wiesz co , trzeba myśleć że zima to taki stan , kiedy wszystko wygląda trochę brzydziej w ogrodzie , i badylki są wtedy ozdobą .
a ty ignorantem ????? - no coś ty wymyśliła . myślałam że odniosłaś się do mojej myśli że zbyt częste przycinanie jest przyczyną chorób grzybowych . jakbyśmy pogadały , to byśmy prędzej się zrozumiały . to pisanie czasem tak wychodzi że sama się ze siebie śmieje - co ja pisze ?
Syla, a w jakich odstępach masz te wiśnie posadzone? A nie wiesz, czy można bliżej siebie? Bo tak się zastanawiam, czy ja nie za gęsto moje chcę posadzić...
Tak jak Marzenka pisze - inni chcieliby mieć tak, jak Ty masz przed zmianami...
Dzisiaj przyszły 2 paczki z roślinami jedna zamówiona m.i.n z liliowcami jeszcze liliami zawilcami pełnymi, lilią nepalską
a druga , z przeprosinami od BENEX cebulekwiatowe
Też dzisiaj otrzymałam paczkę od Benka i jeszcze nie przejżałam jej dokładnie czekam aż M położy się
spać.
Kochani podpowiedzcie początkującej, kiedy mam sypnąć cebulowym nawozu ? Czy już teraz, kiedy tyle widać listków jak na zdjęciu ? I jakiego ? Gdzieś wyczytałam, że mineralnego wieloskładnikowego ? I w jakiej ilości ?
Całe Ogrodowisko dziś u Bożenki gości
życząc jej w ogrodzie wielkiej obfitości!
I to jest miłe w takich momentach
,bo wiemy,że bez przymusu i konieczności,
ktoś się do nas wybrał by życzyć nam zdrowotności.
Chociaż nie musiał ,mógł sam wypić kawę
i przez płotek nie zaglądać ciekawie.
Ale nie,poszukał kwiatów najładniejsze zdjęcie,
I zadał trochę trudu...choć to tylko kliknięcie!
Dziękuję Bożence i ja, za TU bycie!
I niech zgodnie z marzeniami jej układa się życie!
I mimo,że hortensje już od rana kwitną
Jeszcze jeden bukiet dla Bożenki wytnę!