Polu, coś czuję, że ogród wypieknieje w jeden sezon. Duże postępy juz zrobiłaś. Zakupy super. Ja po 25 zł płaciłam w ubiegłym roku za takie niebieskie hortensje. A mebelki urocze z tymi kwiatowymi poduszkami. Pozdrawiam
Cały czas zastanawiam się czym przysłonić ten widok pod werandą, zy kupić cisy i przed nimi różaneczniki. A może kupić od razu większe różaneczniki, a za nimi chwilowo jakąś kratę poradźcie a może macie jakiś inny pomysł ? Zaraz wkleję zdjęcie tylko muszę przenieść się na inny komputer
A na jaka stronę świata jest ta weranda wystawiona?Bo możesz posadzic rh juz bez żadnego tła bo jak urosną to i tak zasłonią chodzi tylko o dobranie gatunków które w takim miejscu słonecznym lub nie będą rosły.
Jestem za różą pnącą ale może przed nią zamiast kulę to żywopłocik z bukszpanu aby jej brzydkie łodygi od dołu przysłaniał i wprowadzi trochę geometrii
Ja bym kupiła duże Rh ale jeśli się nie uda to jednak ekran z cisów ale aurea bo na ciemnozielonym tle znikną RH przez cały rok poza okresem kwitnienia. Albo posadź tuje, które będziesz mogła strzyc też w równy żywopłocik
Koniecznie ten kącik rozjaśnij ekranem w innym odcieniu zieleni, masz olbrzymi wybór w tujach.
W Polsce żadko się tuje formuje a w Alpach są tam piękne zywopłoty i tanim kosztem