haha, miło mi, że można u mnie jakieś merytoryczne treści odnaleźć
Uczę się od innych i na swoich błędach, jeden mam na świeżo, wczoraj przesadzałam trawę Aurea Elata, z rabat frontowych, tak jej poszukiwałam w zeszłym roku, a teraz najchętniej bym wywaliła - ale dostanie jeszcze jedną szansę, może zrehabilituje się na mojej jedynej rabacie w ogrodzie, gdzie jest trochę cienia.
Oj tam, nie jesteś
Ja wiem, że musowo do ciebie zaglądać muszę, bo nowości rozpracowane, na pytania konkretne instrukcje podane, tak więc jestem stałym bywalcem, choc z braku czasu rzadko ślad zostawiam
wiesz, mi się wydaje, że lepiej kupić 3 a większe - sama bym tak teraz zrobiła.
Co do lawendy, jeśli mają być tam rozplenice to bierz pod uwagę odmianę Viva, która jest najwyższa i może wzdłuż murku, żeby ją było widać.
U mnie rozplenice zasłoniły rozchodniki Stradust, jeżowki i kule bukszpanowe, takie są w tym roku wielkie, wystają właściwie spośród nich tylko czubki berberysów Orange Dream.
Hortki już tam są, szkoda tylko, że nie jedna odmiana (Polar Bear, Limelight i jeszcze jakaś niezidentyfikowana), już od jakiegoś czasu ciągnie mnie w stronę ujednolicania rabat.
Danusiu, szukam tego co mi się u innych podoba, sama z siebie taka mądra nie jestem
Jeśli chodzi o te odmiany, trochę się trzeba było nakombinować, żeby je zdobyć, może w przyszłym roku w naszych szkółkach się pojawią.
Jola, żałuję, że nie mam fotek od rodziców, zeszlej jesieni kupowalam dla nich 6 Nigr w tym miejscu co Tobie dawałam namiary, rosną wzdłuż ogrodzenia - dla nas wzorem był ogród Anetty, zaglądasz tam to wiesz co mam na myśli.