Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:49, 15 lut 2012

Do góry
Zmierzyłam
Moja ławka we wnęce pod garażem ma długość siedziska 140 cm plus te boki, razem 145 cm. Sebek przestrzelił 10 cm haha.

Rododendronowy ogród. 17:48, 15 lut 2012

Do góry
A ja podczytuję i leżę ze śmiechu.......
Ogrodnik mimo woli 17:43, 15 lut 2012

Do góry
Niestety inwazja śłimaków się przesuwa.... są takie nagoskorupkowe, ale małe ślimaki..a te są potwory wielkie i obleśne..... Latem mówię do M, że chyba skończył się zeson na ślimaki...a on"To se wyjdźna łąki i zobaczysz ile tego jest". Czyli skutecznie je tępie

Dla poprawienia widoków wstawiecoś milszego dla oka Moje lilie..nie weim jakei.....ale napewn sa śmeiszne...... musze je przesadzić w inne miesjce bo się gryzą kolorem z sąsiadami

I z innej beczki....bodziszkowa łączka Czerwony to max frei

I żółte chabry.... niestety już są w innym miejscu, bo się zbytnio rozpychały z maleństwami ... Foto bez skąłdu i ładu, ale takie mam pod ręką

A z ciekawych rośłin to mam Akant...zakwitł po raz pierwszy , a sadzonkę posadziłam w 2009 roku Do tej porym ma ozdobne zasuszone kwiatostany.. nie mogłąm znaleźć dla neigo miesca, bo w każdym marnie rosnął, ale ostatnia przeprowadza mu dobrze zrobiła,,,, Tylko kolor do którego trudno coś dopasowac....widziałam u kogoś jakąś rośłinę która by jak ulał pasowała...i zapomniałam gdzie???? Może ktoś pamieta..bo napewno zrobiłam wpis, że by mi pasowało kolorystycznie......

Koniec przerwy......... jakie fajne te teraz przerwy

Agnieszko..do mnie przyjedż na szczaw....... Podzile sie
Rododendronowy ogród. 17:39, 15 lut 2012

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)
Cieszę się, że mogłam Was troszkę rozweselić. Ja też pociągam nosem i już jestem po drugiej kawie, bo ciśnienie atmosferyczne leci na łeb, na szyję. Ja jestem nisko ciśnieniowiec i taka pogoda mnie powala. Zyczę zdrówka.Bogdziu, lepiej mieć więcej tu i tam, bo w karnawale z chłopem chudziną to tylko kłopot.

Marysiu bo pęknę ze śmiechu.Dziękuje.Masz jakąś świetną kopalnie tych gifów.
Rododendronowy ogród. 17:36, 15 lut 2012

Do góry
Cieszę się, że mogłam Was troszkę rozweselić. Ja też pociągam nosem i już jestem po drugiej kawie, bo ciśnienie atmosferyczne leci na łeb, na szyję. Ja jestem nisko ciśnieniowiec i taka pogoda mnie powala. Zyczę zdrówka.Bogdziu, lepiej mieć więcej tu i tam, bo w karnawale z chłopem chudziną to tylko kłopot.

Rododendronowy ogród. 17:20, 15 lut 2012

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)
Jeszcze troszkę laby i będziemy mieć zajęcie.i spalisz Bogdziu nadmiar słodkości.

To my wszyscy na wiosnę
Ogrodnik mimo woli 17:14, 15 lut 2012

Do góry
asc napisał(a)
Agnieszko u Was jeszcze nie ma tego tałatajstwa bezskorupkowego (przynajmniej Białystok jeszcze tej plagi nie ma)......to zeżre wszystko...dlatego ja posypuję granulkami..i mam zawsze w pogotowiu taki szpikulec i ......

Wilekość do kilku centymetrów...są jeszcze takie zebrowane... Ktoś na jakimś wątku pokazywał pełne wiadra tego..... ja się wnerwiłam i wysiałam cały teren trutką jak nawozem.... a teraz to tylko przy rośłinach które uwielbiają i wokół działki..... wzdłuż murku, tak by pies nie deptał po tym...... I jest dobrze.... Te dranie potrafią wleżna taras i po murze na wysokosć okna Kochma zwierżęta, ale są okreslone gatunki, że nie mam litości ....

Oj , takiego potwora to chyba nie widziałam....jakieś takie inne były, chyba bez tych prążków.....właziły mi pod donice, które stały na ziemi W tym roku jakieś chyba ślimaki sukcesywnie zjadały mi szczaw..... to był normalnie wyścig między mną o nimi, komu pierwszemu uda się dorwać młody listek.... trochę mi się udało, ale i tak w większości były szybsze
Motylek - Schizanthus 17:13, 15 lut 2012

Do góry
Zauroczona tą roślinką , w zeszyłym roku postanowiłam ją wysiać

Ogródek Hanusi po zimie 17:04, 15 lut 2012

Do góry
Brawo, brawo i życzę kolejnej setki
Rododendronowy ogród. 17:04, 15 lut 2012

Do góry
Jeszcze troszkę laby i będziemy mieć zajęcie.i spalisz Bogdziu nadmiar słodkości.

W oczekiwaniu na wiosnę - Ogród Marty 17:03, 15 lut 2012

Do góry
Martuś, chwila ciszy na forum, więc mam czas na odwiedzinki. Witaj w grupie pozytywnie zakręconych. Walentynki minęły...ale na przywitanie posyłam serducha
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 16:57, 15 lut 2012

Do góry
Irenko,uwielbiam dalie mimo tego,że trzeba je przechowywać.Jak wejdę do ogrodniczego,u nas mają zawsze bardzo duży wybór, to co roku na jakieś nowe się skuszę.Wiosną mam w planie nowa rabatę z samymi roślinami,które trzeba wykopać właśnie,bo jak mam je wsadzone między bylinami czy krzewami to jesienią przy wykopywaniu boję się nie uszkodzić ich korzeni.Połączę z kannami,jednorocznymi kwitnącymi i jednorocznymi trawami.

Ogródek Hanusi po zimie 16:55, 15 lut 2012

Do góry
Haniu, wielkie gratulacje i życzenia setek kolejnych setek

Borówcowy raj 16:52, 15 lut 2012

Do góry
No przyjemne, najbardziej pewnie dla kupującego, a ja do pracy muszę jechać.
Dzisiaj przez półtorej godziny waliłam miotłą w rośliny, żeby pozrzucać z nich zlodowaciały śnieg. Kulki Danica wyglądały tak nędznie pod jego ciężarem, że serce mi się kroiło. Będę musiała je chyba zacząć ciąć, bo są już za duże i mnie to przeraża, tyle ich mam. Dzisiaj spadło u mnie ok. 50 cm śniegu, przy okazji nie było też prądu. Atak zimy na całego!
A przy okazji zapytam, czy też tniecie kulki Danica?
Doradźcie proszę, co zrobić z tymi kolumnami (dwie to jałowiec Stricta, dwie jałowiec Obelisk). Widzicie co dzieje się ze Strictą? Kompletnie brązowieje od dołu. I spójrzcie, jaka ciasnota na tej rabacie.
Wpadłam na pomysł obcięcia przynajmniej dwóch z tych kolumn na kulki, tak jak szczepione na pniu. Czy nadają się? Nie wiem, czy w środku jest jeden przewodnik czy więcej.
Będę wdzięczna za podpowiedzi.

borówcowy-raj/
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 16:48, 15 lut 2012

Do góry
Dwa lata temu kupiłam fajny namiot w biedronce za 175 zł,miałam nadzieję,że wytrzyma chociaz ze trzy sezony,a po pierwszej burzy z wichurą zbieraliśmy w kawałkach po działce i częsc w lasku się znalazła.Teraz u nas ta pogoda jest tak pomylona,ze nie wiadomo co kupić,co postawić.Pod koniec sezonu kupiłam teraz za 50 zł w markecie,jak go porwie to nie bzie chociaż zal.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 16:36, 15 lut 2012

Do góry
Agnieszko,ja tez juz w ciągu tych 2 lat pożegnałam się z roślinami,które nie chciały u mnie rosnąć,nic na siłę.Nie ponawiam próby,bo nie,chcę.Podoba mi się wejmutka,laurowiśnia,pierisy,ale nie chcą u mnie rosnąć.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:35, 15 lut 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
To Bogusiu musiałaś mieć pietra Całe szczęście, że też masz ochronny parasol

Chyba tak.
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 16:29, 15 lut 2012

Do góry
Haniu, Irenko, ten bez to LILAK MEYERA szczepiony na pniu. Mam trzy takie drzewka. Na zdjęciu wyżej rosną obok siebie dwa. Rosną przy furtce, przyś cieżce prowadzącej do domu. A z tyłu domu, przy tarasie mam trzeci taki lilaczek. Zupełnie bezproblemowe drzewko. Nie wymarza, nie wymaga specjalnego podlewania. A przy tym niesamowicie pachnie, dużo bardziej niż zwykły bez.
Aha, i jeszcze jedna zaleta, nie wydaje odrostów od korzenia, które mnie tak denerwują u zwykłego bzu, bo trzeba je ciągle przycinać. Jeżeli macie możliwość, radzę wam sobie sprawić takie drzewko

O, tutaj mam jeszcze jedno zdjęcie. Na pierwszym planie widać kwitnącą PĘCHERZNICĘ KALINOLISTNĄ, a w głębi właśnie te dwa lilaczki. Fajnie to wygląda, bo akurat wszystkie te krzewy i drzewka kwitną jednocześnie. Z prawej strony w dali widać też WIERZBĘ "Hakiro Nishi", która ma w maju piękne białe przyrosty i także wygląda, jakby kwitła.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 16:29, 15 lut 2012

Do góry
malgocha1960 napisał(a)

zobaczyłam róże jak moja
Ogrodnik mimo woli 16:29, 15 lut 2012

Do góry
Agnieszko u Was jeszcze nie ma tego tałatajstwa bezskorupkowego (przynajmniej Białystok jeszcze tej plagi nie ma)......to zeżre wszystko...dlatego ja posypuję granulkami..i mam zawsze w pogotowiu taki szpikulec i ......

Wilekość do kilku centymetrów...są jeszcze takie zebrowane... Ktoś na jakimś wątku pokazywał pełne wiadra tego..... ja się wnerwiłam i wysiałam cały teren trutką jak nawozem.... a teraz to tylko przy rośłinach które uwielbiają i wokół działki..... wzdłuż murku, tak by pies nie deptał po tym...... I jest dobrze.... Te dranie potrafią wleżna taras i po murze na wysokosć okna Kochma zwierżęta, ale są okreslone gatunki, że nie mam litości ....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies