Syla, a w jakich odstępach masz te wiśnie posadzone? A nie wiesz, czy można bliżej siebie? Bo tak się zastanawiam, czy ja nie za gęsto moje chcę posadzić...
Tak jak Marzenka pisze - inni chcieliby mieć tak, jak Ty masz przed zmianami...
Agnieszko .... ja swoje wiśnie Umbraculifera posadziłam co 3m .... Myślę , że jak korona się rozrośnie to nie będzie się ze sobą stykać .... Jak posadzisz rzadziej to musisz się z tym liczyć .....
Marzenko , nie wiem jak długo będę czekać ale poczekam ile będzie trzeba ja jestem cierpliwa oby tylko zdrowo rosły.... Tak na serio , te drzewka dosyć szybko gęstnieją ale dokładnie nie wiem i nie będę się mądrzyć Pewnie ze trzy sezony to potrwa aby kulka była już znaczniej widoczna ....
Agnieszko myslę, że co 2 m max wystarczy, bo koronę mają chyba do 1,5 m
Koło KORONY we W-wiu rośnie taka jedna od kilku lat ima koronę max 1,2- 1,3. Ale metrowką nie mierzyłam
Wiem jedynie tyle , że na pewno nie będę ich nigdzie przesadzać hehehehe zostają na swoim miejscu już do końca swoich dni Dotyczy to również moich strażników trzech cisów szczepionych na pniu. To dla nich idealne miejsce.
Koło KORONY we W-wiu rośnie taka jedna od kilku lat ima koronę max 1,2- 1,3. Ale metrowką nie mierzyłam
Marzenko, a czy zauważyłaś, że ona ma koleżankę, która z roku na rok tylko marnieje? Ale ta o której piszesz jest piękna
Syla, dzięki za odpowiedź - chcę je posadzić gęściej, też 3 szt.ale w odstępach 1,5-2m.
A tak w ogóle, to nie narzekajcie, widywałam duuuużo gorsze umbraculifery niż Wasze. Waszym niewiele już potrzeba do ładnego kulistego kształtu
Marzenko, a czy zauważyłaś, że ona ma koleżankę, która z roku na rok tylko marnieje? Ale ta o której piszesz jest piękna
Syla, dzięki za odpowiedź - chcę je posadzić gęściej, też 3 szt.ale w odstępach 1,5-2m.
A tak w ogóle, to nie narzekajcie, widywałam duuuużo gorsze umbraculifery niż Wasze. Waszym niewiele już potrzeba do ładnego kulistego kształtu
Możesz sobie jeszcze popatrzeć u Danusi ..... Myślę , że ma posadzone co 3m, może kapeczkę mniej . To tylko tak dla porównania. U siebie chciałam aby zmieściły się na długości trzy sztuki....