Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Zielonym do góry... 12:40, 07 wrz 2016

Do góry
Matrona ma bordowe gałązki, te lekko różowe to chyba Brillant.
Ja poluję na Matronę (kurcze u mnie ją coś podżera
Jak magnolia urośnie to będzie super efekt z tą rozchodnikową obwódką
Ogródkowe perypetie:) 09:49, 07 wrz 2016

Do góry
abiko napisał(a)
Sylwia no ubywa.. to jak nad Bałtykiem, tak po kawałeczku
podszkolić z kancików?

zrobię tak jak pisałam Magnolia, dam rozchodniki, to ostatnia szansa i trawy.. tutaj muszę je pooglądać

tylko chyba z latarką na głowie to muszę robić..kurcze

Jak się kiedyś ogarnę na tyle, żeby móc kanty robić to zgłaszam się na naukę
Z lampką czołówką piwnicę robimyNieźle się sprawdza
Biało różowy ogród za płotem. 18:53, 06 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Dlaczego Farmen? szukałem jakiegoś CIs, który za szybko nie rośnie i puszczony w miarę swobodnie nie będzie krzaczorem, znalazłem w katalogu Zszp taką odmianę, była dostępna to kupiłem, okażę się czy jest czegoś warta

warta, mi ją poleciła magnolia i rosnie bardzo dobrze
Beskidzkie marzenie 17:29, 06 wrz 2016

Do góry
Moniq napisał(a)
Kiedy lepiej przesadzac buksika teraz czy na wiosnę?

Magnolia go pozarla

Monika ja nawet teraz przesadzałam.Ważne żeby do wykopanego dołu wlać nawet pół wiadra wody.i robić to najlepiej w deszczowy chłodny dzień
Ogródkowe perypetie:) 14:01, 06 wrz 2016

Do góry
różnie- gdzies grupka, gdzieś pojedynczo
Ogródkowe perypetie:) 13:57, 06 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Sadź go tam gdzie będą wyższe rozchodniki, albo jakby na tyłach kosówek, lub pojedynczo z brzegu. Tak troche ich domieszaj, nie za dużo.

Ok spróbuję je jakby dołożyć do tego. Po dwie? Jedną? I niech mi opuchlaki znowu rozchodniki zjedzą, uduszę.
Ogródkowe perypetie:) 13:42, 06 wrz 2016

Do góry
Sadź go tam gdzie będą wyższe rozchodniki, albo jakby na tyłach kosówek, lub pojedynczo z brzegu. Tak troche ich domieszaj, nie za dużo.
Ogródkowe perypetie:) 13:29, 06 wrz 2016

Do góry
Sylwia no ubywa.. to jak nad Bałtykiem, tak po kawałeczku
podszkolić z kancików?

zrobię tak jak pisałam Magnolia, dam rozchodniki, to ostatnia szansa i trawy.. tutaj muszę je pooglądać

tylko chyba z latarką na głowie to muszę robić..kurcze
Ogródkowe perypetie:) 12:43, 06 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
piękne donice, faktycznie. I super że ich tak dużo kupiłaś.

Stipa ma za sucho na skarpie?- napewno? Nie przyjmowała się po posadzeniu czy jak?

Nie musi być stipa oczywiście.
Kosówki i rozchodniki super, ale faktycznie jeszcze trawy by się przydały.
Może sporobolus
http://www.futuregardens.pl/muhlenbergia-capilaris-wlosowata-rozowa-trawa-duplikat-1.html
albo Turzyca sabińska, tylko trudna do dostania jest raczej

Albo jeszcze briza media może ( choć nie miałam jej nigdy, więc nie wiem o niej wszystkiego)

Sesleria- coś lżejszego bym tam wolała raczej

Magnolio, stipa mi się nie przyjmowała właśnie,może za mało ją podlewałam, nie wiem. W innych miejscach rośnie spokojnie, wiesz jak to ze stipą, sieje się jak chwast

Sporobolus wygląda fajnie, za bardzo o nią dbać nie będę, więc powinna sobie poradzić z tego co widziałam w opisie.

Dziękuję za pochwałę donic, Twoje są śliczne, lubię takie niskie jak Twoje
Ogródkowe perypetie:) 12:15, 06 wrz 2016

Do góry
piękne donice, faktycznie. I super że ich tak dużo kupiłaś.

Stipa ma za sucho na skarpie?- napewno? Nie przyjmowała się po posadzeniu czy jak?

Nie musi być stipa oczywiście.
Kosówki i rozchodniki super, ale faktycznie jeszcze trawy by się przydały.
Może sporobolus
http://www.futuregardens.pl/muhlenbergia-capilaris-wlosowata-rozowa-trawa-duplikat-1.html
albo Turzyca sabińska, tylko trudna do dostania jest raczej

Albo jeszcze briza media może ( choć nie miałam jej nigdy, więc nie wiem o niej wszystkiego)

Sesleria- coś lżejszego bym tam wolała raczej

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:12, 06 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

W niższej- tej brązowej mam rozchodnik ( kradziony z gałązki rok temu). A ona sama to gliniana gruba podstawka donicy kupiona gdzieś na wyprzedaży. Ma chyba 5 cm głębokości w środku. Inne to chyba megaceramics.
Mam jeszcze jedną , wyższą, kupioną w tkmaxie -posadziłam w niej stipy tydzień temu, ale jeszcze się zbierają.

Piękne są-teraz właśnie przeczesuję net, żeby znaleźć takie kanciaki-może beton architektoniczny-no i jeszcze te ceny...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:05, 06 wrz 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)

Marto co masz w tej niższej doniczce? I skąd Ty masz takie zarąbiste płaskie doniczki? One sie wydają bardzo płaskie

W niższej- tej brązowej mam rozchodnik ( kradziony z gałązki rok temu). A ona sama to gliniana gruba podstawka donicy kupiona gdzieś na wyprzedaży. Ma chyba 5 cm głębokości w środku. Inne to chyba megaceramics.
Mam jeszcze jedną , wyższą, kupioną w tkmaxie -posadziłam w niej stipy tydzień temu, ale jeszcze się zbierają.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:01, 06 wrz 2016

Do góry
abiko napisał(a)

Myslę Magnolia, że obie macie podobne ciasteczka, tylko jedno jest mniej pokazywane drugie więcej. Fakt.. Madżenka często jest przypinanaAle Twój ogród jest równie uroczy.

Dzięki.
Oj, zapomniałam do Ciebie zajrzeć. Wpadnę niebawem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:54, 06 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
]

Marto co masz w tej niższej doniczce? I skąd Ty masz takie zarąbiste płaskie doniczki? One sie wydają bardzo płaskie

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:38, 06 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Madżen dzięki. Ale Ty sama masz taki deserowy ogród. Na pinie jak grzebię u zagranicznych designerów, natykam się na Twój ogród

Myslę Magnolia, że obie macie podobne ciasteczka, tylko jedno jest mniej pokazywane drugie więcej. Fakt.. Madżenka często jest przypinanaAle Twój ogród jest równie uroczy.
Ogródkowe perypetie:) 09:41, 06 wrz 2016

Do góry
abiko napisał(a)

Magnolia dziękuję, że wpadłaś. Tam teraz lawenda jakoś nie chce rosnąć, próbowałam. Niby ma słońce, ale chyba ta gliniasta ziemia jej nie służy, albo sama nie wiem. Na skarpie są kosodrzewiny karłowe, w sumie 3. Miedzy nimi myślałam posadzić rozchodniki, różne, czyli kosodrzewina, rozchodniki, kosówka, rozchodniki czerwone, kosówka i znowu rozchodniki. Trawy ok, ale stipa na początku ma tam za sucho, też przerabiałam Sesleję?? Coś innego..?
Tylko na wiosnę jak nic będzie łyso.. hmm..

Ok, lawenda będzie sama.

Moja lawenda w glinie rośnie tylko na zboczu , a sąsiadka miesza glinę z piaskiem i lawenda jej oszalała Ogromna jest
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:53, 06 wrz 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ah jak tu pieknie. Dwa takie cudowne ogrody ogląda sie jak słodki deser za szybą ! Człowiek oblizuje sie a wie, ze to poza jego zasięgiem.

Madżen dzięki. Ale Ty sama masz taki deserowy ogród. Na pinie jak grzebię u zagranicznych designerów, natykam się na Twój ogród
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:42, 05 wrz 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
dzięki Asiu.
Stipy od Ciebie to ok 45 % tej masy. Są świetne
serio? Ale się ciesze
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:04, 05 wrz 2016

Do góry
głosik oddany i pięknie macie, i Ty i Magnolia no i drzewko czosnkowe rewelacja
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:48, 05 wrz 2016

Do góry
dzięki Asiu.
Stipy od Ciebie to ok 45 % tej masy. Są świetne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies