Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Brak pomysłu na kwietnik 19:55, 12 mar 2012

Do góry
Witam Was drodzy forumowicze,
założyłam tu konto, bo zupełnie nie wiem co wsadzic w rabatę/kwietnik koło tarasu.
Dom jest w stylu dworku,
chciałabym aby były to raczej rośliny wieloletnie i nie wynmagające wielu zabiegów.
Wzorem jest dla mnie ogród bukszpanowy Danusi, na razie zajmę się tylko kwietnikiem (chciałabym do połowy maja miec w nim jakieś nasadzenia , bo córcia ma komunię i chciałabym aby jakos to wyglądało)
Ogrodem zajmiemy się jesienią
W tej chwili zdjecia domu z zeszłego roku, jutro wstawię aktualne.
Proszę ślicznie o pomoc.

P.S. Absolunie nie znam sie na roslinach.

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 19:51, 12 mar 2012

Do góry
A ja dzisiaj znowu byłam w...... ogrodniczym

Kupiłam Chopiny dla forumkowych koleżanek

i część bratków

Ogródek Hanusi po zimie 19:45, 12 mar 2012

Do góry
Haniu kupiłam
Teraz tylko trzeba przesyłkę załatwić

Ogródek do przeróbek ;) 19:40, 12 mar 2012

Do góry
dziękuję Sebek!!! Zawsze można na Ciebie liczyć to bardzo miłe!
Zobaczcie, co dzisiaj kupiłam (wys.70 cm) Nie wiem tylko, czy wsadzić go już do gruntu czy jeszcze poczekać na cieplejsze dni. No i nie miała baba kłopotu- teraz nie wiem, gdzie go posadzić Może na tej nieszczęsnej części rabaty ( zdjęcie na górze)??? Oczywiście mam zamiar dokupić jeszcze z 2 sztuki

A i musze się pochwalić jeszcze pewnym prezentem (nie wiem, dlaczego na zdjęciu wyszła jakby była krzywa)
Piękna, prawda? Tylko troszkę się kruszy- jest z piaskowca, chyba muszę ją zaimpregnować.
Wichrowe wzgórze 19:36, 12 mar 2012

Do góry
Joanko, Aniu, Sebku - dziękuję Niebawem będą już tegoroczne fotki wiosenne, bo roślinki szykują się do startu. Krokusiki wystawiają swoje pędzelki

A ciemierniki lada dzień pokażą kwiaty

Szkoda, że wrzośce przemarzły i muszą pożegnać ogród Niestety nic już im nie pomoże.
Początki w Kruklandii 19:24, 12 mar 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Witaj Justyna, fajny pomysl, ale nie wiem czy tych sciezek nie byloby dobrze skorygowac lub uporzadkowac. Nie wiem czy to dobrze ujme, ale ja bym je troszeczke wygladzila. Przesunela te kola troche w dol, zeby sciezki schodzily lagodnym lukiem. Mozna np. powiekszyc te kola i troche bardziej wejsc z nimi na trawnik.
Ale ja sie na projektowaniu kompletnie nie znam, tylko takie mam odczucie, ze trzeba to zlagodzic, zeby sie te sciezki wkomponowaly w calosc.... Sproboj narysowac takiego slimaczka - kurcze nie umiem wytlumaczyc o co mi chodzi

?????
Początki w Kruklandii 19:18, 12 mar 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Kształt rabat mniej więcej taki jak nabazgrałam poniżej.
Tylko jeszcze te ścieżki po obu stronach altany mnie rażą. Chcę tam dać żwirek, bo podejrzewam częste wędrówki...jak nie na ławkę przy ciurkadełku (kółko po prawej), to na huśtawkę (kółko po lewej). Oczywiście w żwirku roślinki też można 'powtykać'.
Kanciasty będzie sam przód.

Witaj Justyna, fajny pomysl, ale nie wiem czy tych sciezek nie byloby dobrze skorygowac lub uporzadkowac. Nie wiem czy to dobrze ujme, ale ja bym je troszeczke wygladzila. Przesunela te kola troche w dol, zeby sciezki schodzily lagodnym lukiem. Mozna np. powiekszyc te kola i troche bardziej wejsc z nimi na trawnik.
Ale ja sie na projektowaniu kompletnie nie znam, tylko takie mam odczucie, ze trzeba to zlagodzic, zeby sie te sciezki wkomponowaly w calosc.... Sproboj narysowac takiego slimaczka - kurcze nie umiem wytlumaczyc o co mi chodzi
Mój mały raj na ziemi :) 19:14, 12 mar 2012

Do góry
Sylwia, prace rozpoczęte, a jakże ! pomału, małymi kroczkami ogród przygotuję do sezonu
dzisiaj cięcie, niebawem grabienie.....
a na zakończenie mój ptaszek, któremu się w głowie zakręciło od nadmiaru prac

również Cię pozdrawiam wiosennie !
Mój mały raj na ziemi :) 19:11, 12 mar 2012

Do góry
Mój mały raj na ziemi :) 18:48, 12 mar 2012

Do góry
przeleciał też bocian, albo żuraw (?) kto wie... za daleko był , a ja bez okularów no i niestety obiektyw za słaby za słaby też aby złapać innego gościa , który z kolei był zbyt ruchliwy.... a myślałam, ze Bogdzia mi powie kto zacz! bo nie szpak..... wiem, nie widać .... dwa były i w dodatku b.ruchliwe (siedziały gł. na ziemi)
Mój mały raj na ziemi :) 18:41, 12 mar 2012

Do góry
w sumie po zimie ogród wygląda nie najgorzej (chyba) a ta rabata będzie poszerzana, a przed rh będą hosty (już częściowo są, ale dosadzę po poszerzeniu!) i oczywiście krokusy a niedźwiedzie futro muszę gdzieś przenieść, bo już go prawie nie widać.....
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 18:33, 12 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

"Siostra" Kora - czyli psiak mojej Mamy

ale piękna sunia, jakie ma spojrzenie, oj ja taka psiara, że wszystkie mnie zachwycają, ale ta w jakiś sposób jest wyjątkowa

Uwielbia pozować do zdjęć
Mój mały raj na ziemi :) 18:26, 12 mar 2012

Do góry
limelight zostawiłam sobie na deser pewnie podetnę ją w piątek, bo od razu zrobię patyczki do wysłania tym, którym obiecałam !

wiem, wiem ! teraz widać okropne zielone wiązania i ten biały kij! ale nie miałam innego, a jak było zielono, a one uginały się pod ciężarem kwiatów musiałm podwiązać ! w tym roku zadbam bardziej o estetykę
Spotkanie w ogrodzie u Szmitów 5 maja 2011 18:26, 12 mar 2012

Do góry
Martek tak to kanny z tymi bardzo ciemnymi liścmi.

A ja pierwszą tegoroczną wizytę w Pęchcinie mam juz za sobą byłem w ubiegłym tygodniu bo miałem wielką potrzebę zobaczyć jak teraz wszystko wygląda Ten ogród jest piękny o każdej porze roku w szkółce już praca idzie, aby przygotować wszystko do rozpoczynającego sie sezonu.
A tak to wygląda wszystko u progu wiosny

Ogrodnik mimo woli 18:06, 12 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
U mnie wiosna...rozkwitły kolejne krokusy
I pierwszy dzień na ławeczce z kawusią z rana .......... było bosko, niebiańsko...

[/img]

O jej! kiedy u mnie tak będzie że będe mogła na schodku cupnąć sobie?!!! mói sie ze w sobotę...zobaczymy.

A co do czytania wątków ponad 100 stronicowych to ja tez kapituluje czesto, ale sa takie które czyta sie jednym tchem .

Pozdrawiam ciepło
Ogród Sylwii od początku :) 17:59, 12 mar 2012

Do góry

Zakupy przez internet 17:47, 12 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
szanująca się firma 2 dni temu przysłała mi otwarta paczkę, na szczęście nic nie zginęło

GLS heheh no cóż. A nadawca ryzykuje takim pakowaniem. Widac na drodze nie trafił sie ogrodnik

PAMIĘTAJCIE!!!!! Macie prawo otworzyć przesyłkę przy kurierze i sprawdzic jej zawartość. Jeśli cos jest nie tak spisujecie protokół szkody i /lub ewentualnie wio z powrotem do nadawcy.
Ogród Sylwii od początku :) 17:47, 12 mar 2012

Do góry
Wyciągnęłam bukszpana kulę z donicy .....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies