Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 12:37, 29 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

haha, miło mi, że można u mnie jakieś merytoryczne treści odnaleźć
Uczę się od innych i na swoich błędach, jeden mam na świeżo, wczoraj przesadzałam trawę Aurea Elata, z rabat frontowych, tak jej poszukiwałam w zeszłym roku, a teraz najchętniej bym wywaliła - ale dostanie jeszcze jedną szansę, może zrehabilituje się na mojej jedynej rabacie w ogrodzie, gdzie jest trochę cienia.

A co z nią nie tak ?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:37, 29 wrz 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Odnośnie myszy - mam w garażu i w kotłowni bzyki elektryczne na myszy i wierzcie albo nie - nie mam żadnej... a prze prawie 2 lata mieliśmy 5 cm szczelinę między bramą garażowa a posadzką....

też to mam i chyba faktycznie działa.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:35, 29 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

wiesz, mi się wydaje, że lepiej kupić 3 a większe - sama bym tak teraz zrobiła.

Co do lawendy, jeśli mają być tam rozplenice to bierz pod uwagę odmianę Viva, która jest najwyższa i może wzdłuż murku, żeby ją było widać.
U mnie rozplenice zasłoniły rozchodniki Stradust, jeżowki i kule bukszpanowe, takie są w tym roku wielkie, wystają właściwie spośród nich tylko czubki berberysów Orange Dream.

Dziękuję Ci bardzo
Nie wiem jaką mam tą lawendę- pisało (tudzież "było napisane") "angustifolia"- tyle.

Powiem szczerze, że nie wiem co, oprócz brzóz, bo to uznaję za przesądzone- jeszcze powinnam dać na półkę i w jakiej konfiguracji..
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:33, 29 wrz 2016

Do góry
hej Aniu, w końcu przywędrowałam
Na wieczór zostawiam sobie przeglądnięcie Twoich poczynań, a na razie zaznaczam
Tu ma być ogród :) 11:24, 29 wrz 2016

Do góry
Lecę sadzić 6 borówek, które dziś przytachałam z targu.
A Wam zostawiam coś co za mną chodzi ostatnio, miłego dnia

https://www.youtube.com/watch?v=B10Xe5Gm5cY
Tu ma być ogród :) 11:22, 29 wrz 2016

Do góry
bdan napisał(a)

Oj tam, nie jesteś
Ja wiem, że musowo do ciebie zaglądać muszę, bo nowości rozpracowane, na pytania konkretne instrukcje podane, tak więc jestem stałym bywalcem, choc z braku czasu rzadko ślad zostawiam

haha, miło mi, że można u mnie jakieś merytoryczne treści odnaleźć
Uczę się od innych i na swoich błędach, jeden mam na świeżo, wczoraj przesadzałam trawę Aurea Elata, z rabat frontowych, tak jej poszukiwałam w zeszłym roku, a teraz najchętniej bym wywaliła - ale dostanie jeszcze jedną szansę, może zrehabilituje się na mojej jedynej rabacie w ogrodzie, gdzie jest trochę cienia.
Tu ma być ogród :) 11:12, 29 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Danusiu, szukam tego co mi się u innych podoba, sama z siebie taka mądra nie jestem

Oj tam, nie jesteś
Ja wiem, że musowo do ciebie zaglądać muszę, bo nowości rozpracowane, na pytania konkretne instrukcje podane, tak więc jestem stałym bywalcem, choc z braku czasu rzadko ślad zostawiam
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:11, 29 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)

Dzień dobry! bardzo miło mi Ciebie gościć
Tak chodzi o tę rabatę właśnie.
Sęk w tym, że ja bym chciała, żeby ona dobrze wyglądała już po posadzeniu, a nie po kilku latach- ja z natury niecierpliwa jestem Stąd pomysł z 5 brzozami.

A powiedz co sądzisz o lawendzie? W sensie razem z brzozami na "półce".

wiesz, mi się wydaje, że lepiej kupić 3 a większe - sama bym tak teraz zrobiła.

Co do lawendy, jeśli mają być tam rozplenice to bierz pod uwagę odmianę Viva, która jest najwyższa i może wzdłuż murku, żeby ją było widać.
U mnie rozplenice zasłoniły rozchodniki Stradust, jeżowki i kule bukszpanowe, takie są w tym roku wielkie, wystają właściwie spośród nich tylko czubki berberysów Orange Dream.
Tu ma być ogród :) 11:05, 29 wrz 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Pięknie będzie. Hortki jakie będziesz dawać?

Hortki już tam są, szkoda tylko, że nie jedna odmiana (Polar Bear, Limelight i jeszcze jakaś niezidentyfikowana), już od jakiegoś czasu ciągnie mnie w stronę ujednolicania rabat.
Tu ma być ogród :) 11:03, 29 wrz 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

Sebek napisał(a)

Ja też na początku myślałem, że o auto chodzi

to forum to chyba jedyne miejsce, gdzie komuś w ogóle przez głowę przejdzie, że może nie chodzi o nazwę koncernu samochodowego
Tu ma być ogród :) 11:01, 29 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

musze sie dzisiaj przyjrzec
poki co obserwuje purpurascens, sioux i dronning ingrid, jakies kolory lapia tylko nie wiem czy takie jak bylo w umowie

Te trzy to powinny dawać po oczach purpurą i pomarańczem, lubię ten etap u traw, gdy przybierają barwy jesienne.
Tu ma być ogród :) 10:58, 29 wrz 2016

Do góry
bdan napisał(a)
Edytko podziwiam, jak Ty te wszystkie nowości potrafisz wyszukać Musze koniecznie wiosna na VW i FA gdzies zapolować. Tylko pytanie gdzie ?

Danusiu, szukam tego co mi się u innych podoba, sama z siebie taka mądra nie jestem
Jeśli chodzi o te odmiany, trochę się trzeba było nakombinować, żeby je zdobyć, może w przyszłym roku w naszych szkółkach się pojawią.
Lawendowy zawrót głowy 10:55, 29 wrz 2016

Do góry
Jola, żałuję, że nie mam fotek od rodziców, zeszlej jesieni kupowalam dla nich 6 Nigr w tym miejscu co Tobie dawałam namiary, rosną wzdłuż ogrodzenia - dla nas wzorem był ogród Anetty, zaglądasz tam to wiesz co mam na myśli.
Tu ma być ogród :) 10:21, 29 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Szmaragdy, hortki, rozplenice i między nimi jeżowki na długości ok. 20 m.
Graby chyba co 3 m, choć pierwotnie myślałam co 2,5 m. A Ty co byś doradziła jeśli chodzi o odległości?

Pięknie będzie. Hortki jakie będziesz dawać?
Ogród z pergolą 09:07, 29 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ania, zaglądam, ale pomóc nie umiem, wiec po cichutku siedze i czekam co zdecydujesz.

i to jeszcze po nocach się skradasz
Tu ma być ogród :) 07:24, 29 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja też te miskanty kupowalam wiosną, nawet ładnie się rozrosly.
A przebarwia Ci się na bordowo? Moje kilka dni temu zaczęły łapać takie zabarwienie i super to wygląda.

musze sie dzisiaj przyjrzec
poki co obserwuje purpurascens, sioux i dronning ingrid, jakies kolory lapia tylko nie wiem czy takie jak bylo w umowie
Typografia ogrodu 23:29, 28 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
zaś mnie zaskoczyłaś, tym razem karmnikiem, fajnie u Ciebie wygląda
Może ja w tym roku w końcu te szklane gdzieś powieszę, bo nadal leżą w pudełku.
prosty taki ale w tym też fajny i funkcjonalny. A kulki tez są fajne mam ich kilka i tez zawiesze
Typografia ogrodu 23:15, 28 wrz 2016

Do góry
zaś mnie zaskoczyłaś, tym razem karmnikiem, fajnie u Ciebie wygląda
Może ja w tym roku w końcu te szklane gdzieś powieszę, bo nadal leżą w pudełku.
Ogród z pergolą 23:04, 28 wrz 2016

Do góry
Ania, zaglądam, ale pomóc nie umiem, wiec po cichutku siedze i czekam co zdecydujesz.
Zielonym do góry... :) 22:41, 28 wrz 2016

Do góry
Jeszcze ma być ładna pogoda to podgonicie, podziwiam, ze sami się za to zabralicie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies