Nie wytrzymałam i wbrew postanowieniom kupiłam trochę roślin. Nie ma tego dużo, ale poprawił mi się humor. Kupiłam 5 serbów, są co prawda malutkie, ale jak padną na mokradle nie będzie mi tak szkoda.
Dodatkowo kupiłam 2 rododendrony
Po świętach jadę odebrać brzozy. Podobno mają ponad 2 metry. Przynajmniej coś już będzie widać
Niby tak, ale te kolejki, a jak bez kolejek to kasa!
Jak zaczęłam chodzić i robić wyniki, to tylko coraz gorzej się czułam; zapakowałam wszystko w segregator i od razu mi się poprawiło, no ale różnie to bywa; ja mam takie podejście, co ma być to i będzie
Kasy już sporo w prywatnych gabinetach zostawiłam - a ile roślinek bym za to miała ...
No problem w tym, że nie bardzo chce mi się poprawić
Ale co ja gadam, co ja gadam - słonka i ciepełka mi trza, tak jak wszystkim
Wiatru w żagle po świątecznym leniuchowaniu
i jak najszybciej takich widoków sobie i Wam życzę
Uwaga, uwaga! Próba wody wypadła pomyślnie! To znaczy kilka razy trzeba było poprawiac nieszczelne połaczenia, ale w końcu wszystko zagrało i działa jak złoto. Jeszcze tylko musze dokładnie wyregulować te dysze, ale najważniejsze, że woda leci. A oto dowód:
zgadnijcie co wychodzi z ziemi to czerwone?
dzisiaj też dostałam przesyłki z nasionami rudbeki 'Sonora', Trójklapowej"PRAIRIE GLOW", rudbekii trójklapowej b/ nazwy odmianowej,chabra Black Ball, płomyka Blue Moon,Wenidium "Zulu Prince", przyszedł jeszcze żeleźniak szt.3 i cały karton pierwiosnka Gold Lace, bordowo żółtego z bialym obrzeżem, świerzbieńca, dzwonków dalmatyńskich,gargańskich i innych roślinek jak piwonia Coral Sunset Pink
Zimnisko straszne, nawet mój pies niechętnie wychodzi na dwór, ale go wyciągnęłam na siłę do ogrodu a przy okazji zrobiłam kilka fotek moim roślinkom biednym trochę mniej pada teraz
Mimo tych śnieżycy jakie u nas są ostatnio na zmianę ze słońcem to wiosna jednak przyszła
Po polach spaceruje sobie bociek nawet śnieg i wiatr mu nie przeszkadza
Pocieszam się że to już ostatnie podrygi Pani Zimy
Asiu.... super zdjęcie Ja też u siebie widziałam w niedzielę boćka..... może w końcu doczekamy się tej wiosny
Dziewczyny,nasadzeń mam tam juz sporo,jak wyjda liście zrobie zdjęcia,bo to ma zasłonic syf pod płotem.Trzeba poczekac kilka lat zanim to nastapi,bo rosliny wsadzone były małe.
Zobaczcie jak mnie zaskoczyła jedna begonia.
Lubimy takie zaskoczenia
Małgosiu, roślinki równie szybko rosną jak dzieci, ani się obejrzysz a już będą duże, dorodne, cieszące oko
A zdjęcia tylko będą przypominały co było przed laty ...
i będzie podobnie jak z dziećmi, małe dzieci - mały kłopot, duże dzieci - duży kłopot, ha, ha
Dziewczyny,nasadzeń mam tam juz sporo,jak wyjda liście zrobie zdjęcia,bo to ma zasłonic syf pod płotem.Trzeba poczekac kilka lat zanim to nastapi,bo rosliny wsadzone były małe.
Zobaczcie jak mnie zaskoczyła jedna begonia.
Lubimy takie zaskoczenia
Małgosiu, roślinki równie szybko rosną jak dzieci, ani się obejrzysz a już będą duże, dorodne, cieszące oko
A zdjęcia tylko będą przypominały co było przed laty ...