomyliłam gatunki i jest to jakieś inne czerwonolistne drzewko płaczące

Proszę bardzo Masz rację co do odmiany.

piękny bardzo dziękuję za zdjęcia
ile ma lat i ile miał wzrostu jak go sadziłaś?
Mille 00:59, 30 maj 2012

Ależ na piękny ogród trafiłam przed snem. Jak tu cudnie! Wpisuję się, by pamiętać gdzie jutro wrócić i dokończyć spacer, a tymczasem po takich widokach oczekuję kolorowych snów PS: Ładne robisz zdjęcia, pozdrawiam!
Domi 08:22, 30 maj 2012

AniaDS napisał(a)
Wspaniałe zdjęcia, oczu nie można oderwać .

Aniu, dziękuję i pozdrawiam!