Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:40, 28 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
rozbudzasz ciekawość Reniu, co to jest to tajemnicze "coś"?
A gdzie Ty tą molinię w ogóle sadziłaś, kompletnie już nie ogarniam, co to za miejsce dla niej wyczarowałaś ?

Hi hi hi ... pokażę wkrótce ... szalu nie ma ale zawsze coś
Molinia rośnie na dawnym wrzosowisku ... ale na razie efekt marny
Tu ma być ogród :) 22:03, 28 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

aa...jezowka...nie mam
aa..miskant, mam ! bardzo ladny, ale malutki u mnie jeszcze

Ja też te miskanty kupowalam wiosną, nawet ładnie się rozrosly.
A przebarwia Ci się na bordowo? Moje kilka dni temu zaczęły łapać takie zabarwienie i super to wygląda.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:57, 28 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

matko i Ty sama tak? Ja to na widok myszy histerii dostaje.
W zeszła sobotę w nocy widzialam jak pod kanape w salonie z tarasu wleciala, obudzilam eMa i bylo polowanie do 1 w nocy, bezowocne, na noc zastawiliśmy zywolapke i o 4 nad ranem obudzily mnie odglosy, eM się po pól godziny zgodził zejść i to wynieść na taras, ale niewiele to dało, okno w sypialni mielismy otwarte i dalej ja slyszalam buszująca w tej zywołapce, całą noc miałam nieprzespaną przez głupią myszę

żebyś widziała moje oczy jak mysz po grzejniku spacerowała...
ale kot poszedł na wieś a eM w piątek dopiero wraca wiec musiałam działać nie uśmiechało mi się znią nocować
Tu ma być ogród :) 21:48, 28 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Kasia, to Cię uswiadomie właśnie VW to jezówka Vintage Wine, a KF miskant Kleine Fontane, nie masz go przypadkiem?

aa...jezowka...nie mam
aa..miskant, mam ! bardzo ladny, ale malutki u mnie jeszcze
Tu ma być ogród :) 21:34, 28 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
cofnelam sie 5 stron, zakupy obejrzalam, fajne az milo
ale nic nie rozumiem
VW to volkswagen ? ...chyba nie...
a miskant KF to juz zupelnie nie wiem jaki...

Kasia, to Cię uswiadomie właśnie VW to jezówka Vintage Wine, a KF miskant Kleine Fontane, nie masz go przypadkiem?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:22, 28 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Hej,
przychodze w sprawie rabaty brzozowej czy to tu one by miały być?

Opierając się na swoim doświadczeniu ja bym tu dała 3 szt, ewentualnie w jednym miejscu dwie do jednego dołka, czyli w sumie 4 szt.
A reszta planowanych nasadzeń mi się podoba

Dzień dobry! bardzo miło mi Ciebie gościć
Tak chodzi o tę rabatę właśnie.
Sęk w tym, że ja bym chciała, żeby ona dobrze wyglądała już po posadzeniu, a nie po kilku latach- ja z natury niecierpliwa jestem Stąd pomysł z 5 brzozami.

A powiedz co sądzisz o lawendzie? W sensie razem z brzozami na "półce".
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:16, 28 wrz 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

apropo myszy... 10 min. temu ubiłam tłuczkiem w łazience piękną sztukę
bleeee

matko i Ty sama tak? Ja to na widok myszy histerii dostaje.
W zeszła sobotę w nocy widzialam jak pod kanape w salonie z tarasu wleciala, obudzilam eMa i bylo polowanie do 1 w nocy, bezowocne, na noc zastawiliśmy zywolapke i o 4 nad ranem obudzily mnie odglosy, eM się po pól godziny zgodził zejść i to wynieść na taras, ale niewiele to dało, okno w sypialni mielismy otwarte i dalej ja slyszalam buszująca w tej zywołapce, całą noc miałam nieprzespaną przez głupią myszę
Tu ma być ogród :) 21:09, 28 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)

Dziękuję za odpowiedź.
Wiem gdzie było porównanie- zapisałam sobie w pinach
Ja mam trójkąt 30m kw. 10 m jeden bok, 6.2m drugi i nie mam pojęcia ile brzoz tam wsadzić. W dodatku cała rabata- ten trójkąt- jest na podwyższeniu.

idę szukać u Ciebie tej rabaty.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:01, 28 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Półka

Hej,
przychodze w sprawie rabaty brzozowej czy to tu one by miały być?

Opierając się na swoim doświadczeniu ja bym tu dała 3 szt, ewentualnie w jednym miejscu dwie do jednego dołka, czyli w sumie 4 szt.
A reszta planowanych nasadzeń mi się podoba
Tu ma być ogród :) 20:54, 28 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ja w podjeździe mam co 3 metry.na grabowej co 6. Nie sadzilabym gęściej no chyba że zrobisz inny układ np 2 razy po 3 sztuki jak u ivo

Będą plus / minus co 3 m, chciałabym tam kiedyś mieć niemal ścianę drzew
Tu ma być ogród :) 19:40, 28 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Szmaragdy, hortki, rozplenice i między nimi jeżowki na długości ok. 20 m.
Graby chyba co 3 m, choć pierwotnie myślałam co 2,5 m. A Ty co byś doradziła jeśli chodzi o odległości?

ja w podjeździe mam co 3 metry.na grabowej co 6. Nie sadzilabym gęściej no chyba że zrobisz inny układ np 2 razy po 3 sztuki jak u ivo
Moja codzienność - ogród Oli 19:05, 28 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Delektuję się moim ulubionym ogrodem, czuję późne lato, jest pięknie!

beta napisał(a)
Olu cudowny jest wasz ogród. ..I chyba o tej porze lubię go najbardziej ...pozdr cieplutko ☺

nawet nie wiecie jak cieszą Wasze słowa
buziaki kochane
Tu ma być ogród :) 18:50, 28 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Miło mi, że Cię moje brzozy sprowadziły
Ta rabata jest w narożniku, ma kształt wycinka tortu, krawędzie boczne mają po 5 m, brzozy są w dwóch liniach posadzone, najpierw 2 potem 3 szt. odległości między nimi są pomiędzy 2 - 3 m.
Jak masz miejsce to polecam więcej placu na taką rabatę wygospodarować.
Już kiedyś wstawiałam porównanie, jak ta rabata wyglądała tuż po obsadzeniu i tego lata, jak odszukam to Ci dam znac gdzie to było.

Dziękuję za odpowiedź.
Wiem gdzie było porównanie- zapisałam sobie w pinach
Ja mam trójkąt 30m kw. 10 m jeden bok, 6.2m drugi i nie mam pojęcia ile brzoz tam wsadzić. W dodatku cała rabata- ten trójkąt- jest na podwyższeniu.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:09, 28 wrz 2016

Do góry
odkryłam dzisiaj, że prawie od miesiąca nie mam powiadomień z Twojego wątku, myślałam, że taka zarobiona jesteś i rzadko bywasz, a że ja też ostatnio z doskoku to specjalnie mnie to nie zdziwilo, a tu dziś się okazało, że mam ponad 30 stron do nadrobienia - fajne dekoracje
Tu ma być ogród :) 16:06, 28 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
wybacz że nie razejestrowalam.to będzie Grabowa z hortkami.fajnie.jak u mnie
A jaki rozstaw planujesz?

Szmaragdy, hortki, rozplenice i między nimi jeżowki na długości ok. 20 m.
Graby chyba co 3 m, choć pierwotnie myślałam co 2,5 m. A Ty co byś doradziła jeśli chodzi o odległości?

Tu ma być ogród :) 15:59, 28 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A już kilka razy wspominałam, będą graby, tam gdzie hortki, już postanowione, tylko rozmyślam ile ich posadzić, jakie odległości będą najlepsze, czy kupić 6 czy 5.
wybacz że nie razejestrowalam.to będzie Grabowa z hortkami.fajnie.jak u mnie
A jaki rozstaw planujesz?
Tu ma być ogród :) 15:55, 28 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Miałabyś widziec ten wyszczerzony banan mojego eMa jak mu dałam komplement przeczytać hahah )

Zasłużył, może się szczerze cieszyć
Ty też zasłużyłaś na te komplementy od mojego eMa, bo chyba zapomniałam odpisać
Tu ma być ogród :) 15:54, 28 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Drzewa jeszcze? Super

A już kilka razy wspominałam, będą graby, tam gdzie hortki, już postanowione, tylko rozmyślam ile ich posadzić, jakie odległości będą najlepsze, czy kupić 6 czy 5.
Tu ma być ogród :) 15:51, 28 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Ależ cudny ogród! Szkoda, że trafiłam do Ciebie teraz! A trafiłam w poszukiwaniu rabat brzozowych
I poszukuję aktualnych zdjęć, i nie widzę.
Jeśli mogę podpytać- jaką powierzchnię ma brzozowa? Jak gęsto sadziłaś brzozy? Rabatę masz "trójkątną" w rogu, czyli dokładnie taką, jak ja chcę zagospodarować u siebie brzozami właśnie.

Śliczna jest....

Miło mi, że Cię moje brzozy sprowadziły
Ta rabata jest w narożniku, ma kształt wycinka tortu, krawędzie boczne mają po 5 m, brzozy są w dwóch liniach posadzone, najpierw 2 potem 3 szt. odległości między nimi są pomiędzy 2 - 3 m.
Jak masz miejsce to polecam więcej placu na taką rabatę wygospodarować.
Już kiedyś wstawiałam porównanie, jak ta rabata wyglądała tuż po obsadzeniu i tego lata, jak odszukam to Ci dam znac gdzie to było.
Tu ma być ogród :) 15:40, 28 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Zasadzilas wszystko? Ja jeszcze zawilcy nie zdazyłam. Ale przesadziliśmy wczoraj graba o 20 cm ciekawe jak to zniesie ))))

Nie... niby posadzić 3 miskanty prosta sprawa, ale z tego miejsca co będą wczoraj 11 wielgaśnych host wykopałam i częściowo przeorałam teren w poszukiwaniu cebul czosnków, żeby przy sadzeniu ich nie poniszczyć, wczoraj już kilkanaście wydobyłam i niestety nie rozmnożyły się, co prawda były obok cebule przybyszowe ale takie maleństwa.

Ja też będę mieć kilka drzew do posadzenia ale zostawiam ten temat na koniec października.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies