U mnie też dziś pada deszczyk, ale dobrze trawa szybciej ruszy.
Też mam te klematisy z biedrony, raczej jeden ten ciemnoróżowy. Pierwsze dwa lata nie kwitł i słabo rósł, bo mi pies łamał co chwila. A teraz jest najbardziej ekspansywny i długo kwitnący ze wszystkich co mam.
Wstawię Ci foteczkę. Jak zobaczysz mogę wykasować jeśli chcesz.
Spojrzenie pełne tęsknoty za wiosną.... super zdjęcie Małgosiu, przyroda wszystko nadrobi.... tylko, że wszystko będzie kwitło prawie w jednym czasie.... ale to też ma swój urok. Trawa odrośnie... popada trochę deszczu, ociepli się i zrobi się zielono
Co tam masz w tych doniczkach?
Tu na razie planow brak, bedzie trawa i planowalam 1-2 sumaki octwoce.One sa takie piekne i problematyczne ze swoimi wiecznie wedrujacymi odrostami wrrrrrrrrrrr.
Teraz czas na zdjecia i to co aktualnie mam posadzone ( jak na razie nie jest tego za duzo)
Przed domem w prostakacie, na srodku wsadzony Miskant Gracillismus
Tu planowalam jakies 2 glazy + Red Baron i jakies drzewo ( tylko jakie ). Po zachwytach moich nad Ogrodem z Lustrem i Ogrodem Bukszpanowym, zastanawiam sie czy nie dac tam 2-3 kulek bukszpanowych ?
Z boku pod plotem sasiada posdzilam caly rzad rozplenicy
Witajcie kobiety
No i z planów niedzielnych nic nie wyjdzie! Lało w nocy ,leje teraz.Co za kiszka!!
Może się wybiorę po południu do ogrodniczego i zobaczę czy są jakieś krzaki róż .Wymarzło 80 %z tych posadzonych jesienią, trzeba coś zrobić z tymi sterczącymi kikutami.
Póki co zapraszam na wycieczkę po lasach Sherwood.
Wczoraj trochę wyplewiłam na skarpie.Ciągle jednak ubogo w roślinki u mnie. No ale tej skarpy jest 50 metrów.
Po deszczu lub śniegu nie zlecą Ci te kamyki?
U nas takei skarpy ludziska obsadzaja rołsinkami typowo skalniakowatymi..jak zakwitną to wstawie zdjęcia.... całe rowy kwitnące...wyglada obłędnie, tylko takei duże plamy... już widze tę twoja skarpe
Cześć Paula, masz szalenie klimatyczny ogród! Piękne stare i wyrośnięte świerki (świetny widok)
+ super dużą magnolie. Mi np. bardzo podoba się jej kora bo lubie takie wiekowe rośliny, mają swój
charaker. Koniecznie pokaż jak będzie kwitła. Podoba mi się jej pokrój, trochę jak drzewka.
Krokusy przed wejściem do domu jeszcze przed kwitnieniem ....
Sylwia jesteś pewna, że to krokusy a nie tulipany botaniczne ? Chociaż nie jestem pewna ale tak mi się wydaje
Pieknie u Ciebie wiosennie.
Trawka która już się zieleni nowymi przyrostami co to za gatunek ?
Wczoraj trochę wyplewiłam na skarpie.Ciągle jednak ubogo w roślinki u mnie. No ale tej skarpy jest 50 metrów.
Witam Tak sobie pomyślałam, że na tak długiej skarpie powinnaś mieć roślinki zadarniające i "bezobsługowe", bo inaczej się zaharujesz
Pozdrawiam i trzymam kciuki, żeby było bez bólu pleców
A to moje różaneczniki.
Ogrodniczka przy pracy hihihi
Pola, ja się nie znam, ale na moje oko to rh są zdecydowanie za blisko siebie. Poproś Bogdzię, nich rzuci na to okiem. Rh które do siebie dotykają (lub do innych rośłin) w tym miejscu zrzucaja liście i już nie kwitną Zostają sie suche badyle.....szkoda by było krzewów...zwąszcza, ze to blisko tarasu... Azalie też za gęsto...po 3 latach jedna bedzie miała wielkość tych 3
Nie mi udzielać rad, bo ja mam u siebie wszystko za gęsto!!!! Dlatego jestem uczulona na tym punkcie...