Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mini ogródek-maxi problemy czyli prośba o pomoc... 20:00, 23 mar 2012

Do góry
Dziękuję za Wasze pomysły! Bardzo mi się podoba ten z kolistym trawnikiem, jednak obawiam się, czy dam radę to zrealizować.
Załączę kilka zdjęć, które zrobiłam dzisiaj, w trakcie porządków, by lepiej zobrazować zastaną sytuację. Cel na ten rok: ujednolicić trochę, uładzić chaos nasadzeniami z żurawek, dodać parę form z cisa lub bukszpanu (ale to do uhodowania, na gotowce brak funduszy). No i coś pokombinować z kształtem rabatek. Zapraszam na wycieczkę

Taras, jak widać, duży, półkolisty, z kostki - mebli na razie brak. Będą kiedyś na nim donice z kwiatami

W tym narożniku rośnie wielki miskant, chętnie dodałabym tu hortensje - jest cień, wilgoć, no i tu spędzamy czas
...

Co między te świerki? Może drzewko kuliste i dołem jakieś kulki dla przełamania? A może trawę ozdobną?

Tu myślałam o obsadzeniu brzegu żurawkami.

Tu: magnolia w rogu i iglaki.

Tu prawa strona widziana z tarasu - słoneczna - dlatego miałaby tu stanąć ławeczka.

Bok domu - kulki z bukszpanu uparcie nie są kulkami Danusiu, jak je strzyc? Mają nóżkę, zamiast pięknie się od dołu okrąglić...

Przed domem: dekoracje i brzózka na środku trawniczka przed domem...

Będę wdzięczna za Wasze sugestie. Pozdrawiam serdecznie!
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 19:59, 23 mar 2012

Do góry

12 szmaragdów czeka jutro do posadzenia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 19:58, 23 mar 2012

Do góry
Ja też gratuluję 200 stron i dużej aktywności na forum

Mój kawałek raju 19:58, 23 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)

Normalnie Anka , uwielbiam Cię ..... gratuluję kolejnej setki

Mój kawałek raju 19:57, 23 mar 2012

Do góry
Aniu - 700 stron to nie lada wyczyn. Pozdrawiam i gratuluję.
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 19:56, 23 mar 2012

Do góry
Dzisiaj udało nam się ułożyć klejne 3 rabaty Przywieźli też zamówione wcześniej szmaragdy - jutro będę sadzić

Mój kawałek raju 19:54, 23 mar 2012

Do góry
Aniu spóźniłam się sporo ale 700 stron wybiło o godz takiej że ja juz śpie a od rana byłam na zakupach i potem w ogrodzie ,no i kiedy w końcu już tu zajrzałam to jest702 strona. Życzę Ci więc następnych 702 stron i codziennego uśmiechu i nieustannie kwitnącego ogrodu.

Mój kawałek raju 19:51, 23 mar 2012

Do góry
Rozsadzałam bukszpany wyszło 18 doniczek ślicznie ukorzenionych
a 9 sadzoneczek ma malutkie korzonki, dałam im jeszcze szansę, wyrzuciłam tylko jedną bo nic nie miała trzeba będzie jeszcze zrobić
zakwitły miodunki zdjęcia robiłam po 18.00 to już kwiatki zamykały
wychodzi Serduszka okazała
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 19:40, 23 mar 2012

Do góry
Aby umilić sobie prace w ogrodzie, zakupiłam taki kolorowy zestaw... Niby nic, a jak cieszy

Ogrodnik mimo woli 19:39, 23 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ania - coś ty im zrobiła, że już u Ciebie kwitną?!!! Nawrzeszczałaś, że już najwyższy czas?!!!
Ogrodnik mimo woli 19:30, 23 mar 2012

Do góry
Hmmmmm. co by tu powiedzieć . Bo wszyscy już powiedzieli,że kolorowo i wiosennie. To ja może tak
Ogród na górze piasku.... 19:28, 23 mar 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny. Obejrzałam ogród Richiego, a i owszem ... ale gdzie mi tam do jego ogrodu
Ale mój jest po prostu mój i też go lubię. Najlepsze w ogrodach jest to, że możemy je bezustannie zmieniać, zabawa cały czas.
Dzisiaj rąk, nóg i kręgosłupa (miałam napisać nie czuję) ale czuję, oj i to jak!!!
Ale miałam zamówione roślinki i trzeba było przygotować teren pod nasadzenia. W niedzielę zrobię zdjęcia i pokażę moje dokonania.
Moja pomocnica nazywa się Amfa i (jak wspomniała Danusia) jest straszliwym łakomczuchem. Obecnie cierpi bo jest na diecie. Niufy to starsznie leniwe psiaki i przez zimę głównym zajęciem było wylegiwanie się przed kominkiem. Skutek jest w postaci sporej nadwagi. U mojego męża niestety też . Właśnie wyslałam go na rehabilitację i mam nadzieję , że wróci go trochę mniej
Jestem więc sama "pani na włościach" i robię co chcę.
Prace posuwają się powoli ze względu na to, że oboje z mężem jesteśmy niepełnosprawni. W zasadzie ogród to moja działka bo M moze pracować tylko głową ( ale idzie mu nie najgorzej więc jest ok). Moje możliwości (pocieszam się) są nienajgorsze, tylko tochę wolniej. Z doskoku pomagają nasze córki, ale na stałe nie mieszkają z nami więc pomoc jest dorywcza.
Praca w ogrodzie to jest jednak ruch na świeżym powietrzu i moim zdaniem najlepsza rehabiklitacja. Przyjemne z pożytecznym

To co niufy lubią najbardziej...

Tak było jeszcze całkiem niedawno...

A tak mam nadzieję będzie wkrótce. Moja magnolia w ubiegłym roku zakwitła pierwszy raz, tylko 3 kwiatki. Ale teraz ma więcej pąków i wygląda, że nie przemarzły.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 19:27, 23 mar 2012

Do góry

roślinki budzą się do życia

Niestety sporo roślin przemarzło. Na razie czekam jesli odbiją, to super - jak nie, no to kompostownik je przyjmie.
ogrodoweimpresjejolki 19:26, 23 mar 2012

Do góry
Kupiłam tez białą Ismenę i własnie sobie o niej podczytuję w necie

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 19:22, 23 mar 2012

Do góry

irysy lada dzień zakwitną

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 19:19, 23 mar 2012

Do góry
c.d. wiosny na chabrowym wzgórzu

i znów krokusy - nie potrafię się im oprzeć

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:15, 23 mar 2012

Do góry
Dzisiaj było wielkie cięcie. Nie ma już bordowej leszczyny. Nie ma też jednej z sosen - mieliśmy oczywiście na jej wycięcie pozwolenie.
A teraz krótkie wspomnienie sosen.
Sosny w 2010 r.

w 2011 r.

tu oprócz sosen widać zieloną i bordową leszczynę

i dzisiaj w 2012 r., została tylko ta sosna po lewej stronie, która była totalnie zagłuszona przez wyciętą sosnę a z drugiej strony przez zieloną leszczynę, która poległa w 2011 r.

Zrobiło się o wiele jaśniej, a w rogu można już myśleć o nowej rabacie.
Ogrodnik mimo woli 19:14, 23 mar 2012

Do góry
Aniu, wczoraj długo spacerowałam po Twoim ogródku. Pośmiałam się do laptopa z Twoich opowiadań. Nawet o rozbitym samochodzie piszesz dowcipnie. Lepiej zarządzasz czasem niż ja. Spacery, pogawędki w wielu ogrodach, i jeszcze masz czas na swój.
Krokusów u Ciebie zatrzęsienie, u mnie jeszcze się ociągają z opuszczeniem swoich siedzib zimowych.
Zostawiam ślad, że byłam i pozdrawiam.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:58, 23 mar 2012

Do góry
Irenko wczoraj Cię odwiedziłam, róża Westerland piękna, a Flammentanz to chyba ta sama co mam Paul's Scarlet ?, wspaniała, bujnie kwitnąca. U mnie taka wiosna:
Moje roślinki 18:50, 23 mar 2012

Do góry
Maju, byłam tu wczoraj, podziwiałam Twoje mieczyki, a dzisiaj zostawię ślad z mojego ogródka, z pozdrowieniem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies