Wiosna, to chyba najpiękniejsza pora roku dla każdego ogrodnika. Wiosna w ogrodzie to marzec, kwiecień i maj.... jak wiele się w tym czasie zmienia.... Wrzośce witają nas jeszcze spod śniegu, oczary czarują, krokusy wygrzewają sie do wiosennego słoneczka, malutkie iryski konkurują z błękitem nieba, a narcyze i tulipany jak na konkursie na najpiękniejszy kwiat w ogrodzie....... Magnolie, różaneczniki, azalie, kaliny i piwonie to arystokracja w ogrodzie... Każde zasługuje na wizytówkę.... a ja mam dylemat, bo zaprezentowałam tylko część wiosennych skarbów....nie da sie wszystkiego.
Jednak wiosna to święto wszystkich cebulowych....
Wiosna krokusami się zaczyna, pierwsze najbardziej cieszy
Wrzośce
Irysy
Ciemierniki
Tulipany, tulipany...
Magnolie.. bez nich wiosna to nie wiosna
Przełęcz Floksikowa.. najpiękniejsza wiosną.
Piwonie

Kaliny
Azalie i różaneczniki
Pojawiają sie soczyste liście na drzewach, hosty mają najpiękniejsze liście w właśnie w tym okresie
I widoki wiosenne
I inne kwiatki co czynią wiosnę najpiękniejszą porą roku (oczywiście tylko kilka z wielu).
Nawet sad jest tak cudowny, że można jak te pszczółki uwijać się wśród kwiatów bez wytchnienia.. Wiosna to najbardziej oczekiwana pora roku przez każdego ogrodnika..
Wszystkich kwiatów w ogrodzie nie da sie wymienić.. i tak łamię regulamin, postaram się w czasie ograniczyć ilość zdjęć...