Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

ania_wesola 10:54, 23 kwi 2012

Ana napisał(a)
cd.

piękne te żonkile Wiosennie się u Ciebie Aniu zrobiło. A synek super!!!
Ana 11:00, 23 kwi 2012

Aniu dziękuję

Kochani, czy mogę jeszcze przesadzać hortensje bukietowe, jeśli już puszczają liście? A iglaki, które zaczęły wegetację? Cholerka, chyba znów się spóźniłam z robotą
Ana 11:42, 23 kwi 2012

Stół tarasowy skończony - wybieliłam nogi i lica, blat zabejcowany na orzech włoski - jak słupy na tarasie (a potem deski, kiedy już je położymy)

Teraz drażnią mnie krzesła, kompletnie mi ten metal tu nie pasuje - i chyba wystawię je na sprzedaż razem ze starym stołem...

Ana 11:46, 23 kwi 2012

W piątek na nowo odkrytych "szperach" znalazłam kutą tacę, przemalowalam już na kremowo-biało, poźniej ją spatynują szarym kolorem i postarzę Jestem w niej zakochana

A na ryneczku kupiłam dwie sadzonki pomidorka koktajlowego - to będzie mój warzywny debiut
Juzia 12:10, 23 kwi 2012

Krzesła koniecznie inne

Stół wyszedł świetnie, a tacka też się podobie
kaisog1 12:11, 23 kwi 2012

Stół, bomba Krzesła wytargaj z czyjejś piwnicy lub z targu staroci i będzie git
arcobaleno 12:15, 23 kwi 2012

Ania - ja barwinek lubię, uroczo kwitnie i te skórzaste l;istki ma fajne - właśnie w weekend obsadzałam nim najgorsze chyba miejsce u nas w ogrodzie - pod starą leszczyną - fajnie się ukorzenia nawet z bylejakich pędów
W zeszłym roku takie właśnie powtykałam i kępki są już takie:

I jeśli chodzi o przesadzanie - ja tam przesadzam - i hortensje i iglaki i inne krzaki
! Mam tyle do roboty, że już się tak nie przejmuję, czy za późno czy nie - wszak dopiero wiosnę mamy

Taca swietna a stół rewelka! Jakiej firmy ta bejca orzechowa? Piękny kolor ! I mnie czeka odświeżenie tarasowych mebli

I jak z weekendem w Smętach?
Ana 12:23, 23 kwi 2012

Gosia - wszystkie piwnice znajomych obszukane - już oni wiedzą, żeby niczego bez mojej zgody nie wyrzucać ale będę szkać do skutku

Marta - sobota czy niedziela Ci pasuje w Smętowicach? Mój M pracuje w sobotę i musialabym zabrac dzieciaki ze sobą...

Dzięki za info o barwinku, chyba się jednak zdecyduję...a nie zagłuszy mi szafirków i lawendy?
Mówisz, że przesadzasz? Może ja tez zaryzykuję jednak, szkoda mi znów czekać do jesieni...

Bejca do lakierobejca Sadolin Extra. Bardzo ją lubię, bo ma taki ciepły kolor
Ana 12:37, 23 kwi 2012

I kolejny problem mam (chyba nie ma u mnie ANI JEDNEJ rabaty, z ktorą nie byłoby problemu, straszna noga jestem )

Zrobiłam przemeblowanie na wrzosowisku, poprzesadzałam Rh, ktore już były, dosadziłam dużą Nową Zemblę, jodłę wykopałam i wsadziłam śliwę wiśniową Pissardi.

Z przodu chcę dokupic jeszcze jeden Rh (jak spojrzycie na 1 fotkę, to ten nowy stworzy z resztą takie koło wokół śliwy)
Teraz pytania -

1. co dać wokół śliwy pod stopy?

2. czy z tyłu dosadzić miskanty? (tam w prawym rogu, w kącie z tujek rośnie jeszcze hortensja ogrodowa)

3. co posadzić na obwódkę? Trzmielinę, trawy, a może ilex crenata Golden Gem?

ana_art 12:42, 23 kwi 2012

Bardzo ładny ten stół Ci wyszedł, a taca bardzo by pasowała do mojego ogrodzenia