Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W oczekiwaniu na wiosnę - Ogród Marty 22:48, 26 sty 2012

Do góry
alinak napisał(a)

Martuś wiem że chciałas też oprócz fajnej prezentacji zapytac o porady . więc zobaczyłam ten jałowiec horyzontalny i myślę że to ten sam , który u mnie urósł na 2m szerokości i ok. 1 m wysokości . sprawdż dobrze co masz wsadzone - jesli pamiętasz odmiane , bo zagłuszy ci wszystko i nie dasz sobie rady z redukowaniem

Witaj Alina super, że wstąpiłaś do mnie. Wszelkie uwagi jak najbardziej wskazane i potrzebne mi są, by błędów nie popełniać,choć już wiem, że wiele popełniłam i przez to latam po ogrodzie i przesadzam ciągle
Z tym jałowcem to racja, już go wielokrotnie cięłam, zresztą tak jak wszystkie na całej skarpie. Jeśli jednak za bardzo się rozrosną,to je przesadzę wiosną i zastąpię czymś innym. Chociaż muszę powiedzieć, że strasznie je lubię,zwłaszcza zimą, jako jedne z niewielu zachowują swój kolor i nie wybarwiają się bardzo.
Pokażę jak to wyglądało 3 lata temu, jak znajdę zdjęcia
Pozdrawiam
Ogród z przeszłością 22:47, 26 sty 2012

Do góry
Chaszcze prezentują się okazale , śmieci trzeba będzie pozbierać.

Ciekawa jestem co w sobie kryją te badyle. Ponoć wcześniej była tu łąka.
Ogród z przeszłością 22:44, 26 sty 2012

Do góry
W domku już mamy ciepełko, prace wewnątrz posuwają się do przodu. Szef ekipy zapewnia że pod koniec lutego będzie można się przeprowadzać. Z przeprowadzką problemu nie powinno być, bo odległość niewielka, a mąż ma bagażówkę. Nad planem ogrodu się zastanawiam. Nie wiem czy tym razem pójść w linie proste, czy znowu kręte, łagodne. Jakieś upatrzone krzewy już mam, oczywiście w głowie bo na zakupy za wcześnie.
Moje nowe miejsce do życia wygląda tak od frontu

od tyłu

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:41, 26 sty 2012

Do góry

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us[/UR

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/860/zdjcia00054.jpg/]

Podlasie :) 22:35, 26 sty 2012

Do góry

wiosnooooooooooo!
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:33, 26 sty 2012

Do góry

Orlik pospolity (Aquilegia vulgaris ) 22:30, 26 sty 2012

Do góry

słabo widać, ale takiego chyba nie było
Mój kawałek raju 22:28, 26 sty 2012

Do góry
witam wszystkich ja dzisiaj tak późno, bo zmarł nasz wieloletni przyjaciel i mam doła ale pokażę fotki jak u mnie dosypało, a zdjęcia siewek to z tamtego roku Sylwiapozdrowienia dla Kubusia

dzisiaj taki ptaszek chyba rudzik dziobał z miski kukurydzę, co im postawiłam na stole, krawacik miał pomarańczowy, trochę słabe zdjęcia, robione z kuchni przez szybę,a szyba już nie za czysta

chcieliście zimę, no to macie
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:25, 26 sty 2012

Do góry
Aguś,tylko kiedy my sie spotkamy,żeby mieć jeszcze czas na naukę obsługi komputera????

Ogród w Tarnowie 22:17, 26 sty 2012

Do góry
Richie napisał(a)

Fotki z białym puchem fajne, szczególnie spodobały mi się te schody, niedotknięte jeszcze ludzką stopą
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:15, 26 sty 2012

Do góry

Kubusiowo 22:12, 26 sty 2012

Do góry
Gosiu sto lat w zdrowiu i szczęściu

Ogrodnik mimo woli 22:01, 26 sty 2012

Do góry
Przedstawię teraz historię kolejnego fragmentu mojego ogrodu. Czyli zagospodarownie południowej części...
Jak zwykle historia się u mnie powtarza i rabata powstała przypadkiem.....
Zaczeliśmy od żywopłotu z ligustra, bo nasz piesek uwielbiał sie na spacerach w takie czochrać.... jak to zabawnie wyglądalo. Jego ogród, jego żywopłot. By miał od razu w co się czesać, zakupiliśmy ile tylko było w szkółce sadzonek ligustra, ale na cały bok ogrodu niestety nie wystarczyło.
A teren wyglądał tak, a otoczenie niezbyt ciekawe:

Przed pierwszymi opadami śniegu udało się posadzić sadzonki, potem posadziliśmy kilka koreanek, bo nie było pomysłu co z nimi zroibć. Wtknęliśmy je gdzie popadło (z myślą, że jak coś wymyślimy to je przesadzimy). Oczywiście dosadziliśmy dalej żywopłot z ligustra.....ale przyszedł dylemat jak to zrobić.... Koreanki pięknie rosną, za koreankami rośnie góra śmieci z budowy do wywiezienia na wysypisko ... Podjęłam decyzję, omijamy łukiem koreanki (przecież ligustr można ciąć na dowolną wysokość), a tym bardziej omijamy górę śmieci.... Niestety z tego etapu brakuje mi dokumentacji fotograficznej, bo naprawdę nie było co fotografować..nawet dla takiego zapaleńca jak ja. Aby zatkać pustkę półokręgu za ligustrem dosadziłam pęcherznice i prezent od mamy czyli irysy i liliowce. "Wymarzone" miejsce dla tych kwiatów.... na szczście wybaczyły mi i po przesadzeniu przestały się gniewać i pięknie rosną...ale to będzie za 2 lata.

Stan na 04 kwietnia 2009:

Jedne przed Wilkanocą pieczą placki, a ja nabrałam zapędu do zrobienia rabatki pod oknem.. syn przywióżł mi w prezencie świerczka. Czego ta ja nie wymyslę, aby od kuchni trzymać się jak najdalej

I 13 kwitenia po wywiezieniu górki śmieci stwierdziłam, że już można cyknąć fotkę...

Nawet uwieczniłam moją wielkanocną rabatkę..jak było na niej pusto. Piszę było pusto, bo nie jest i niczego więcej w drodze wyjątku już na niej nie dosadziłam (zwracam uwagę, że to jedyne miejsce , które pozostało bez zmian od początku istnienia).
Miłośnicy rh wybaczcie mi zbrodnię jaką zrobiłam biednemu krzewowi....od południa, na patelni południowej ściany....ZGROZA!!! Dwa różaneczniki w klombie miewają się bardzo dobrze, mają cienia aż za dużo. I tu podziękowanie Rysiowi z Tarnowa za pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Przyjdzie wiosna i rach-ciach-ciach....nożyce w dłoń.
Ale wrócmy do 2009 roku:
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:01, 26 sty 2012

Do góry
Jeszcze raz dziękuję Aguś,jesteś niezawodna,mój umysł nie pojmuje tej techniki już.
Alinko,tak to jest kalina,kupowałam ją w kwietniu u Szmita, a potem zakwitła mi moja,która miała być z tych okrągłych,a okazała sie taka jak ta.One nie bedą wysokie,z tego cvo było w opisie niby maja mieć około metra wysokości.

Ogródek Hanusi po zimie 21:59, 26 sty 2012

Do góry
Wczoraj troszkę przyprószyło.....

Kubusiowo 21:57, 26 sty 2012

Do góry
Wszystkiego najlepszego!!!

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:48, 26 sty 2012

Do góry
O,już widzę,że Agusia mi pomogła,dziękuję,zawsze na ciebie można liczyć , jesteś wielka.

Rajski ogród Ani 21:46, 26 sty 2012

Do góry
To czarujemy na jutro słoneczko

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:39, 26 sty 2012

Do góry
Agnieszko - zobacz co ostatnio w Tk-maxie wypatrzyłem - specjalnie dla Ciebie zdjęcie robiłem

Latarenki, lampiony i ... 21:36, 26 sty 2012

Do góry
Ostatnio pisaliście o TK maxie, że są tam latarenki - byłem ostatnio i są - i to jakie piękne
Były też inne akcenty do ogrodu - nawet kute (choć chyba nie) ławki i pergole - cudne

Te największe były po 199 złotych - ale są ogromne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies