Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogródek Iwony 21:12, 07 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Z innej perspektywy:

Dojdą jeszcze czerwone żurawki i stipa.
Za kilka dni przytnę bukszpany

Ciekawie się dzieje Iwonko, ale ruszyłaś!

Iwonko, zajrzyj do mnie, może dołączysz do naszego spotkania

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4855-do-raju-daleko-u-ewy?page=203
Hirutkowy raj:)) 20:36, 07 kwi 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Moja stipa na wysokosc i szerokosc taka sama jak Twoja ale wyglada lepiej od Twojej bo z lenistwa nie popikowałamPozdrówka i zdrówka.

Bozenko mam jeszcze dwa pojemniki do pikowania
Hirutkowy raj:)) 20:35, 07 kwi 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Krysiu, to podamy sobie łapki, chyba sobie zafunduję graczkę do pielenia na dłuugim kijku, żeby się nie schylać Stipa nie lubi za mokro, swoją podlewam co dwa, trzy dni, jak widzę, że ziemia porządnie przeschła. Zdrówka życzę, bo marikeny czekają

Jutro musze wstac do pracy,chorowanie na urlopie to glupota moze w sobote bedzie mozna popracowac w ogrodzie i wsadze marikeny
Hirutkowy raj:)) 19:20, 07 kwi 2015

Do góry
Moja stipa na wysokosc i szerokosc taka sama jak Twoja ale wyglada lepiej od Twojej bo z lenistwa nie popikowałamPozdrówka i zdrówka.
Ogródek Iwony 19:09, 07 kwi 2015

Do góry
Z innej perspektywy:

Dojdą jeszcze czerwone żurawki i stipa.
Za kilka dni przytnę bukszpany
Hirutkowy raj:)) 18:50, 07 kwi 2015

Do góry
Krysiu, to podamy sobie łapki, chyba sobie zafunduję graczkę do pielenia na dłuugim kijku, żeby się nie schylać Stipa nie lubi za mokro, swoją podlewam co dwa, trzy dni, jak widzę, że ziemia porządnie przeschła. Zdrówka życzę, bo marikeny czekają
Hirutkowy raj:)) 16:47, 07 kwi 2015

Do góry
Niby tak ty się kuruj, bo naprawdę ma byc ciepło, gratki...stipa jest
Hirutkowy raj:)) 16:01, 07 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Krysia, moja stipa taka sama:/
kuruj się! buziaki!

Dzieki Karola moze stipa mnie nie lubi
Hirutkowy raj:)) 15:47, 07 kwi 2015

Do góry
Krysia, moja stipa taka sama:/
kuruj się! buziaki!
Hirutkowy raj:)) 15:37, 07 kwi 2015

Do góry
Dziewczyny dzieki za zyczenia
oto moja stipa marna jak ja obecnie tylko gardlo ja nie boli a mnie tak

W cieniu - zacieniona 15:32, 07 kwi 2015

Do góry
Bogusia zdrowia zycze,ja tez poleglam na zapalenie w drugi dzien swat,a pokaz prosze jak wyglada Twoja stipa
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:18, 06 kwi 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
A jakie macie magnolie ? Zastanawiam się nad susan bo są ładne krzaczki po 20 pln

Magnolia Susan, to jest żelazna magnolia, zawsze kwitnie bardzo obficie i powtarza kwitnienie latem, to moja pierwsza dama w ogrodzie
Joasiu piękna stipa, ja też wysiałam ostatnie twoje nasionka stipy od ciebie, cudna do hodowli... próbuję z innymi kwiatkami, ale cebula Globo, niby łatwa, wykiełkowała szybko, ale jej utrzymanie przeze mnie za bardzo się jej nie udało, zalałam, a później przegrzałam, parapet z kaloryferem, zimny dom i jego podgrzewanie, powinnam ją przenieść, ale tego nie dopilnowałam, uczę się dopiero, ale brakuje mi już ochotywysieję ją wprost do gruntu na rabatę z kwiatkami i pewnie będzie bardziej szczesliwsza od mojej opieki
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:06, 06 kwi 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Pokazuj ja co jakiś czas
Czy moja zdąży wyrosnąć ? Dopiero dzisiaj pikowana po kilka szt

Specjalnie zrobiłam zdjęcia żebyś mogła zobaczyć Kasiu że moja stipa też nie jest jakaś ogromna. Nie martwię się tym specjalnie bo wiem że ma jeszcze czas żeby urosnąć.
Zapach ziemi 17:42, 06 kwi 2015

Do góry
Pieknie wiosennie i faktycznie stipa bujnęła
Siedlisko na Podlasiu 16:12, 06 kwi 2015

Do góry
A było tak wesoło świątecznie

Niestety pojechali

Jutro musze sie zająć parapetowym ogródkiem
Stipa z nasion od Bogusi z zacienionej już chyba nadaje się do pikowania

Cynie troche mi wygoniło

Aksamitki jszcze troche muszą podrosnąć

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:05, 04 kwi 2015

Do góry
I wiosna ...

Na tym zdjęciu widac ile juz stipa po przycięciu wyrosłą

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 18:31, 03 kwi 2015

Do góry
Super dzięki za sprawdzoną radę, skorzystam napewno bo w zamyśle miałam dokupić w późniejszym czasie nowe sadzonki. A tak - proszę bardzo, gotowe Jak krótko je przyciąć, na ile cm ?
Kupiłam szęściopaki w OBI z tasiemką opisańą jak radziłyście: Viva

Powiedz mi jeszcze co Ty masz posadzone między lawendami ? Zapisałam sobie że masz tam sosnę górską Varelle ale chodzi mi o trawkę, czy to stipa?
Początkowo miałam plan by posadzić dużo stipy wkoło lawendy ale chyba wolę subtelniejsze zestawienie choćby dlatego że będzie tam więcej roślin.
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 08:13, 03 kwi 2015

Do góry
U mnie dzisiaj zima
śnieżyca była jak wychodziłam do pracy, teraz się uspokoiło, i oby już tak zostało

ukorzeniłam wczoraj hortki zgodnie z radami dziewczyn
Renia liczę, że się ukorzenią

irysy mi nie wszystkie wzeszły, stipa stoi, ostróżka połowa ami tylko wyszła
chyba będę dosiewać
chaber cesarski też coś nieśmiały jest
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:09, 02 kwi 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Joasiu, a czy taka zimowa pogoda nie zaszkodzi stipie? Jak podpowiada Twoje doświadczenie?

Miło znaleźć przekierowanie do własnego wątku
Ale dobrze wiesz, że to Twoja zasługa...

Pozdrawiam zimowo...

Moim zdaniem Beatko nie powinna zaszkodzić. W ubiegłym roku w maju był u mnie duży mróz, dużo roślin ucierpiało a stipa w nienaruszonym stanie przeżyła.
Trzymajmy kciuki za dobrą pogodę, dzisiaj przycięłam hortensje bo dzionek był dość ładny.
Przekierowałam Mirkę do Twojego wątku. Pytała czy ciąć stipę a na Twoim przykładzie widać że cięcie jej nie szkodzi.
pozdrawiam
Życie w wiejskim ogrodzie 18:58, 02 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Fajnie to brzmi, u mnie taka pusta kartka była w tamtym roku, częściowo to na moim warzywniku rosną ukorzenione horti i bukszpany, reszta czeka na wyczyszczenie i zagrabienie, a pozostały kawałek, to poczeka na najemnika...bo ja teraz nie jestem dla ogrodu, ani ogród dla mnie...nie mylić z pogodą...uraz kolana po nartach

Wesoło i pikantnie u Ciebie....a parapety zasiedliła stipa...no,no,no..pięknie...szalejesz
Zadbałeś o świąteczny nastrój, piękne żonkilki
Pozdrawiam Przemku

Oglądałem jakiś czas temu u Ciebie zdjęcia z wyjazdu ale nie wiedziałem że z urazem wróciłaś Mam nadzieję że dobra rehabilitacja postawi Cię na nogi i wszystko wróci do normy bo sezon powoli się zaczyna w ogrodzie

Tak ... mój warzywnik co roku powstaje od nowa Nowy układ poletek, nowe trawiaste alejki, tunel foliowy raz po prawej raz po lewej stronie Jednym słowem płodozmian

Żonkile są bardzo nietrwałe Wytrzymały w wazonie raptem pięć dni Trzeba pomyśleć o innych kwiatach na święta Pewnie będą to tulipany i na bank żółte

Dziękuję za wizytę i ciepło pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies