Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:25, 28 mar 2012

Do góry
Daj mi trochę czasu to opanuję jakąś metodę ... a jak się nie da tego użyć faktycznie już w ostateczności , to wyobraź sobie , że można je ubrać w światełka na Boże Narodzenie, albo posadzić bluszcz i je nim opleść, może być super dekoracja
Marzenka też kupiła i może będzie miała jakiś super pomysł na nie

moja kula po tym kosmetycznym cięciu wygląda tak : jest trochę spłaszczona, ale może się jeszcze ją skoryguje, boki chyba powinnam bardziej zrobić okrągłe ? ale bałam się tak radykalnie ciąć i jeszcze będę się nad nią "znęcać"

ogrodoweimpresjejolki 22:21, 28 mar 2012

Do góry
A na wieczór, na wszystkie smutki
koktajl z mrożonej kamczackiej jagódki

Niech ten napój będzie dla Was zachętą do uprawy tej fajnej roślinki

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:20, 28 mar 2012

Do góry
Wieloszka nie podawaj się z tymi formami ... ja też je kupiłam , mała forma jest faktycznie za mała na te nasze krzaki, ale może do lawendy się przyda, albo innych roślin , np. trzmieliny ??
tu poprawiałam swoja kulke, nie mogłam tego zapiąć , bo ziemia mi przeszkadzała , ale przyłozyłam jedną cześć i wygląda to tak :

faktycznie gałązki się wyginają, probowałam je wydłubywać , ale może by je skrócic, zeby były takie sterczące i wtedy to nałożyć to nie powinny się wyginać - to po pierwsze, po drugie ,myślałam żeby gdzieniegdzie usunąć te cienki druciki i zostawić sam ten stelaż ??

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:15, 28 mar 2012

Do góry
agata19762 napisał(a)
witaj Mirko
świetny wątek założyłaś....baaaaaaaaaardzo fajnie opowiadasz
zauroczyły mnie brateczki mini te żółte są takie słodziutkie,
ja mam bzika na punkcie tych malutkich ale w takim kolorze nie spotkałam jeszcze
pozdrawiam Cię gorąco

cześć Agatko!
cieszę się z Twojej wizyty -
dla Ciebie żółtki z dzisiaj - już się rozrastają i mają z donicy się przewieszać

a tu inne z drobnych

poszukam dla Ciebie zdjęcia ze sklaniaka gdzie się same rozpanoszyły - ale innym razem bo muszę pogrzebać trochę

pozdrawiam
Moje storczyki 22:15, 28 mar 2012

Do góry
Miałam jeszcze takiego białaska, ale przekwitł i cały pęd usechł. Czytałam, że białe raczej nie zasychają. Niestety w moim przypadku jakoś wszystko jest inaczej...
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:09, 28 mar 2012

Do góry
krokusikowo powoli się kończy ale zaczynają się kolejne odsłony

żonkilki kiedyś kupione w doniczkach - pozbierane i wysadzone już są gotowe do kwitnienia

a to tulipanki malutkie na skalniaku -Griega - Johan Straus

no i bratki, bratki niezawodne
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 22:08, 28 mar 2012

Do góry
Gdyby nie mój dzielny pomocnik i nóz do cięcia trawnika chyba nie dałabym rady

A tu dowód, że naprawdę się nie obijam

Zielony Punkt - ogród Finki 22:08, 28 mar 2012

Do góry
wiosna w ogrodzie i dzieje się dzieje...u każdego z pewnością, więc i u mnie...

pierwsze tulipany w moim ogrodzie, ciekawe jak u was?

Tulipa kaufmanniana 'Stresa'

i znów 'Stresa' w innym miejscu

a tutaj botaniczny Tulipa turkestanica

zakwitły również: Chionodoxa Luciliae niebieska

i różowa nazwy nie pamiętam

i powtórka z wrzosowiska (wciąż nie przyciętego) obok Sosny górskiej 'Zundert' Krokusy botaniczne 'Ruby Giant'

Moje storczyki 22:02, 28 mar 2012

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:01, 28 mar 2012

Do góry
dzis tylko 5 minut i sprawdzenie obecności
krokusy jeszcze kwitną ale to już ostatnie chwile

a te są w sporym cieniu i dopiero są pączki
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 21:57, 28 mar 2012

Do góry
Witam
Znalazłem chwilę na spacer i zrobienie paru zdjęć z postępu prac.

ten murek ułożyliśmy w listopadzie, a to zielone za nim to złoć, która bardzo lubi to miejsce

Poniżej jest ten sam murek w innym ujęciu - z prawej strony widać skałę, do której dogrzebaliśmy się przy pracach ziemnych. Skała jest czerwona, podobnie jak nasza ziemia.

A tu już nowy, powstający murek

Tu wprawdzie najstarszy murek, ale już dorodnym towarzystwie - z lewej 3 metrowy bukszpan 'Bullata', z prawej wiśnia płacząca.

pozdrawiam
Tomek
Rajski ogród Ani 21:56, 28 mar 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Ładnie się roślinki rozrastają,u mnie jeszcze "przednówek" i kolorów brak...i nie znajduję np.miodunki.
Ale za to rozsadnik u ciebie ogromny też trochę wysiałam i na to wychodzi, że niektóre będę musiała pikować przed świętami bo ostro ze wschodem ruszyły

Jak coś mi ubyło podczas zimy to zakryję dziurę jednorocznymi,nic jeszcze nie widzę - ale podglądam
podglądam...
Bogusiu jednoroczne mają tę zaletę, ze pięknie łatają nam dziury na rabatach i jest ok

Siałaś Aniu Floks gwiazdzisty -ma być niska płożąca roślinka.U nas sztorm,wieje tak mocno,że nie można przejść i sypie piaskiem po szybach.
Nie znam tej roślinki Bogusiu u nas też okropnie wiało, poszłam tylko obejrzeć co kwitnie, pookrywałam co wiatr zerwał i do domu, dlatego mogłam dłużej posiedzieć przy kompie
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 21:56, 28 mar 2012

Do góry
I kolejne godziny spędzone na "polu bitwy" - dzień trzeci...

Rajski ogród Ani 21:54, 28 mar 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Ładnie się roślinki rozrastają,u mnie jeszcze "przednówek" i kolorów brak...i nie znajduję np.miodunki.
Ale za to rozsadnik u ciebie ogromny też trochę wysiałam i na to wychodzi, że niektóre będę musiała pikować przed świętami bo ostro ze wschodem ruszyły

Jak coś mi ubyło podczas zimy to zakryję dziurę jednorocznymi,nic jeszcze nie widzę - ale podglądam
podglądam...
Bogusiu jednoroczne mają tę zaletę, ze pięknie łatają nam dziury na rabatach i jest ok

Siałaś Aniu Floks gwiazdzisty -ma być niska płożąca roślinka.U nas sztorm,wieje tak mocno,że nie można przejść i sypie piaskiem po szybach.
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:50, 28 mar 2012

Do góry
Aniu ja bardzo lubię te śliczne dzwoneczki ale w małej kępce gdzieś wkomponwane
a tu poniżej masa ząbków z Holandii z Keukenhof - to z 2010

są też inne kolory
pozdrawiam
Moje poletko 21:50, 28 mar 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Coś tam u mnie się zazieleniło

Lilia trochę przesadziła!

A nie jest to korona cesarska? Wszystko na to wskazuje!

O matko!! a niby skąd by się wzięła!! Ja nie miałam nigdy takiego kwiecia u siebie.Ale jajo by było, iście wielkanocne!
Rajski ogród Ani 21:48, 28 mar 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

podglądam...
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 21:48, 28 mar 2012

Do góry
Zmagania z placem zabaw - dzień drugi...

Kolorowy ogród na piasku 21:47, 28 mar 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Byle do maja i będzie tak

Ten trawnik wygląda lepiej niż angielski. Bez chwaścika i zieloniutki. Vivo, a często trzeba go dosiewać? Bo już wiem, że bardzo o niego dbacie (zabiegi wiosenne, nawożenie, odchwaszczanie i podlewanie).

Ewo, ja na żywo nie widziałam angielskiego trawnika, ale mój mąż tak i porównanie nie zawsze wychodzi na korzyść naszego
Zabójcze dla naszego trawnika są długotrwałe susze przy tak lichej ziemi, pomimo ulepszenia jej pod trawnik.
Dosiewek po całości trawnika (bo chyba to miałaś na myśli) nie robimy, dosiewamy tylko w takich miejscach, gdzie trawa po zimie jest słaba, miejsca po kretach lub inne zniszczenia.
Trawnik pielimy ręcznie jak jest taka konieczność
Rajski ogród Ani 21:45, 28 mar 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

podglądam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies