ładnie przezimowaly laurowiśnie od Jagny, jedną coś podjadło, ale ona ma właśnie nowy listek
Buczek mały tez dobrze Ostróżki no i krokusiki pszczółki rządziły na nich jak ta lala
Justi - Dzisiaj posadziłam bratki ale nie do gruntu tylko do skrzynek i doniczek. Bukszpanowych kulek nie sadziłam jeszcze, bo dopiero będe szukała na nie odpowiedniego miejsca. W koszyku wiklinowym są posadzone bratki i wisi na furtce, ale fotki nie mam dzisiaj.
Pola - Widziała wczorajsze Twoje zakupy i te stożki bukszpanowe. Wczoraj myślałam, że te stożki może z Ikei, ale chyba je w Obi kupiłaś. Hortensje w Tychach tej wielkości są po 30 zł, ma 9-10 kwiatów
dzisiaj na ogrodzie towarzyszyły mi klucze lecących ptaków , myślę,że były to żurawie, bo leciały bardzo wysoko i gęsi a w ogrodzie jeszcze sporo prac porządkowych, tam przyciąć , tam wyciąć i wygrabić, zruszyć ziemię, u mnie wszystko rozmarznięte. Podejrzałam dzisiaj randkę [img najpierw były zalotysize=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/11/115224/original.JPG[/img] potem tralala a potem biedron zrobił swoje i poszedł
Na szczęście nie musiałam iść dzisiaj do pracy i mogłam cały dzień spędzić na dworze.
Rano pojechałam na giełdę kwiatową do Tychów głównie po bratki i białą hortensję.
W drodze powrotnej była jeszcze Ikea, żeby sprawdzić czy są bukszpanowe kulki od Syli - i były
A później była przyjemna praca z sadzeiem bratków oraz przygotowywanie miejsca na nowy warzywnik.