berberysy z siewu .....mam ich całą masę . już teraz nie kupuję , jeżeli chcę dużą odmianę. nie czeka się długo , bo berberys ma duże przyrosty . tu posadzone w celu utworzenia bordowej płaszczyzny . będą przycinane systematycznie
Plan jest dobry, trawy tylko bym wybrała niezbyt wysokie. Gracillimus jak się rozłoży to wlezie na tuje i się ogołocą, a zimą to będzie widać i wiosną. Najlepiej wybrać Variegatus i Morning Light. Albo tylko jeden gatunek.
Żurawek więcej, jedna przy drugiej, a hortensje pod śliwą wiśniową dobrze.
Lato to pora w której większość roślin się ukształtowała i wybarwiła a my musimy dbać o ich dokarmianie, podlewanie i pielęgnację.To czas spotkań w ogrodach ze znajomymi przy grillu.
Kiedyś obserwowałam kowalika jak wisiał na gałązce głową w dół by sięgnąc do słoninki. Jednego dnia przeskoczył z gałęzi na słoninkę i objadał sie juz jak sikorki wiszac na niej. Ale to zdarzyło sie tylko jeden raz.Kowalik zdecydowanie woli jak słoninka jest na pieńku. Wtedy albo próbuje ją połknąc w całości jeśli jest to mały kawałek. albo wpycha za korę na pieńku i wyjada małymi kawałkami.
Kiedyś obserwowałam kowalika jak wisiał na gałązce głową w dół by sięgnąc do słoninki. Jednego dnia przeskoczył z gałęzi na słoninkę i objadał sie juz jak sikorki wiszac na niej. Ale to zdarzyło sie tylko jeden raz.Kowalik zdecydowanie woli jak słoninka jest na pieńku. Wtedy albo próbuje ją połknąc w całości jeśli jest to mały kawałek. albo wpycha za korę na pieńku i wyjada małymi kawałkami.