Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 17:24, 18 paź 2016

anna_t napisał(a)
o a ja myslałam ze tylko mój to buntownik czyli normalny jest jednak
jego sezon ogrodowy zakończylismy wczoraj, zrobił mi ostatnie doły pod róże bo przesadzałam 6, reszte sama musze ogarnąć

Mój nie jest taki najgorszy, ale o mało nie umarł przy cisach na początku sezonu, więc jak usłyszał, że znów cisy, to nie wytrzymał haha

ren133 napisał(a)

Jaka precyzja
Ja sadzę dziś Claudię, QofN + trochę krokusów tylko cieżko policzyć bo te z zeszłego sezonu się mocno podzieliły

398 zostało do wsadzenia, ale trochę mi skrzydełka opadły Ja róże będę redukowała, ciężko zdecydować które odejdą ehh...
lojalna_ 18:26, 18 paź 2016

Z życzeniami przybieglam ponieważ Twa osobę bardzo lubię wręcz uwielbiam ( wybacz moje niedopatrzenie ale własnego wątku nie ogarniam )) (kwiaty)
anna_t 19:44, 18 paź 2016

UrsaMaior napisał(a)

Mój nie jest taki najgorszy, ale o mało nie umarł przy cisach na początku sezonu, więc jak usłyszał, że znów cisy, to nie wytrzymał haha

wow to aż tyle roboty z tymi cisami? ja sie sama na nie szykuję planuję tak, najpierw wiekszy dołek przekopać z obornikiem swiezym przysypać ziemią rodzimą z kompostem i w to cisy
UrsaMaior 21:22, 18 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Z życzeniami przybieglam ponieważ Twa osobę bardzo lubię wręcz uwielbiam ( wybacz moje niedopatrzenie ale własnego wątku nie ogarniam )) (kwiaty)

Jola, kochana jesteś, dziękuję! Urodziny są jutro, ale już załapałam nastrój
lojalna_ 21:25, 18 paź 2016

I tak mnie wkręciłas .

Za karę jutro tez przyjde )))
UrsaMaior 21:26, 18 paź 2016

anna_t napisał(a)

wow to aż tyle roboty z tymi cisami? ja sie sama na nie szykuję planuję tak, najpierw wiekszy dołek przekopać z obornikiem swiezym przysypać ziemią rodzimą z kompostem i w to cisy

Ania, u nas to była cała ciężarówka, kilkadziesiąt sztuk z wielkimi bryłami. Ja nie byłam w stanie nawet przesunąć ich po trawie, a nie jestem jakąś mimozą. Do załadunku pomoc była, ale wyładunek już samodzielnie. Mój małżonek ma parę w łapach, ale umordował się straszliwie, tak zmęczonego go jeszcze nie widziałam. Kopanie, przekopywanie już nawet pomijam. W każdym razie cała operacja CIS zajęła nam jakieś 2 tygodnie. Bałam się o nie bardzo, bo akurat upał i sucho strasznie, ale dały radę.
UrsaMaior 21:27, 18 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
I tak mnie wkręciłas .

Za karę jutro tez przyjde )))

Wpadaj Joluś, wpadaj! Może jakieś fotki wrzucę, dziś ledwo łażę po wczorajszych cebulkach, ale może jutro wyjrzę co tam w trawie piszczy
Toszka 10:19, 19 paź 2016

To znaczy, ze dziś imprezujesz - wszystkiego najlepszego!!!!

Robustę kupisz w doniczkach. Lżejsze stanowczo i nie umordujesz się jak przy "naszych" cisach Można by rzec, ze sadzenie doniczkowych to czysta przyjemność
UrsaMaior 10:46, 19 paź 2016

Taaa imprezujesz Dedlajn mam na piątek, więc siedzę i klepię Dzięki za życzenia!
Wiesz co, ja się jeszcze nie poddaję, może jednak się uda z tymi cisami Dumałam jeszcze nad Hakonką, ale jednak zielona wygrywa. W takiej masie żółta chyba byłaby męcząca dla oczu.
Poza tym dziś już lepiej chodzę, zbieram się psychicznie do wsadzenia tych 398 pozostałych cebul haha Ty wiesz Iwona, że wystarczyło mi ich tylko na miejsca blisko domu? A ja durna myślałam, że tyle wystarczy na cały ogród. Wiosną na bank będzie pustawo.
Toszka 11:05, 19 paź 2016

Jak ty buszowałaś w ogrodzie to mnie praca goniła, a teraz tez sadzę czosnki... niby dużo cebulek a jak znam życie na wiosnę okaże się, ze drugie tyle było posadzić
W każdym bądź razie kalarepy wylądowały koło buka

Zielona hochla jest bardziej okazała i szybciej rośnie. Mniej odchwaszczania będziesz mieć i bardziej spektakularny efekt. Na sadzenie hochli już za późno, ale na cisy to idealny czas
Inna sprawa, ze żółta dobra jest jako dodatek. Ogólnie żółty kolor. W masie oczopląs murowany