O jaka mocna grupa wsparcia cebulowego - czuję się uspokojona !
Na dodatek przywiozłam sobie od mamy sporo cebulek żółtego czosnku ozdobnego, ponoć odstrasza nornice, posadzę sobie przy żywopłocie grabowym, od strony gdzie moja działka graniczy z nieużytkiem i z nornicami mam tam problem.
Krokusy sadziłam 2 tygodnie temu - miały chyba też kilka kiełków, ale z tego co mi się wydaję to nie przeszkadza w niczym, wg mnie można. Ale niech ktoś się jeszcze wypowie Wyczytałam tylko kiedyś żeby uważać żeby nie ułamać tych kiełków.
w brzozowy gaik ten mniejszy dawałam tulipany balladę, między stipami na tle niebieskich wydmuchrzyc powinny ciekawie wyglądać - ale nie dużo - kilka punktów tylko. Na za rok coś sobie muszę zostawić do obsadzania
Te to wiem, ale myślałam, że to druga tura sadzenia była.
A między brzozy coś dawałaś? Niesamowicie mi się ta Twoja brzozowa podoba, oglądając jej zdjęcia stwierdzam, że takie rabaty największe wrażenie robią jak są duże. Swoją mam za małą, coś z tym bedę musiała zrobić w przyszłym roku.
Tak, te widziałam, że przecenione, ceny bardzo atrakcyjne, ja mam jeszcze jakiś kupon z zeszłego roku uprawniający to większych rabatów, ale powiem Ci szczerze, że już mam dość tego sadzenia.
Dziś posadziłam 170 czosnków Ostrowskiego na przedpłociu i na jutro zostało mi ostatnie 90 szt. tulipanów i czosnków. Będę je sadzić w kamieniach i pewnie po tym to mi już bokiem wyjdą te cebule.
oglądaj, oglądaj jeszcze trochę i się skończy ja chyba i tak nagram sobie dzisiaj, bo jednym okiem w laptopie tu i prezenty do dzieciaków obczajam średnio w temacie w dzisiejszym odcinku jestem.