I na tyłach domu powstaje nowa rabata:
6 hortensji incrediball, zywopłocik z bukszpanów, laurowiśnie (wymarzły i do uzupełnienia), przechowalnia dla cisa, który horował po ubiegłej zimie i wkopane graby, które będę formować.
Na zdjęciu bałagan bo mi M nie chce pomóc uporządkowac ten kącik za drewutnią. Ale przed świetami nei ucieknie przede mną oglądać mecz !!!!!
Wczoraj przed piwoniami a za bukszpanami posadziłam kostrzewę siną.
Piwonie już czerwone główki wystawiają z ziemi.
Miała być ostnica cieniutka ale ale podoba mi się kostrzewa. Moze w przyszłości wymienię.
A przed róże okrywowe (puste pole przed magnolią - bo ich na tle kory jeszcze nie widać) dosadziłam bergenie. Właściwie ta rabta jest skończona, muszę tylko żurawek dosadzić bo mi zniknęły.
Ile???? Tego już nie wie nikt A ja łapię się na tym że sadzę tam gdzie już mam posadzone..... kwitnie wiosną ,a sadzimy jesienią .... przez ten czas można zapomnieć .....
Zaczyna przekwitać
A to przed domem...nie do pokazywania, bo widać ile wykopane na końcu przez jakiegoś intruza Doła nawet nie zasypuje, bo rano i tak wydarte na 20cm.
A to jakieś pierwze lespze....aby dobić do dozwolonych 4 szt.
W parku miejskim w Przemyślu już niebiesko od tysięcy kwitących przylaszczek i cebulic dwulistnych. Niesamowity widok gdyż całe wzgórza kwitną na niebiesko
Oto i sad........
moje krokusiki
kwiatki, bratki i stokrotki....
takie kwiatki zaczynają kwitnąć na trawniku...
piwonie już wychodzą...
a może ktoś mi podpowie co to za kwiatki...czyżby lilie...były już posadzone...
a to zawilce są całe dywany...........
Kochani wyobrazcie sobie, że w listopadzie posadziłam tulipany i narcyze(rosną od domu do samej drogi), na wszystko brakowalo mi czasu, przeprowadzka, remont no i porządki w ogrodzie ........
ale wszystkie mi wyszły, chyba czują jak baaaaaaaaaaaardzo je kocham i dlatego są
dzisiaj kupiłam sobie kolejne krzaczki jak mówi moja córcia...
a na koniec zapraszam na babeczki........
miłego wieczorku i smacznego!!!!!!!!!!!!!!!
Justynko, mnie to linie faliste całkiem do tego ostrego rogu tarasu nie pasują...
Ja bym rozbudowała znacznie bardziej rabaty w stronę środka, bo masz spory obszar, chyba że potrzebujesz wielkich połaci trawnika (ale wydaje mi się że duży trawnik po lewej stronie całkiem by wystarczył do celów rekreacyjno-zabawowych)
Jeżeli zrobisz taki 4-metrowej średnicy placyk pod ławeczkę i juz na niej usiądziesz to będziesz z niej miała widok na połać trawnika, dom i taras, a rabaty będą za tobą i po bokach
a jeżeli wyjdziesz z rabatami bardziej na środek to możesz sobie stworzyć prawdziwe zacisze, i w nim ustawić ławeczkę, hamak, itp.