Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Milka 12:55, 23 kwi 2012

Pola napisał(a)

Z olejowania nic nie wyszło bo zaczęło kropić. I dobrze, bo w niedzielę nie należy pracować
Kupiłam dzisiaj jeszcze jaśniejszy olej szary do poolejowania mebli stojących na tarasie kuchennym. Zdjęcie nie oddaje koloru ale mi się podoba. Do krzeseł białe poduchy, parasol i białe donice i białe kwiaty
Dla porównania krzesło przed liftingiem i po

Większości pewnie się podoba bardziej klor drewna ale do mojej szarej elewacji i aluminiowych okien nie pasowały ...

Marzenko po liftingu zdecydowanie lepiej

To samo stwierdzam, tylko szarości do twojej bieli najlepiej pasują
Wieloszka 14:41, 23 kwi 2012

Widzisz Marzenko, a ja marzę o takim brązowym, drewnianym tarasie... Ale doskonale rozumiem, że Tobie ta kalorystyka już się nie widzi - i tak jak napisała Irenka, biel i odcienie szarości ładnie grają ze sobą. Poza tym to zestawienie kolorystyczne jest takie nowocześniejsze i bardziej do Ciebie pasuje .
Milka 14:45, 23 kwi 2012

Tak do Marzenki, ale twoja kolorystyka tez piękna, bardzo masz ładnie i gustownie i nowocześnie
a u mnie już w ogóle misz masz ale dobrze mi z tym; muszę zakończyć rewolucje, aby porządek mieć jak u ciebie Agnieszko
Wieloszka 15:04, 23 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Tak do Marzenki, ale twoja kolorystyka tez piękna, bardzo masz ładnie i gustownie i nowocześnie
a u mnie już w ogóle misz masz ale dobrze mi z tym; muszę zakończyć rewolucje, aby porządek mieć jak u ciebie Agnieszko

Ale po co Irenko, skoro Twój misz masz taki uroczy i odzwierciedla przesympatyczny charakter właścicielki ??? Sama pisałaś Ani (asc), że do twarzy Jej w takim ogrodzie, jaki ma (no może nie takimi słowami, ale taki był sens) . I w Twoim przypadku jest tak samo
Milka 15:07, 23 kwi 2012

Tak, ale ja mam inne rewolucje, gruz i ziemia pozwalana, bo buduje się rabata podwyższana i to w dwóch miejscach, a taki etap twórczy wygląda horrorystycznie, poza tym domek muszę dokończyć, uzupełnić trawnik zniszczony przy okazji tych prac, a tak to lubię swój misz masz, bo on odzwierciedla mnie miałaś okazję widzieć na żywo
Madzenka 20:47, 23 kwi 2012

Dziewczyny ale fajne jesteście.

Ania my niekneicznie wyglądamy jak licealiski ale tak się czujemy i w Tobie odnajdujemy bratnią duszę
Monteverde, Mira, Kasia Juzia myślę że się wreszcie spotkamy. Ja będę u Bogdzi z Irenką. Która z Was będzie? Bardzo chciałabym Was poznać osobiście bo ja mam takie odczucie, że wszystkie osoby z ogrodowiska to bratnie dusze
Madzenka 20:54, 23 kwi 2012

Tak długo mnie nie było bo olejowalam taras. Jest teraz mokry i czarny jak ciemna noc. I przy sprzątaniu zastała mnie noc i nie zdążyłam mu zrobić fotki.
Kupiłam dzisiaj też dwie białe donice, jakby kto ytał to oczywiście pure i stożki bukszpanowe odnalazly swój nowy biały dom .... Obiecałam soebie dzisiaj , że już to były dwie ostatnie!!!!!
I zakupiłam piękną hortensję różowo, zilono, niebieska, baaardzo ladną.
Jutro olejuję meble skoro gosowanie na szary wygrało
Drugi taras musi poczekać na kolejną dostawę bazy do oleju...
ana_art 21:08, 23 kwi 2012

ochocho to się będzie działo a kiedy macie to ogrodowiskowe spotkanie?
Wieloszka 21:09, 23 kwi 2012

Oj to znów się napracowałaś... Ale jak pokażesz efekt, to dopiero naszym zachwytom nie będzie końca . A ja dzisiaj na lajcie w ogrodzie - podlewałam wszystko co niedawno posadzone lub przesadzone i kawkę na tarasie piłam
Sebek 21:19, 23 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Obiecałam soebie dzisiaj , że już to były dwie ostatnie!!!!!
I zakupiłam piękną hortensję różowo, zilono, niebieska, baaardzo ladną.

Nie łudź się z donicami - ich nigdy za dużo

A hortensję pokaż koniecznie - ciekawe jaka to