Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Hirutkowy raj:)) 14:53, 14 mar 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Witaj Krysiu
Przede wszystkim spóźnione, ale serdeczne- jak te wszystkie wyżej- życzenia imieninoweOczywiście już się wpraszam na następne odwiedziny

Celinko serdecznie dziekuje
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:43, 14 mar 2012

Do góry
Ostatnio jęczałam że mało krokusów mi powschodziło

codziennie przed praca chodzę i oglądam i co dzisiaj zauważyłam? w nowych miejscach zaczynają wschodzić

myslałam że w kamykach już nic nie będzie a u niespodzianka wychodzą

W miejscu gdzie wsadzałam tulipany po pięć w koszyku wylazły pasem po jednym takim cudzie, trochę dziwne czerwono-różowe ...

Hirutkowy raj:)) 14:20, 14 mar 2012

Do góry
Witaj Krysiu
Przede wszystkim spóźnione, ale serdeczne- jak te wszystkie wyżej- życzenia imieninoweOczywiście już się wpraszam na następne odwiedziny
Moje roślinki 14:00, 14 mar 2012

Do góry
Zadanie wykonane - dalie posadzone do doniczek.A przy okazji posadziłam kanny i liliowca,którego kupiłam na Gardenii i ładnie wypuścił listki,a boję się go jeszcze do gruntu sadzić.

To moje cynie

Kapusta ozdobna

Goździki chińskie

Zatrwian

I rudbekia

Kocanki też już powolutku wychodzą,nie widać jeszcze tylko astrów,ale liczę,że powinny już powoli się pojawiać
Ogród u stóp klasztoru 13:47, 14 mar 2012

Do góry
alinak napisał(a)
wiesz co , trzeba myśleć że zima to taki stan , kiedy wszystko wygląda trochę brzydziej w ogrodzie , i badylki są wtedy ozdobą .
a ty ignorantem ????? - no coś ty wymyśliła . myślałam że odniosłaś się do mojej myśli że zbyt częste przycinanie jest przyczyną chorób grzybowych . jakbyśmy pogadały , to byśmy prędzej się zrozumiały . to pisanie czasem tak wychodzi że sama się ze siebie śmieje - co ja pisze ?

też uważam że zima to czas kiedy np stare koszyczki jeżówki czy koślawe gałęzie jabłoni są do zachwycania się. z dzieciństwa pamiętam poranek u znajomych mieszających w leśnym ogrodzie- to wspomnienie ośnieżonych, nagich drzew, gołych krzewów zostało mi na całe życie.
Ogród irci 13:37, 14 mar 2012

Do góry
ircia napisał(a)
Bogdziu, Małgosiu, Aniu, Martuś - wiosna idzie do mnie wielkimi krokami

i co ja mam bidna powiedzieć piękna wiosna u ciebie a u mnie jeszcze nic, nie ma co pokazać!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:31, 14 mar 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

a tymi gumiakami otwieram sezon ogrodniczy 2012 - w Miłkowie

Łokrutnie szekszowne ty Irenka uważaj w tym szezonie na faczetów Bardzo mi się podobają

no to sie bardzo cieszę a faceci, to chyba ogrodnicy będą i na te gumiaki łakomym okiem....
ogrodoweimpresjejolki 13:25, 14 mar 2012

Do góry
Dziewczyny, chłopaki, postanowiłam wziąć pod uwagę same pozytywy, a więc:
1. już mamy plusy na termometrach
2. ziemia rozmarza
3. kwitną pierwsze zwastuny wiosny (albo zakwitną lada moment - obiecuję)
4. energia nas rozpiera

Życie jest piekne, nawet jak czasami da nam "popalić"

Wracam do pracy, bo życie is brutal and full of zasadzkas
Hirutkowy raj:)) 13:24, 14 mar 2012

Do góry
aldonaz napisał(a)
Krysiu, życzę Ci przede wszystkim dużo zdrowia, sił i wytrwałości w realizacji planów oraz szczęścia i miłości. Pozdrawiam

Aldonka bardzo dziekuję oj siły beda w tym roku potrzebne
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:24, 14 mar 2012

Do góry
Wyszłam na chwilę poszukać oznak wiosny Coś widać!

Macierzanka zmarzła, wychodzące tulipany też czerwone... mam nadzieję mimo to coś z nich będzie??
W tle zmarznięty czubek wychodzącego hiacynta:

Bukszpany - muszę poczytać kiedy się je tnie, pomarzły, większość z obwódki przed domem ma niezdrowy kolor

Na rabacie wzdłuż płotu wychodzą tulipany - też czerwone mają listki Wsadziłąm ich tam sporo, więdnące przykryją mam nadzieję rozrastające się liliowce

Z bliska - szkody mrozowe

Bób, groszek zielony pod włókniną, marchwi nie przykrywałam - kiełkuje ponad 3 tygodnie, więc nie trzeba: Muszę włókninę jakoś profesjonalnie przymocować

Duże bukszpany chyba dobrze przezimowały:

Wielkanocne fiołki zmarzły, powinny już kwitnąć, a wyglądają w większości tak:

Zmarznięte tulipany z przodu, pąki rozchodnika okazałego:

Ranniki kwitną - muszę ich więcej posadzić, śliczne są:

To co takiego - pojęcia nie mam

Hiacynty pod korą przezimowały świetnie:

Osłonięte bukszpany - obwódki też mają się dobrze:
Daglezja - Pseudotsuga 12:58, 14 mar 2012

Do góry
Około 7-8 lat temu posadziłam daglezję, na tzw. suchej glinie, wapiennej. Miałam wtedy marne pojęcie o ogrodnictwie i była posadzona po prostu w trawę. W czasie budowy w ogóle posadzonymi roślinkami nie zajmowaliśmy się. Daglezja nie rosła, i co roku podmarzała. W ubiegłym roku wzięła się trochę za siebie, a teraz znów podmarzła. Co mam zrobić z nią. Podciąć jej te wymarznięte gałązki, a jeśli tak to kiedy. I w ogóle jak ją skłonić żeby rosła jak daglezja, czyli szybko i ładnie.
Dzisiejsze foto daglzji. Ta ją trafiło po tych mrozach lutowych

Ps wyszukiwarka coś mi szwankuje (wyskakuje komunikat błąd forum) i nie wiem, czy nie ma już wątku o daglzezji, jesli jest, proszę admina o przeniesienie mojego pytania.
Pogaduchy skowronków 12:45, 14 mar 2012

Do góry

Od morza naszło wiele mgły,teraz już widoczność zmalała do 50metrów.
Mój ogród 12:15, 14 mar 2012

Do góry
Wiedziałam,że jeszcze jakąś Bożenkę ominęłam,i nie mogłam sobie przypomnieć/skleroza nie boli/
W ybacz!
Dużo zdrowia!

Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 12:08, 14 mar 2012

Do góry
Wiosenne pozdrowienia ,Emilu!
Mój ogród 12:02, 14 mar 2012

Do góry
Witaj Bożenko
Czy jeszcze życzenia przyjmujesz?
Jak sie po wczorajszym dniu czujesz?
Ja u koleżanki "zabalowałam"
i Tobie złożyć życzeń zapomniałam...
Ale dziś to nadrabiam i
wiązankę życzeń zostawiam.

Mój ogród 11:53, 14 mar 2012

Do góry

Dużo zdrówka
Ogródek do przeróbek ;) 11:48, 14 mar 2012

Do góry
Korzystam z chwili wolnego jak mogę Naszkicowałam sobie coś takiego.

na pniu cis, kulki buszpanowe i żurawka, ciurkadełko z piaskowca w żwirowej rabacie.
A może wsadzić tam te 3 bukszpanowe stożki? Help!
Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 11:38, 14 mar 2012

Do góry
Emilianoparmezano napisał(a)
trochę później zrobiłem niewielki porządek w istniejącym ogrodzie warzywnym jeśli tak można było go nazwać. Zdjęć sprzed nie posiadam ale może to i dobrze gdyż nie chcę tutaj nikogo straszyć
po kilku zabiegach wyglądał tak:

teren wilgotny (bagienko 10 m dalej) więc masa ślimaków i trzeba się przed nimi chronić-tu ochrona z folii

Zaczynam czytac z zapartym tchem niczym dobry kryminał
Witam !
Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 10:33, 14 mar 2012

Do góry
To jak minimum 10 metrów to przenoszę

Tylko znowu mnie czeka myślenie co gdzie i jak.

Siedziałam wczoraj wieczorem i obmyślałam nasadzenia według twojej linii rabat. Chyba będę ją musiała nieco poszerzyć... Szczerze mówiąc to stoję z tym projektem strasznie - mam tylko lewą stronę i pół góry (przy płocie). I dalej ani rusz

Tutaj gdzie narysowałam "x" chciałabym drzewka. Muszą być małe bo na rabacie przy płocie (oznaczonej jako 9) stoi słup wysokiego napięcia i przewody idą stamtąd w stronę domu. I teraz mam pytanie - czy żeby to wszystko jakoś grało i nie robić misz-maszu wszystkie drzewka muszą być takie same? Czy te oznaczone na zielono może być inne? A może w ogóle je sobie darować?

Zakupy przez internet 10:24, 14 mar 2012

Do góry
Jagna napisał(a)

szanująca się firma 2 dni temu przysłała mi otwarta paczkę, na szczęście nic nie zginęło

GLS heheh no cóż. A nadawca ryzykuje takim pakowaniem. Widac na drodze nie trafił sie ogrodnik

PAMIĘTAJCIE!!!!! Macie prawo otworzyć przesyłkę przy kurierze i sprawdzic jej zawartość. Jeśli cos jest nie tak spisujecie protokół szkody i /lub ewentualnie wio z powrotem do nadawcy.

wysłałam zdjęcie, przeprosili, to szczęście ,że nic nie zginęło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies