Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pogaduchy skowronków 00:16, 02 lut 2012

Do góry
Biały hiacynt wiosny nie uczyni ,ale trochę zapachu owszem
Krokosmia - Crocosmia 00:14, 02 lut 2012

Do góry
Lucifer...zimował w gruncie pod korą
Ogrodnik mimo woli 00:02, 02 lut 2012

Do góry
Tego kupiłam dużego, pierwszy rok ładnie, następny gorzej (ale przy południowej ścianie dziwię sie, że wogle przeżył), przesadzilismy go i chyba po przeprwadzce zrobiło musię nie najlepei, bo w tym roku byl kiepściutki... wiosną , podsadzenie wyżej , florowit i na wszelki wypadek coś na grzyba.... to już jego widok kiepściutkiego:

Ten też z roku na rok coraz gorzej...... ale on się nie poddaje, to ja też....kuracja na wiosnę jak wyżej:

Tego kupiłam w promocji jadąc gdzieś w Polsce , teraz jest to jego pierwsza zima u mnie..i zobaczymy co będzie wiosną, prezentował sie dobrze. Podsadzony byle jak, ale w kwaśną ziemie z podsypką z piasku, ale nie było czasu powiększyć rabaty, więc biedny siedzi sobie jak wyrzut sumienia, gdzie mu kazałam. Wiem, że to barbarzyństwo z mojej strony.

I tyle z dużych różaneczników, reszta to z tych niskich.... niestety niskie to nie były dobre zakupy...wymarzaja, nawet przykryte agro..... To co było w śniegu to kwitnie, a co powyżej wymarza....
i wyglada potem jak wyrzut sumienia.... szkoda wyrzucić, wstyd trzymać...
Ania i róże i cała reszta :) 00:00, 02 lut 2012

Do góry
Aniu, witaj w naszym gronie zapaleńców ogrodowych. Pamiętam początki Twojego ogrodu i nasze kontakty. Ogród dużo się zmienił na lepsze, dojrzał, wydoroślał i roślin przybyło, że ho ho.

Cieszę się, że będziemy mogli podziwiać Twoje cudowne róże, a muszę także przypomnieć, że Ania od dawna jest u nas autorem "od róż". Znacie zapewne jej pomocne artykuły.

Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy tej historii.

Witam Cię różami od Kordesa Norma Jeane

Ania i róże i cała reszta :) 23:54, 01 lut 2012

Do góry

Ogrodnik mimo woli 23:49, 01 lut 2012

Do góry
I z azali to tyle....dosadziłam późnym latem jeszcze dwie, ale kwiatki dopiero zobaczę wiosną.
Mój stan posiadania różaneczników jest niezbyt imponujący i niezbyt imponujące okazy...jak już pisałam wyglądaja nie za zdrowo.... Wiosną będzeimy z M. je przesadzać, czyli więcej kwaśnej ziemi, wyżej, z uwagi na glinę i opryski florowitem. jeszcze się nie poddaje.
Ten rózanecznik Elite jest okazem zdrowia..kwitnie jako pierwszy, ładnie zimuje, pięknie się przebarwia..i jest miodzio, tu jeszcze nie do końca rozkwitnięty.

Nie znam nazwy, drobniutkie kwiatuszki i też nic mu nie jest. Zakupiony promocyjnie z resztek szkółkowych gdzieś po drodze, gdzie już napewno nie trafię po raz drugi.... ale rośnie i zimę przetrwał bez uszczerbku

Kolejny bezimienny, i też przezimował i zakwitł ładnie

A to Pan Alfred, przezimował ,ale przyznaję sie, że go zimą zapisałam do bractwa ku-klux-klan..... i miał gustowny kapturek.... też nic mu nie jest....
Ania i róże i cała reszta :) 23:44, 01 lut 2012

Do góry
Tutaj odbędzie się tegoroczna walka o 'tak jak ma być' , to część ogrodu biegnąca wzdłuż uliczki. Zamierzamy w tym sezonie zmienić ogrodzenie, zmienić obrzeże rabaty, wyrównując je i zmienić nasadzone tam rośliny.

Wiem, że to i tak nie będzie spójne, dopóki nie położymy kostki, ale nie wiem, kiedy aż na takie szaleństwo pozwolą nam finanse.

To zdjęcie jest z wiosny, jeszcze przed kwitnieniem róż, a tu rabata w pełni kwitnienia

Początki w Kruklandii 23:40, 01 lut 2012

Do góry
Gosiak a taka kanciasta wersja może być ???

Największy problem z tą wąską rabatą pod tarasem... Chyba jednak nie chcę jej łączyć z frontem bo wyjdzie niesymetrycznie.

A reszta to mniej wiecej tak jak narysowałaś.
Rajski ogród Ani 23:40, 01 lut 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Gratuluje Aneczko
Dziękuję Gosik

Ogrodnik mimo woli 23:34, 01 lut 2012

Do góry
nazwa nieznana, ale za to jest pachnąca:

azalia pontyjska, pierwszy sezon, posadzona bylee jak, wiec i mizerna
Rajski ogród Ani 23:34, 01 lut 2012

Do góry
Ani się nie obejrzałam a już roczek z Wami na Ogrodowisku przesiedziałam
nadmieniam, że bardzo owocny roczek
Dziękuję Wszystkim

Rabata do przeróbki 23:31, 01 lut 2012

Do góry
Moni, będzie jeszcze ładniej Te wrzosy na brzegu rabaty ciągle chorują, wypadają, nie mają takiego efektu jakiego oczekuję. Rosną już kilka lat i ciągle są wymieniane. Muszę z nimi zrobić porządek
A przyciąć też trzeba, bo porosły wielkie krzaczory. Popatrz na ten zakątek.

Ania i róże i cała reszta :) 23:18, 01 lut 2012

Do góry
Widok od drugiej strony

Ania i róże i cała reszta :) 23:15, 01 lut 2012

Do góry
Ogród mam podzielony na trzy części, część pierwsza - południowo-zachodnia znajduje się przed domem a od strony drogi. Tutaj włożyłam najwięcej swojej pracy jak na razie. Ta część jest oddzielona małym płotkiem od reszty ze względu na dwa psy, które sieją postach wśród moich roślin.
Tutaj mam swoje największe skarby, te najdelikatniejsze, najcenniejsze.

Wejście

Pszczelarnia 23:08, 01 lut 2012

Do góry
Ewa, dzięki za blogi. Jak ja to lubię! Szkoda, że doba jest taka krótka. Widziałam głównie ogrody w Szkocji i jestem nimi zafascynowana. Ale przecież to ten sam kraj, co Anglia i Walia.
Pozdrawiam i przesyłam meconopsa walijskiego ze Szkocji.

Ania i róże i cała reszta :) 23:04, 01 lut 2012

Do góry
Witajcie Kochani.
Ogrodowisko przeglądam od początku jego powstania, to bardzo miłe, towarzyskie i przyjazne miejsce. Podczytuję Wasze wątki, jak wiecie już od dłuższego czasu, coś napiszę tam i siam..
Z własnym wątkiem nosiłam się już długo, za długo..
Teraz, w końcu zdecydowałam się Wam przedstawić bliżej, bo taka wciąż 'obca' się czuję .

Ogród - jeszcze nie ogród w pełni znaczenia, wciąż nad nim pracuję, wciąż mam wiele braków i niedociągnięć, wciąż dosadzam, przesadzam i zmieniam. Podstawą mojego ogrodu są róże, jak zapewne już wiecie. Chciałabym, aby kiedyś powstała z tego wszystkiego prawdziwa różanka. No.. nie duża, ale zawsze .

Zanim się tak stanie musimy jeszcze zmienić ogrodzenie, wyłożyć kostkę i zrobić wiele innych drobnych poprawek.
Ale zrobię to już razem z Wami..

Witam serdecznie jeszcze raz i zapraszam do mojego ogrodu
.
Pszczelarnia 22:54, 01 lut 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Rozumiem, że woda porwała te wszystkie krzaki ze zdjęcia i zostały kamienie?
Pszczelarnia 22:52, 01 lut 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Na następny dzień wróciła do swojego korytka. Na zdjęciu jeszcze nieco rozhukana. Czułam się jak biblijny Noe po potopie - "a następnego dnia Pan Bóg zesłał słońce" (jakoś tak to było).

i całe szczęście; ale mimo grozy, zachwyciłam się tymi kamieniami na brzegu, przydałyby się
Clerodendron ugandense 22:49, 01 lut 2012

Do góry
Clerodendron ugandense pochodzi z Afryki.

U nas jest rośliną doniczkową i tarasową.Lubi stanowisko słoneczne.

Zimuje w chłodnym pomieszczeniu. Na wiosnę można przyciąć.Uprawia się jak inne tarasowe.

Ma przepiękne błękitne kwiaty . Kwitnie obficie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies