Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 22:53, 29 kwi 2012

jako dodatek, napiszę tylko, że wymarzły mi
- bluszcz wielkolistny, którego bardzo żałuję, bo był ładny i ładnie póścił w ubiegłym roku, Hedera helix "koliber" również ocalały tylko dwa, wielka szkoda
- clematisy ocalał Błękitny Anioł i ładnie puścił gęsto zielone przyrosty, i bardzo mizernie, tylko od korzenia "Violet Elizabeth" oraz "Jerzy Popiełuszko". Reszta poszła na śmietnik
- nie przetrwały też werbeny patagońskie a nasion niestety już nie mam siewek również nie zauważyłam
- trzmielina Kathy....
- niektóre lawendy...
- i oczywiście szałwia omszona, ale z tym już się pogodziłam, bo wiedziałam, że w jej przypadku tak może być, ale na szczęście pięknie odbija inny gatunek szałwi, co mnie cieszy

Konwalnik jeszcze się jakoś trzyma, ale wygląda kiepsko a taki ładny był... tak się cieszyłam

To narazie tyle zauważonych w ostatnich 2 dniach strat.
Martek 23:18, 29 kwi 2012

Kasia samych radosnych,słonecznych dni.Spełnienia marzeń przede wszystkim tych związanych z domem i ogrodem.Dużo zdrowia i energii Kobieto.Wszystkiego co najlepsze z okazji Twojego święta
Tradycyjne charakterystyczne cynie

Martek 23:21, 29 kwi 2012

Wspaniale prezentują się serby.Moc pracy,ale efekt rewelka .Już wygląda to dobrze,a będzie pięknie
Jesteście nieprześcignieni w swojej desperacji tak trzymajcie
Aha u mnie również sporo strat,ale trzeba zagryźć wargi i do przodu z żywiołem nie wygra się niestety
KasiaWB 23:26, 29 kwi 2012

Martek napisał(a)
Kasia samych radosnych,słonecznych dni.Spełnienia marzeń przede wszystkim tych związanych z domem i ogrodem.Dużo zdrowia i energii Kobieto.Wszystkiego co najlepsze z okazji Twojego święta
Tradycyjne charakterystyczne cynie

Bardzo dziękuję piękny bukiet
KasiaWB 23:32, 29 kwi 2012

Martek napisał(a)
Wspaniale prezentują się serby.Moc pracy,ale efekt rewelka .Już wygląda to dobrze,a będzie pięknie
Jesteście nieprześcignieni w swojej desperacji tak trzymajcie
Aha u mnie również sporo strat,ale trzeba zagryźć wargi i do przodu z żywiołem nie wygra się niestety

tfu tfu, mam nadzieję, że się przyjmą, bo o to zawsze martwię się najbardziej i mi się podobają, myślę, że się udały, a i ogródek zyskał na wyglądzie pracy naprawdę po pachy... i jeszcze na patelni, słonko nieźle mnie przypaliło, a do tego jeszcze świerki pokuły, ale jestem zadowolona ))))
Bardzo chcemy mieć ładny kącik, w którym można posiedzieć do czasu wybudowania domu, no i tego tarasu na którym obie mamy pić kawę ))
A co do strat... to smutno... ale cóż poradzić na to. Nowe doświadczenie wiem czego już narazie nie kupować ))
agniecha973 23:49, 29 kwi 2012

Kasiu, dużo pracy zrobionej. Serby tfu, tfu, śliczne. Kibicuję cały czas po cichutku, bo to jedyny sposób, żeby zaglądnąć do większej ilości wątków.
KasiaWB 00:01, 30 kwi 2012

agniecha973 napisał(a)
Kasiu, dużo pracy zrobionej. Serby tfu, tfu, śliczne. Kibicuję cały czas po cichutku, bo to jedyny sposób, żeby zaglądnąć do większej ilości wątków.

Dzięki za wizytę miło mi, że zaglądasz, ja również po cichu przemierzam wszystkie ogrody i wątki, właśnie z tego samego powodu co Ty, nie sposób już ogarnąć wszystkiego a kiedyś byłam na bieżąco z każdym wątkiem ale to też fajnie, że tyle już ogrodów jest na Ogrodowisku
Serdecznie pozdrawiam
KasiaWB 23:56, 30 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)
Kasiu dzięki za piekne zdjęcia z Ogrodu Botanicznego. Jak jest wielka przestrzeń to wszystko nabiera innego wymiaru. Bardzo ciekawy ten ogród.Twoje pierwsze własne tulipanki też wyglądają dorodnie i na pewno będą pięknie kwitły . Zdjęcie Twojej córci przy tych tulipanach jak już zakwitną będzie pamiątką na całe życie więc nie zapomnij go zrobic. Pozdrawiam serdecznie.

Bogdziu, nie zapomniałam chociaż córcia bardziej zajęta była łopatką i wiaderkiem , ale zdjęcie jest Pozdrawiam

Moje pierwsze tulipany bardzo mi się podobają

Martek 01:23, 01 maj 2012

Piękne masz Kasiu tulipany i Calineczka też niczego sobie
kwiatholandii 04:14, 01 maj 2012

Świetne te serby. Wszystko pięknie posadzone i od razu wygląda bardzo dobrze. Gratulacje. Bedę podglądała