Bogdziu - właśnie nie Teraz zaczyna się nijaki tutaj okres Temperatura będzie się kręcić ok 8-10 stopni. W porywach czasem może skoczy wyżej, ale tak pewnie będzie aż do maja, początku czerwca. Cóż, zawsze lepsze to niż zima
Witam,
Nie mam kompletnie pomysłu na przedogródek. Nie za bardzo znam się na roślinach wiec nie wiem co z czym komponować, żeby to miało ręce i nogi i wyglądało ładnie. Obecnie położona jest trawa i wokół płotu rosną tuje szmaragdowe a w lewym rogu posadziłam małą sosnę czarną, którą już spisywałam na straty bo przed zimą mocno zbrązowiała ale zaskoczyła mnie tej wiosny bo chyba się przyjęła.
Jakość ziemi jest dość marny - głównie glina, więc w deszczowe dni stoi dużo wody. (kilka tui zgniła bo stały w wodzie). Macie może jakiś pomysł jak zagospodarować taki kawałek? Byłaby wdzieczna za wszelkie pomysły.
Witam w sobotni wieczór
To był pracowity dzień chyba dla wszystkich ogrodowiczów Wasko tak jak obiecałam fotka bluszczu na gruszy.
grusza urosła bardzo wysoka i ją obcięliśmy ubiegłej wiosny o połowę,dlatego ma nawypuszczane tyle "wąsów" Będziemy ją porządkować
No więc szefowa rano zarządziła bym barwinka wywaliła i tak się stało, troszkę tam popracowałam i początek jest taki cdn. tam gdzie widać kijki będą róże Chopin, Graham Thomas a za nimi ekran z cisów
Potem wziąłem się za grabienie trawnika - wertykulacji dziś nie przeprowadziłem, bo czasu i sił mi brakło. Na razie dam mu odpocząć. A grabie do wyrzucenia - przeżyły chyba aż trzy sezony ze mną Trza kupić nowe - nawet upatrzyłem sobie jedne
Cyprysik Lawsona znów podmarzł, ale zawsze też odbija
Szmaragdy z LM najlepiej nie wyglądają - ściąłem je mocno - na zdjęciu jeszcze cięte nie były. Bardziej chodziło mi o ściółkę z uschniętych igieł żywotników