Uprzejmie proszę o identyfikację tych dwóch odmian tulipanów Skalny został kupiony z innym ,który jeszcze się nie otworzył jako mix i nie było nazw tych tulipaników Te to nawet nie wiem kiedy je kupiłam
Agnieszko, u mnie wiosny tyle co u Ciebie, mniej, bo tulipanki jeszcze w pąkach,
Jukę swoją związuję na zimę, najpierw podnoszę liście na baczność, jest cała i zdrowa. Pozdrawiam,
i kwiatek Ci się należy na "100".
A tutaj widok od furtki.
Chciałabym przesłonić czymś ten budynek gospodarczy sąsiada, ale drzewo duże to być nie może - od siatki do domu jest 3 metry, a jeszcze miejsce na przejście musi być. Dlatego myślałam o 3 wąskich kolumnowych roślinach posadzonych w rzędzie przy siatce zaraz obok świerku sąsiada.
Rabata wykończona kamieniem (oznaczona na planie jako "K") wygląda tak:
Te coś na pniu to zwykły leśny jałowiec. Zajmował pół rabaty i jeszcze wystawał na podjazd więc go ogołociłam i zostawiłam tylko jedną jedyną gałązkę, która rosła prosto. Szkoda mi było go wywalać strasznie bo używam jego jagód w kuchni, ale jak powiecie żeby wyrzucać to tak zrobię.
Kulę chcę tam zostawić. Co to za odmiana?
Rośnie tam jeszcze coś (po prawej od kuli), ale zmarniało strasznie bo jałowiec je zagłuszył i zupełnie odciął dostęp słońca. Wywalać czy przesadzić gdzieś?
Weekend majowy świetna sprawa jak jest pogoda
Dzisiaj cieplutko, słoneczko świeci, przyroda budzi się do życia
W sobotę wpadłam z sekatorem do ogrodu i postanowiłam wylaszczyć srebrnego świerka, ze srebrnego zrobił się zielony, laska z niego żadna, cięcie do poprawki, szczególnie góry, w sobotę odpuściłam sobie drabinę..
Nie śmiejcie się, wiem, że wygląda fatalnie
Poprawki będą wkrótce, potem go zaprezentuję jeszcze raz