Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:27, 28 lis 2016

Do góry
Fiu fiu... bardzo "dizajnerska"
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:26, 28 lis 2016

Do góry
Śliczne fotki wycieczkowe zazdraszczam
Lawendowy zawrót głowy 08:21, 28 lis 2016

Do góry
Śliczna choinka, wielkie Wooow będzie jak już odmalowana będzie stała
Tu ma być ogród :) 20:25, 27 lis 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

Nie martw się na pewno zakwitną ja posadziłam w lutym czosnek mount everest i zakwitł

jolanka napisał(a)
Nie martw się, cebule na pewno sie przyjmą. Ja jeszcze dzisiaj róże zamówiłam i sie nie martwię

AngelikaX napisał(a)
Kiedyś w grudniu sadziłam i też wszystko zakwitło jak trzeba

polinka napisał(a)
Edytko, ja w tamtym roku sadziłam cebulowe po BN i wszystko kwitło

Bardzo fajny ten wianek z kiermaszu.

Madzenka napisał(a)
Tulipanki na pewno zakwitną zwłaszcza ze ciagle silnych mrozów nie widać w prognozach.

O jaka mocna grupa wsparcia cebulowego - czuję się uspokojona !
Na dodatek przywiozłam sobie od mamy sporo cebulek żółtego czosnku ozdobnego, ponoć odstrasza nornice, posadzę sobie przy żywopłocie grabowym, od strony gdzie moja działka graniczy z nieużytkiem i z nornicami mam tam problem.
Tu ma być ogród :) 19:01, 25 lis 2016

Do góry
Kiedyś w grudniu sadziłam i też wszystko zakwitło jak trzeba
Na zielonej... trawce :) 18:59, 25 lis 2016

Do góry
ogrodomaniaczka napisał(a)
No to ja też posadzę - zobaczymy co z tego będzie

Krokusy będą
Na zielonej... trawce :) 18:59, 25 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Niesamowicie mi się ta Twoja brzozowa podoba, oglądając jej zdjęcia stwierdzam, że takie rabaty największe wrażenie robią jak są duże. Swoją mam za małą, coś z tym bedę musiała zrobić w przyszłym roku.

Twoja może i mała ale jaka wypasiona
Tu ma być ogród :) 10:17, 25 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

oj to na pewno będziesz miała dość- ja dziś końcówkę obsadziłam i na ten rok koniec

To możemy obie tą samą datę odhaczyć jaki zakończenie sadzenia cebul, mam nadzieję, że i u Ciebie i u mnie wiosną wszystko pięknie zakwitnie
Na zielonej... trawce :) 09:22, 25 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Krokusy sadziłam 2 tygodnie temu - miały chyba też kilka kiełków, ale z tego co mi się wydaję to nie przeszkadza w niczym, wg mnie można. Ale niech ktoś się jeszcze wypowie Wyczytałam tylko kiedyś żeby uważać żeby nie ułamać tych kiełków.
No to ja też posadzę - zobaczymy co z tego będzie
Anna i Ogród 23:05, 24 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

ja też na tekturowych kółkach, różne wielkości ale z 20 parę sztuk- no nie wiem trochę mi zeszło i czasu i metrów tiulu

Tiul może trudniejszym materiałem do tego jest ale wełna jest spoko.
Typografia ogrodu 21:50, 24 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Na moje umyte zawsze deszcz czeka. Prawie zawsze w ten sam dzień najpóźniej kolejny mam ochrzczone.
a wiesz że każdy tak ma już kiedyś to omawialiśmy na forum.mucie okien =deszcz.można go tak nawet wywoływać jak poród
Typografia ogrodu 16:37, 24 lis 2016

Do góry
Na moje umyte zawsze deszcz czeka. Prawie zawsze w ten sam dzień najpóźniej kolejny mam ochrzczone.
Lawendowy zawrót głowy 16:20, 24 lis 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Angelika dziękuję bardzo ale nie wiem gdzie Ty takie obrazki widzisz "

wszędzie
Tu ma być ogród :) 16:12, 24 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak, te widziałam, że przecenione, ceny bardzo atrakcyjne, ja mam jeszcze jakiś kupon z zeszłego roku uprawniający to większych rabatów, ale powiem Ci szczerze, że już mam dość tego sadzenia.
Dziś posadziłam 170 czosnków Ostrowskiego na przedpłociu i na jutro zostało mi ostatnie 90 szt. tulipanów i czosnków. Będę je sadzić w kamieniach i pewnie po tym to mi już bokiem wyjdą te cebule.

