Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:21, 18 paź 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Reni jeszcze nie ma, to pozwolę sobie ja Wam pomóc
Widzicie Reksia?

dzieki Aniu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:21, 18 paź 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Dołączam, też nie wiem ale tak czy siak efekt jest, a ta trawa? Łooooooooo

Zagadka już wyjaśniona Cieszę się, ze się podoba
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:20, 18 paź 2016

Do góry
Tess napisał(a)

O kurcze, ale czad!

Ciekawe co powiesz jak skończę?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:17, 18 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zaniemowilam po prostu! Zaje.... !

Edyta!!! dzięki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:17, 18 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
To samo pomyślałam, co Sebek
Reniu, nie mam pv

Już masz przepraszam ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:16, 18 paź 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Super to wygląda Ale... dlaczego reksiowa? Oświeć mię proszę, bo demencja mi dokucza

Dzięki Sebek a reksiowa bo obiecała tą nazwę Asi jeśli zdecyduję się na jej propozycję, którą rozrysowała na podkładce w Reksie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:15, 18 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Oby ta sobota była tak owocna jak poprzednia
Zaległe foty

A te puste prostokąty czekają na Ice Dance od Joli naszej kochanej)))))

Rewelacja! Lubie kostki buksowe i łączenie ich z ID
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:14, 18 paź 2016

Do góry
Krys napisał(a)

A katy proste sa?

Musisz sprawdzić
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:13, 18 paź 2016

Do góry
Krys napisał(a)
Reksiowa fajna nazwa wyglada super,ale odwalilas roboty ,ja mniej stosownie do wieku

No co Ty Krysia ... przecież wiemy wszyscy jak wiele zrobiłaś w ostatnich tygodniach
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:12, 18 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

U mnie ze trzy czy cztery sztuki też takie się zrobiły i na dodatek między innymi ten największy bukszpan kupiony w maju ... tez się martwię i pryskałam juz zato i podlewałam aliette i ... czekam
Wiem, ze z bukszpanami nie jest łatwo ale uwielbiam je w moim ogrodzie i nie zrezygnuję z nich

Patrzac na zdjecia wyglada ze nic im nie bedzie. Za mało wody i potasu. Jesli masz krystaliczny (jak biały cukier) potas to daj im teraz. Sa jeszcze słabo ukorzenione i nie radza sobie z pobieraniem wody i składnikow odżywczych. Widac to nie tylko po kolorze lisci ale rowniez tym , źe sie słabo zageszczają i nie wykasztalcaja odpowiednich lisci. Za rok beda git
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:10, 18 paź 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Pięknie Prościutko jak z pod linijki

Dwie osoby mierzyły więc musi być prosto dzięki Marta
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:07, 18 paź 2016

Do góry
Aggaa napisał(a)
Reniuś świetnie wygląda... jak w realu normalnie

Kawusia na Reksiowej sama przyjemność

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 22:03, 18 paź 2016

Do góry
Mazan napisał(a)
Jazzy

Czemu nie??? Przecież to typowy środek dezynfekcyjny tylko rozcieńczony żeby nie poparzyć liści lub pąków. Przecież jodyną nie dezynfekujesz rany tylko wokół niej, a rośliny tych zranień mają wystarczająco dużo.

Pozdrawiam

Warto w takim razie wyprobować tego oprysku na graby
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 22:01, 18 paź 2016

Do góry
Mazan napisał(a)
Ren133

Powód do zmartwień zawsze można znaleźć. Przecież każda zmiana wyglądu to osłabienie, a wówczas istnieje ryzyko, że w odpowiednich warunkach może nastąpić infekcja. Ale zaznaczam - w odpowiednich warunkach, dlatego proponuję oprysk wzmacniający, który jest zarazem opryskiem profilaktycznym. Interwencyjnie będziesz mogła reagować gdy wiosną zobaczysz wyraźne objawy.I jeszcze jedno: nie bójcie się roślin. Zbliżenia są bardzo pożądane.

Pozdrawiam

Dziękuję Ci bardzo za pomoc
Zrobię ten oprysk oby tylko przestało padać.
Lawendowy zawrót głowy 17:26, 18 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Jolu
Jesteś kochana))))))) Paczka dotarła dzisiaj koło drugiej Sadzonki są piękne i tyyyyle, że spokojnie wystarczy mi na calą reksiową
Dziękuję

PS Nie wiem tylko jak Ci sę odwdzięczę za to wszystko

Renia buziol nie gadaj gupot kotek )) sadz ))
Ogród pod lasem 17:24, 18 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
o a ja myslałam ze tylko mój to buntownik czyli normalny jest jednak
jego sezon ogrodowy zakończylismy wczoraj, zrobił mi ostatnie doły pod róże bo przesadzałam 6, reszte sama musze ogarnąć

Mój nie jest taki najgorszy, ale o mało nie umarł przy cisach na początku sezonu, więc jak usłyszał, że znów cisy, to nie wytrzymał haha

ren133 napisał(a)

Jaka precyzja
Ja sadzę dziś Claudię, QofN + trochę krokusów tylko cieżko policzyć bo te z zeszłego sezonu się mocno podzieliły

398 zostało do wsadzenia, ale trochę mi skrzydełka opadły Ja róże będę redukowała, ciężko zdecydować które odejdą ehh...
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 15:07, 18 paź 2016

Do góry
Ren133

Powód do zmartwień zawsze można znaleźć. Przecież każda zmiana wyglądu to osłabienie, a wówczas istnieje ryzyko, że w odpowiednich warunkach może nastąpić infekcja. Ale zaznaczam - w odpowiednich warunkach, dlatego proponuję oprysk wzmacniający, który jest zarazem opryskiem profilaktycznym. Interwencyjnie będziesz mogła reagować gdy wiosną zobaczysz wyraźne objawy.I jeszcze jedno: nie bójcie się roślin. Zbliżenia są bardzo pożądane.

Pozdrawiam
Lawendowy zawrót głowy 15:02, 18 paź 2016

Do góry
Jolu
Jesteś kochana))))))) Paczka dotarła dzisiaj koło drugiej Sadzonki są piękne i tyyyyle, że spokojnie wystarczy mi na calą reksiową
Dziękuję

PS Nie wiem tylko jak Ci sę odwdzięczę za to wszystko
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 14:54, 18 paź 2016

Do góry
Mazan napisał(a)
Ren133

Różnica to brak postępujących objawów choroby. Początkowo objawy są do siebie podobne, a zewnętrzne żółte listki mogą świadczyć o przygruntowych przymrozkach, co u roślin zimozielonych wywołuje żółknięcie i zaczerwienienie liści. Są to zakłócenia w transporcie soków oraz w pobieraniu niektórych składników.

Pozdrawiam

ale jestem upierd ... czyli jak w środku zielone a na zewnątrz żółte to nie ma powodu do zmartwień
Tu ma być ogród :) 14:52, 18 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

150cm x 60cm wydaje mi sie, ze nie będzie za długi, będzie akurat
Według mnie fajnie to wymyśliłaś ... faktycznie w korzeniach ciężo byłoby posadzić bukszpany ... róż nie musisz przesadzać będą fajnie wyeksponowane nie to co u mnie ... a czy na dywanik przewidujesz variegatę?

Mam już trochę więcej danych i zaczęłam ściągać darń więc trochę lepiej może będzie teraz wszystko widać.

Wiśnie rosną 90 cm od ogrodzenia, pomiędzy nimi jest około 290 cm, w środku tej odległości są róże Artemis, czyli od pnia wiśni do środka krzaczka róży jest około 145 cm.
Róże od ogrodzenia posadzone są w odległości 65 cm.

Nie Renia, ani Variegaty, ani ID ja tam nie posadzę, u mnie one nie wyglądają zbyt dobrze, za dużo słońca tam jest i są zbyt limonkowe.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies