Ależ cudny ogród! Szkoda, że trafiłam do Ciebie teraz! A trafiłam w poszukiwaniu rabat brzozowych
I poszukuję aktualnych zdjęć, i nie widzę.
Jeśli mogę podpytać- jaką powierzchnię ma brzozowa? Jak gęsto sadziłaś brzozy? Rabatę masz "trójkątną" w rogu, czyli dokładnie taką, jak ja chcę zagospodarować u siebie brzozami właśnie.
Nie... niby posadzić 3 miskanty prosta sprawa, ale z tego miejsca co będą wczoraj 11 wielgaśnych host wykopałam i częściowo przeorałam teren w poszukiwaniu cebul czosnków, żeby przy sadzeniu ich nie poniszczyć, wczoraj już kilkanaście wydobyłam i niestety nie rozmnożyły się, co prawda były obok cebule przybyszowe ale takie maleństwa.
Ja też będę mieć kilka drzew do posadzenia ale zostawiam ten temat na koniec października.
Miło mi, że Cię moje brzozy sprowadziły
Ta rabata jest w narożniku, ma kształt wycinka tortu, krawędzie boczne mają po 5 m, brzozy są w dwóch liniach posadzone, najpierw 2 potem 3 szt. odległości między nimi są pomiędzy 2 - 3 m.
Jak masz miejsce to polecam więcej placu na taką rabatę wygospodarować.
Już kiedyś wstawiałam porównanie, jak ta rabata wyglądała tuż po obsadzeniu i tego lata, jak odszukam to Ci dam znac gdzie to było.
A już kilka razy wspominałam, będą graby, tam gdzie hortki, już postanowione, tylko rozmyślam ile ich posadzić, jakie odległości będą najlepsze, czy kupić 6 czy 5.