oj to na pewno będziesz miała dość- ja dziś końcówkę obsadziłam i na ten rok koniec
Na zielonej... trawce :) 16:03, 24 lis 2016

Do góry
ogrodomaniaczka napisał(a)
Angeliko czy dostałaś już krokusy? Bo ja dostałam i wyglądają dziwnie a mianowicie jakby kiełkujące , mają takie białe kiełki , czy twoje też tak mają?

Krokusy sadziłam 2 tygodnie temu - miały chyba też kilka kiełków, ale z tego co mi się wydaję to nie przeszkadza w niczym, wg mnie można. Ale niech ktoś się jeszcze wypowie Wyczytałam tylko kiedyś żeby uważać żeby nie ułamać tych kiełków.
Na zielonej... trawce :) 16:00, 24 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Te to wiem, ale myślałam, że to druga tura sadzenia była.
A między brzozy coś dawałaś? Niesamowicie mi się ta Twoja brzozowa podoba, oglądając jej zdjęcia stwierdzam, że takie rabaty największe wrażenie robią jak są duże. Swoją mam za małą, coś z tym bedę musiała zrobić w przyszłym roku.

tzn to druga tura - bo pierwsza była we wrześniu

w brzozowy gaik ten mniejszy dawałam tulipany balladę, między stipami na tle niebieskich wydmuchrzyc powinny ciekawie wyglądać - ale nie dużo - kilka punktów tylko. Na za rok coś sobie muszę zostawić do obsadzania
Na zielonej... trawce :) 23:06, 23 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)
a takie:

Merlose - 100szt
Virichic - 100szt
Picture - 100szt
Spring Green - 100szt

virichic trochę zostało na jutro - moja maluda miała już dość świeżego powietrza.

Marketowe to kiedyś biedronkowe czosnki kupowałam, potem w sklepie interentowym dobierałam i też uważam że wielkością się nie różniły.

Te to wiem, ale myślałam, że to druga tura sadzenia była.
A między brzozy coś dawałaś? Niesamowicie mi się ta Twoja brzozowa podoba, oglądając jej zdjęcia stwierdzam, że takie rabaty największe wrażenie robią jak są duże. Swoją mam za małą, coś z tym bedę musiała zrobić w przyszłym roku.
Tu ma być ogród :) 22:17, 23 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Kupiłam:
Sg po 2,88zł (cena regularna 6,65)
Virichic po 2,53zł ( cena reg. 5,95)

Tak, te widziałam, że przecenione, ceny bardzo atrakcyjne, ja mam jeszcze jakiś kupon z zeszłego roku uprawniający to większych rabatów, ale powiem Ci szczerze, że już mam dość tego sadzenia.
Dziś posadziłam 170 czosnków Ostrowskiego na przedpłociu i na jutro zostało mi ostatnie 90 szt. tulipanów i czosnków. Będę je sadzić w kamieniach i pewnie po tym to mi już bokiem wyjdą te cebule.
Na zielonej... trawce :) 22:13, 23 lis 2016

Do góry
oglądaj, oglądaj jeszcze trochę i się skończy ja chyba i tak nagram sobie dzisiaj, bo jednym okiem w laptopie tu i prezenty do dzieciaków obczajam średnio w temacie w dzisiejszym odcinku jestem.
Anna i Ogród 22:11, 23 lis 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

No co Ty. Pompony wychodziły bardzo szybko. Ja robiłam na tekturze ale widziałam też opcję na widelcu. Tylko że nie mogłam tak od razu zrobić bo obowiązki są inne i musiałam rozłożyć pracę w czasie.

ja też na tekturowych kółkach, różne wielkości ale z 20 parę sztuk- no nie wiem trochę mi zeszło i czasu i metrów tiulu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies