Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 20:21, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

mam, pytalam Cię kiedyś nawet jak masz rozwiązane mocowania i fotki mi wstawiałaś

wybacz.teraz będę na bieżąco
Rododendronowy ogród II. 20:19, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

o nie.. ja protestuje i się nie zgadzam. z transparentem pod bramą będę stać! tego z lewej nie usuwaj....... on może i zasłania ogrod ale własnie o to chodzi, wprowadza dynamizm i tajemniczosć do ogrodu. zobacz jak pięknie urozmaica Bogdzi widok z okna, bez niego według mnie za plasko będzie, za mało zimozielono. a tego z prawej bym wyciapała, jak mnie pamięć nie myli to chyba ostatnio jak bylam u Bożenki to były juz tajne spiski na niego

Ania fakt Ty byłas pierwsza (poza mna ) która zwróciła uwagę na to ze trzeba by go wyciepac.
Ogród z pergolą 20:19, 26 paź 2016

Do góry
Ogród z pergolą 20:18, 26 paź 2016

Do góry
malkul napisał(a)
z braku czasu gubię się w tych kostkach
pozostanie mi czekac na nasadzenia

dzisiaj posadzilam wszystkie cisy,nastepne na wiosne i do tego czasu mus coś wymyslić.
a dzisiaj na różance działałam, najpierw rozwinęłam pajęcza sieć

Ogród z pergolą 20:12, 26 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Podziwiam umiejętności Kasi. 3D to już wyższa szkoła
Ja bym trzymała się wersji Łukasza. Tam niczego nie trzeba poprawiaf

Iwona trzymamy się wersji Łukasza dołożyć chcę tylko więcej stale-zielonego

a powiedz Tobie tezsie moje symetryczne drzewa nie widza?
Ogród z pergolą 20:11, 26 paź 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Ja bym drzewa też raczej rozrzuciła między kostkami, a nie tak symetrycznie i chyba bym przy ścieżce z nich zrezygnowała (ale to ja, więc sobie tylko piszę ). Za rysowanie się nie zabiorę, bo ja umiem planować tylko jak sobie połażę po ogrodzie .

Jagoda z tych środkowych bym nie chciała rezygnować,podoba mi się to. w wyobraźni mam takie parasole z drzew pod którymi sie idzie do altany.
jakbyś przeszla na pierwszą strone mojego watku to na środku ogrodu centralnie z tarasu do altany miała prowadzić pergola, dziewczyny szybciutko mnie od tego pomyslu odwiodly. nazwa wątku została tylko ale chyba sam klimat ogrodu nie takiego "pustego" bym u siebie widziała.
jejuś a reszta drzew...no cóż sadzone w tym roku niby wszystko można przesadzić ale naprawdę musiałbym byc pewna na 100% że będzie już gitara
gdzie byś je widziała?
Ogród z pergolą 20:02, 26 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ania, ale tu się dzieje u Ciebie, nadrabiania będę mieć masę, ale takie tu ciekawe rzeczy, że muszę być na bieżąco

oj tam plany, plany.. ja zielona jestem i widzisz kolejną bzdurę zrobiłam sadząc drzewa symetrycznie... błąd na błędzie :/
Ogród z pergolą 20:01, 26 paź 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)

na oko widzę, że dałam dużo grubsze. Na pewno wyjdzie ich więcej, no i układ można bardziej zróżnicować przy drobniejszych płytach.

w sumie można wziąć i 50szt, najwazniejsze zeby ukladać na żywo i planować.
dziękuję Ci Kasiu bardzo, napracowałaś się :*:*:*
Ogród z pergolą 19:55, 26 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A ja myślałem że rozmiar kostek jest bezdyskusyjny...ale jeśli jest dyskusyjny to myślę że cztery razy większy niż 75x75 będzie wlasciwszym

Ps nie wiedziałam że masz zagiel

mam, pytalam Cię kiedyś nawet jak masz rozwiązane mocowania i fotki mi wstawiałaś

Ogród z pergolą 18:21, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Płyty chce te 1x0,2 bo są tanie w obu.kupię z 30szt i będę mieszać

na oko widzę, że dałam dużo grubsze. Na pewno wyjdzie ich więcej, no i układ można bardziej zróżnicować przy drobniejszych płytach.
Ogród z pergolą 18:01, 26 paź 2016

Do góry
Płyty chce te 1x0,2 bo są tanie w obu.kupię z 30szt i będę mieszać
Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:41, 26 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kupiłam w marcu 2011 roku jako PAROCJA PERSKA Parrotia persica bez podanej odmiany. Wiec wnioskuję, że jest to zwykłe bezodmianowe.. Zajrzałam do sklepu gdzie kupowałam i maja jedną odmianową i jedna bez odmiany. Kupiłam drzewko o wysokości ok. metra.

Przy okazji wyczytałam, że jak chcemy by się bardziej wybarwiała to musimy zakwasić ziemie (nie lubią ziemi wapiennej) i to tłumaczy dlaczego u Bogdzi i chyba u Pawła jest bardziej czerwona U mnie rośnie w ziemi neutralnej

Cyknęłam fotki ..co prawda telefonem, a pogoda ponura.. jednak widać jak Parocja świeci Jak słoneczko
Przez prawie 6 lat urosła metr do góry i 2,5m na szerokość. Takie ma kolory, że aż oczy oślepia kolorem. Zdjęcia kiepskie i tego nie oddają..

metr???? Why?! Jak cos pieknego znajdę to zawsze jakiś klops..lecę Bogdzie podpytać
Ogród z pergolą 17:28, 26 paź 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Kasia śliczny planik walnęła Tą ścieżkę Alana widziałam, świetna jest.
to fakt tylko niewiem czy zrobić tak jak Kasia narysowała czy bardzie asymetryczne ułożyć?
Ogród z pergolą 17:26, 26 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
to może dać tam jedno...jakieś wielopniowe,inne niż tamte... Albo takie jak przy sciezce
te obok altany i te na środku żeby wszystkie wielopniowe tak?
Na froncie mam 3 swidosliwy ale tutaj myślałam o tej parocji to już na tyłach jeden gatunek?
Ogród z pergolą 17:23, 26 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A czy to jedno drzewo na środku nie przydloni za bardzo widoku pergoli?
Pytam bo nie wiem jak jest w realu?
przysłowie ale ja właśnie myślałam że tak jest ok.ogród trochę tajemniczy się zrobi
Ogród z pergolą 17:21, 26 paź 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Rano oglądałam, ale nie miałam za wiele czasu. Odniosłam podobne wrażenie jak Kasia, że te kostki chyba za małe (miałam nawet pytać o wymiary tego kawałka).

Wydaje się dość duży i jednak chyba kilka silniejszych akcentów byłoby konieczne, żeby się z tego nie zrobiła jedna masa.
czyli jeśli by zrobić wielokrotnosc to 1,5x1,5
Rabaty planuje głębokie 3m
Ogród z pergolą 17:21, 26 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
są...oprócz tych na wprost tarasu obok altany
to może dać tam jedno...jakieś wielopniowe,inne niż tamte... Albo takie jak przy sciezce
Ogród z pergolą 17:19, 26 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Mnie trochę drażni symetria tych drzew..a one już są?
są...oprócz tych na wprost tarasu obok altany
Ogród z pergolą 17:18, 26 paź 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
otóż to
oczywiście narysowałam do góry nogami, a okazało sie to dopiero, jak spróbowałam przenieśc plan na drona.

I o ile na płaskim jest jako tako, z góry to się nijak nie składa

tutaj jest poprawiony plan na płasko

a tutaj skorygowany względem poprzedniego w widoku z góry

Powiem Wam, że mnie to to szczególnie nie zachwyca.
Kasia ale co ci nie gra?cały ten projekt?czy tylko jakieś wymiary?
Pomysł na ścieżkę rewelacja.oglądałam ten odcinek Alana który mi podesłałas i jest super. Tylko zastanawiam się czy 3 drzewa na środku to będzie dobrze, wcześniej o dwóch myślałam to muszę się przestawic
Ogród z pergolą 17:09, 26 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Haha Agata, już kiedyś Ci pisałam, żebyś przyjechała w te strony Przy okazji wycieczki w Tatry
razem z Agata się zabiorę zajrzę potem do ciebie na parocje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies